Ako často sa hýbu vaše bábätká v brušku?

9. jan 2022

Ahojte.
Som v 29tt a môj malý krpec v brušku je nevyspytateľný a dosť ma to znepokojuje. Niekedy ho cítim ráno, potom poobede a večer. Sú dni keď sa doobeda ani nepohne (samozrejme vtedy sa obávam najviac) a potom kope až večer. Niekedy ani poriadne nekope, len sa ako keby pretáča z jednej strany na druhú. Iné dni ma kope intenzívne od rána do večera. Mám sa obávať keď má také kľudnejšie dni? Som prvorodička a v okolí nemám žiadnu maminu, ktorá by mi vedela poradiť. Samozrejme zakaždým keď sa pohne len poobede nechcem behať na pohotovosť. Si myslím, že keď ho zacítim pár krát za deň, to je ok však?

pininka1
9. jan 2022

Je to velmi individualne, su deti aktivnejsie a potom take co sa pohnu trikrat za den. Hlavne je ze sa hybe.

milka1988
9. jan 2022

Kup si angel sound a vzdy ked budes mat obavy tak si ho vypocujes ;)

lorin29
9. jan 2022

Podstatne je ze bábätko cítiš... Ja som mala napr deň kedy sa malá len raz prevalila 🙂
Myslím si že niesom jediná ktorá Angel sound odporúčať nebude iba by ťa to stresovalo🙂

hederamonstera
9. jan 2022

Neboj, aj u mna sa to tak strieda ;) kedze meni polohu, tak ho nemusis vzdy citit. Horsie by bolo keby si ho za cely den vobec necitila. Neries nejake tabulky alebo pravidla pohybu. Dolezity je aspon nejaky pohyb.

zuzula507
9. jan 2022

Ja som tiez v 29 tt a tiež to mám občas rovnako. Su dni kedy je mala veľmi aktívna, neviem v noci spať, cez deň ju cítim viac ale už je to sķôr také jemne vlnenie,trasenie sa, v noci su pohyby silnejšie.V 28tt to boli silnejšie pohyby.No a mam dni ked sa tiež už pomenej hýbe ale potom sa aj keď neskôr stále rozhýbe..Mám aj angel sound ale zapínam ho až ju ozaj necítim už dlhšie

autor
9. jan 2022

@lorin29 angelsound mam, len ho nechcem používať na dennom poriadku 🙂 písali tu baby, ze to tiež neni dobre 🙂 ja som len chcela vedieť ci nejaký taky "Biorytmus" je v poriadku 🙂

zuzula507
9. jan 2022

Tak ja to mám takto dlhšie aj keď tie pohyby sa menia ale všetky kontroly som mala v poriadku .Ja si myslím že je dôležité že ich cítime aj keď nie nontop.Menia polohy, spinkajú tak..by to malo byť ok

autor
9. jan 2022

@zuzula507 vcera dosť intenzívne kopal, nevedela som ani zaspať, takže dnes rano relaxuje 😁

lorin29
9. jan 2022

Naša malá je sranda ze vždy sa ozvala večer a presne aj každý večer je taka umrnkana😁

milka1988
9. jan 2022

Aj moj vecer kaskaderske kusky a dnes sa len tak prevalkuje valala puci ved stale maju menej a menej miesta 🙂 hlavny je klud

lilly2303
9. jan 2022

Môj malý sa hybal v brušku tiež nepravidelne, niekedy mal dni že mi išiel rozkopat rebrá a inokedy som si musela triasť brucho aby sa vôbec pohol. Ozvy nám vždy museli robiť aj 3,4 krát lebo sa odmietal hýbať a stále spinkal 😂Ešte aj pol hodinu pred narodením bol problém pri ozvach 😂 zato teraz toho cez deň veľa nenaspí, max 10 minút na rukách 4 x denne 😏

bubik6x
9. jan 2022

Moje obidve deti boli ako futbalisti, ale najviac začali vždy kopať a neprestali keď prišiel priateľ domov, prvé čo to nie vyzuť topánky a vyzliecť sa ale rovno ku mne pohladkať brucho lebo ma išli roztrhnúť 🤣

xsandrax
9. jan 2022

Ja to mám tak isto, niekedy sa nepohne za cely deň a inokedy sa hýbe stále ☺️ Ale ja skôr cítim pohyby keď ja zmením polohu, inak je asi spokojná a spí 😁

ados303u2
9. jan 2022

Ahoj. Ja keď som bola tehotná, moja sa skôr najprv vlnila keď som ležala v kľude. Ak som už veľa chodila tak už trocha aj kopali.. A boli aj kľudne dní alebo skôr hodiny.. A, na ctg potom boli vysoké ozvy. To som ako prvorodicka nevedela prečo.. A niekedy bola lenivá a sestrička stuchala do brucha.

