Ahojte, prosím vás idem sa vás opýtať, či náhodou niekto nemá niečo podobné....alebo už porodene také bábo.. Maličkemu teraz zistili že mu chýba dlaň na ľavej ruke. Teraz ma posielajú na geneticke konzultácie, amniocentezu, trombofiliu a neviem čo ešte všetko možné...V rodine nič také nemáme. Doktor mi povedal že bábätko je zdravé, až na tú ručičku. Bojím sa že keď podstúpim nejaké vyšetrenia, nebudem vedieť čo mám robiť. Chcem sa opýtať či nepoznáte niekoho kto má takéto dieťa( bez ručičky, nožičky, prsta) alebo niečo podobné, a je to dieťatko zdravé... Ďakujem za odpovede
@bubinka138 kolegyňa mala chlapčeka - nemal 1článok prsta, kamarátka má chlapšeka čo má na nôžkach 6prstov - obe deti sú inak zdravé šikovné....
https://www.belenka.cz/kdo-je-lenka/
osobne nepoznám nikoho, ale hneď ma napadla pani Lenka (nosiče/šatky, barefoot obuv Be Lenka) , úspešná aj napriek handicapu
Moja kamoska má zakrpatený ruku od lakťa po prsty. Prsty má len dva a nedokáže ani hýbať zápästím.
Je vyštudované ekonómka. Robí na ministerstve.
Mojho bratranca malicky nema prstiky. Tiez mu to zistili v 17tt. Neboj, bude sikovny v inom. Priroda mu to vykompenzuje.
@bubinka138 poznam 2 ludi takychto.vobec im to neprekaza...
Nebudes vediet co mas robit?ved mas zazrak v brusku.potrebuje tvoju lasku.co by si spravila keby o tom nevies a pri porode ti ho polozia na hrud a ty to zbadas??hodis ho zo seba?odmietnes ho??urcite nie!zalubis sa hned a toto nebudes riesit.budes sa tesit ze mas babo zdrave.
Moj syn sa narodil so 6 prstami na oboch nozickach.vobec som o tom nevedela.bola som prekvapena nechapala som ale z mojej strany k nemu sa nic nezmenilo.lubim ho stale rovnako.
Su omnoho omnoho horsie diagnozy a bud rada ze sa tvojho babatka netykaju.
Utried si myslienky a hlavne chladnu hlavu
mama mojho partnera nema cast jednej ruky. vie to tak maskovat, ze ked sa to ludia dozvedia, tak tomu nechcu verit. inak je to asi najsikovnejsia zena, aku poznam. uznavana profesorka, ktora chodi prednasat do usa, vydata a s dvoma detmi. nie je to proste ziadna extremna tragedia.
V tomto prípade by má ani nenapadlo ísť má potrat. Len preto že bábätko nemá dlaň? Aj keby celu ruku nemalo. To už akí sme rozmaznaní. Dieťa musí byt od vrchu dole podľa našich predstav. Ináč tá nechcem. Užívaj si tehotenstvo a svoje dieťatko l. Normálne s tým bude žiť. Známa mala nohu konské kopyto. Normálne žije. Trocha kríva. Bola s tam na operácii. Ja mám vrodenú vadu na srdci. Ešte že za našich čias sa nerobilo toľko hlúpych diagnostík
@bubinka138 moja známa ma chlapčeka, ktorému chýbajú po jednom článku z prstov na jednej ruke. Inak šikovné, zdravé chlapča
@lucia147852 presne tak.mamicku len viac vystresuju tymi vysetreniami a uz mysli na neviem co....
Ty hlavne podporuj svoje dieta lebo nikto ho neochrani lepsie ako jeho mama.
Jasné veď o to mi aj ide bábätko si nechám, ja neplánujem žiadny potrat!!!! Chcela som vedieť o zdraví tých ľudí, či nemajú aj nejakú mentálnu vadu, lebo s týmto má strašia 😔
@bubinka138 kolegova dcera nema ruku od lakta dole. Ma protezu. Inak funguje normalne. Je toine ako ked niekto nahle pride o koncatinu. Tiez poznam itckara co ma zakrpatene obe ruky a tiez normalne pracuje, aj rodinu ma.
Akoze nebudeš vedieť co mas robiť? A co tejto situácii treba robiť? Moj syn sa narodil s vbocenym chodidlom, tiez sme to vedeli od morfologickeho usg a co sme s tym mali robiť?
Snad "nezahodis" zdrave dieta kvoli chýbajúcej casti ruky.
@bubinka138 máme v rodine 2 také prípady. Na genetike na nič neprišli. Chalani sú už dospelý. Sú v poriadku. Jeden dokonca roky hrával tenis. Pokiaľ chyba dlaň, je to ten lepší prípad, lebo to znamená, že ma funkčný laket. N
kamoska na vyske mala iba kyptik namiesto dlane na jednej ruke a bola jedna z najsikovnejsich v triede.
Ja poznám 2. Chlapcek nema nohy, zakrpatene. Inak je mentalne v poriadku. A znamy ruku od lakta, ma vysoku skolu a je skvely. Prajem krasne tehotenstvo, babatko bude určite úžasné
@bubinka138 mám kamaráta od škôlky na jednej ruke má 3 prsty... super chalan, spolu s priateľkou sú momentálne na vysokej... dokonca vďaka tomu vzniklo jeho umelecké meno keďže má rád rap a má na YT vlastný kanál... jeden chlapček od nás z dediny nemá na rukách a tuším ani na nohách žiadne pršteky... ak sa nemýlim tak má rád futbal užíva si život a veľakrát som ho videla sa bicyklovať po dedine... bez problémov bez pomoci... to nie je vôbec také strašné... ľudia sa rodia so všelijakými zvláštnosťami... 😊
@bubinka138 nenechaj sa zastrasovat..povedz si aj keby ma moje dieta neviem aku diagnozu a ma zit 5 min na tomto svete budem vdacna zato.
Aj keby ma mat niaku mentalitu tak to zvladnes ako aj ostatne maminy. Je to len v hlave.postav sa k tomu so zdravym rozumom.nestresuj sa zbytocne.uvidis vsetko bude dobre.tes sa uzivaj si tehotenstve.brusko ti bude chybat ale pohlad na babatko bude nenahraditelny 💗
Nikto nieje dokonalý bábätko si určite nechaj v budúcnosti môžeš mať aj druhé dieťatko ktoré už bude zdravé a ved toto bábätko ta ľúbi a potrebuje 🙏❤️je to len skúška životom určite to zvládnete 🍀🍀🍀🍀
@bubinka138 ja mám neterku, narodila sa bez nožičky, pod kolienkom má kyptik. Celé tehotenstvo ok, nič sme netušili, až po narodení. Bol to šok, lebo vsetko bolo v poriadku, vsetky vysetrenia. Gynekológ sa švagrinke ospravedlňoval, že to nevidel. Je to uznávaný odborník a predsa. No pomohla jej v pôrodnici hkavne sestrička, ktorá má dcéru bez ruky. Malá má tri ročky od jedného roka má protézu. Riadne chodí, kto nevie, že nemá nožičku nespozná rozdiel. Testy ukázali, ze to nie je genetické. Tiež ju po pôrode strašili, že môže mať ešte iné veci pridružené. No nič da nepotvrdilo. Je zdravá a veľmi šikovná. Krásne dievčatko.
ono myslim ze ty sa ani tak nebojis toho ze nebude mat rucku , ale skor ty pohladov ludi a ohovaraciek
Kuk sem 🙂 Mladý, úspešný, plne sebestačný chlap - fotograf https://www.cas.sk/clanok/608293/kosican-martin...
@bubinka138 moja kamaratka ma syna, uz teenagera, ktory ma na jednej ruke iba palec a malicek. Je velmi sikovny a mudry, sportuje, dobre sa uci. Ibe pistihnutie nema. Ak zvazujes, co dalej, ja by som na tvojom mieste asi absolvovala vsetky vysetrenia, ci tam nie je este nieco pridruzene, aby som sa mohla informovane rozhodnut.
@bubinka138 no a teraz ma tu vsetky ukamenuju ale dam svoj nazor. To neni o pohodlnosti mat zdrave dieta. Ja by som na ten potrat isla. Nevedela by som zit s myslienkou ze som dala zivot dietatu ked som dopredu vedela,ze bude ine. Mozno vo vyssom veku ho okolie bude brat normalne ale v jasliach,skolke a skole bude ine,nepochopene,mozno sikanovane. A srdce by mi trhalo keby mi prislo s placom domov ze sa mu deti posmievali. Decka su v dnesnej dobe hnusne aj na zdrave deti nie este na take co maju nejaky hendikep. A plus este keby som vedela ze vedome som dala takemuto dietatu zivot.
@tncka zdrave dieta nemoze byt sikanovane nepochopene??!trhalo by ti to srdce ale to ze by si isla na potrat by ti netrhalo.hmm.mas pravdu deti vedia byt v posmechu hnusne ale to je chyba rodica lebo mu to spravne nevysvetlili.preto si robi z toho posmech a stavia sa tak k tomu aky priklad mu dali rodicia.riesenie neni zbavit sa dietata s touto diagnozou lebo sa mu budu posmievat .to je teda len priklad nechcem dieta s hnedymi ocami lebo sa mu mozu posmievat a sikanovat ho...to je blbe toto zmyslenie prepac.
Mam kamosku,tiez nema vyvinutu pravu ruku.Brutalne uspesna baba,krasna,studovala v zahranici.Vzdy mala vela kamaratov,vedela s tym plnohodnotne zit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem ci pomozem, ale uz som stretla v zivote viac ludi, ktori sa narodili s "kyptikom" - napr. jedna bola moja veduca v tabore, mala zdeformovanu jednu dlat, tusim len tri prsty. Ale okrem toho bola uplne zdravotne - fyzicky, psychicky uplne v poriadku. S rukou sa naucila fungovat. Potom v poslednom mesiaci som spoznala jedneho chlapika, ktory nema ruku od zapastia. O jeho zdravy sme sa nebalili, ale nevyzera, ze by mal nejake problemy. Funguje normalne, dokonca chova tarantuly vo velkom.