adrbat
9. jan 2022

Ja som v 26tt a síce mám placentu v predu, necítim ho až tak často. Ako v priebehu dňa 1-2x asi nejaké pomrvenie ale viac večer, ked si už ľahnem a aj to iba nejakých max 5 minút. Tento týždeň som napríklad deň a kúsok nič necítila, tak som sa aj zľakla. Ale u každého je to iné. My máme zatiaľ lenivca 🙂 .

lucyhatala
9. jan 2022

Moja ma riez niekedy také lenivsie dni.. Ale keď cítiš co i len slabé pohyby tak môžeš byť kľudná. Ja som sa už 2x takto zbytočne vystresovala a keď som ju potom zobudila( jemným za trasenim bruška) tak som dostala také kopance v štýle MAMA KĽUD... ak sa neozve vôbec dlhšie ako 12 hodín tak radšej chod na pohotovosť alebo volaj doktorovi.. Určite to netreba podceňovať ale ani seba a malinke stresovať 🙂

hederamonstera
9. jan 2022

@adrbat mala som to presne tak isto, teraz uz v 37tt ho citim riadne aj cez placentu vpredu. 🙂 ale kludas je stale🙂

any_soj
9. jan 2022

Dve rady - úplne podrobne to opíš svojmu doktorovi. A ak máš z toho mať stres, kúp si domaci doppler (ja mám tu z koňa za pár eur). V predchádzajúcom tehotenstve všetko v poriadku, prietoky, ctg, veľkosť... Posledne na začiatku 38.tt. Tiež bola Sára celé tehotenstvo taká, že som ju cítila hocikedy len večer, keď som si lahla. Občas aj cez deň, hlavne keď som bola v kľude, ale popri staršom som bola veľa v pohybe. Pár dní po poslednej poradni som si cielene ľahla poobede, že idem ju trochu stuchnut, nech ju cítim, a ona nič. O dve hodiny som už bola na pohotovosti, už bola mŕtva. Niekoľko lekárov sa má spýtali, že prečo som neprišla skôr. Racionálne som si uvedomovala, aj môj doktor mi potvrdil, že to je blbosť, lebo veď kedy skôr? Pár minút po poslednom pohybe, alebo kedy presne? Ale aj tak mi to ešte zväčšilo moje výčitky sebe. Preto píšem, povedz podrobne doktorovi. A teda v ďalšom tehotenstve som mala doppler. Ja som si aj zapisovala orientačne pohyby, aby to nebolo len na mne, ale aby do toho mohol aj niekto nahliadnuť. Doppler som použila párkrát, keď sa mi Juli povedzme dve hodiny nepohla. Viem, že to, čo píšem, asi znie stresujúco pre teba, ospravedlňujem sa. Ale aj také sa stáva a keďže si sa pýtala, nedalo mi .. prajem ti pohodové tehotenstvo, v pokoji a radosti ❤️ Ešte že - pri doppleri je dôležité keď už použijes, nielen počuť srdce, ale aj zistiť frekvenciu, má byť cca 140-160 za minútu. Ja som robila tak, že som si nahrala 10s, a potom spocitala údery x 6 (aby som dlho nemala sondu).

ailiba
9. jan 2022

Záleží na tom, aké je babo. Môj syn sa hybal v brušku skoro stále a teda je taky aj po narodení. Ale sú aj kľudnejšíe bábätká a je to normálne. Ale chápem tvoj strach.

sssofi
11. jan 2022

@lorin29 ten angelsound je na nervy mam to a je to stresujuce lebo tazko zachytit ked je babo otocene chrbtom srduecko.

lorin29
11. jan 2022

@sssofi presne preto keď sa ma niekto spýta tak mu hneď poviem nech to nekupuje.. Strašne to ženu vystrasi

sssofi
12. jan 2022

@lorin29 presne tak, ja som si to kupila niekedy v 15tt a bolo to velmi stresujuce ked som sa s tym snazila nieco zachytit a nijako to neslo, potom som bola akurat vystrasena, podrazdena, lebo som nevedela ci panikarit alebo ako

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre