Ahojte tehulky, chcem sa opýtať či má niektorá z Vás skúsenosť s tým, že vo 4 týždni a 4 dni tehotentsva nie je na ultrazvuk. vidieť plod, len dutinku, leo môj lekár to dosť prežíva, že to vraj nie je dobré!
dakujem Vám za odpovede
dakujem za odpoved 🙂 ale moj lekra povedal,ze zajtra to uz musi byt vidiet,ak nie tak vraj musim ist do nemocnice
@taniat87 neponáhlaj sa s nemocnicou,sa čudujem,že sa tak plaší.Lebo mne ked nič nebolo vidno tak mi kontrolovali len hcg po 2dnoch a to som ochorela tak som šla až o týžden na konttrolu sttým,že ak by boli bolesti ttak hned do nemocnice,lebo sa obávali mimomaternicoveho.Pochybujem,že zajtra niečo uvidí ked hcg stupa každý druhý den
mne v 6tt boli vidieť iba prázdny plodový vak...a až v 7tt bolo vidno aj plod...takže podľa mňa ešte máš čas...
vcera som bola na ultrazvuk a bolo vidiet len ten gestacny vak ale plod nie,tak mi povedal,ze mam prist vo stvrtok. Pomerne skoro som prisla nato, ze som tehotna,kedze velmi tuzime po babatku ale vcera som preplakala cely den,ked mi povedal,ze to je varovny signal, ze tam este nic nevidiet. Dost sa cudujem, ze tak povedal,lebo je jeden z najlep. gynekologov siroko daleko..uplne sme doma zmetení z toho vsetkeho,lebo co citam,tak kazdy pise ako ty.
tak preco mi toto vcera povedal?? ze je to varovny signal,ze sa nieco deje,ked stale nevidiet plod ked koncim 4 tyzden... ja uz nechapem asi nicomu 😨
@taniat87 nemáš sa čoho báť, v 4tt je vidieť len dutinku...plod by malo byť vidieť (už aj biť srdiečko) okolo 8 tt 🙂 keď som otehotnela so synom bola som u doktora v 5tt a bolo vidno len dutinku, tak ma doki objednal na kontrolné sono o 3 týždne a už bolo vidno plodík aj srdiečko už krásne bilo 😉 tvoj doktor zbyzočne panikári
no, môj doktor mi zas povedal, že ozvy plodu vidieť tak 6tt, záleží aj na ultrazvuku aký je kvalitný, myslím, že je to ešte dosť skoro, aby sa tvoj lekár takto vyjadroval...držím palce
Dakujem krasne vsetkym za rady 🙂 potesili ste ma
Aj ja som bola v 5tt prvykrat na potvrdenie tehu a bolo vidiet len gest.vacok a nic viac tak som cakala cele 4tt cobude a bol aj plodik aj srdiecko;) podla mna 4-5tt je velmi skoro aj moja doktorka mi to povedala ze bolo skoro ked som prisla.neboj dobre to dopadne;) drzim palce;)
@taniat87 Toto som ešte z úst gynekologa nepočula v 4 týždni.mám za sebou 6 tehotenstiev,ale vo 4tt okrem gestacneho vacku nikdy nič viac nebolo vidieť. najskorsie čo som mala bolo 5+3tt ostatné až neskôr.jedine teraz naposledy sme čakali až do konca 7tt kedy stále nič nebolo vidieť ale tam som už aj krvacala a na koniec aj potratila.
@taniat87 nestresuj sa... prave kvoli tomuto staci, ked zena ide prvykrat na gyndu az okolo 7-8tt, lebo dovtedy sa len zbytocne stresuje.. ja som bola prvykrat 6tt+1 a povedal mi, ze tam vidi gestacny vak a nieco sa tam risuje...ze treba tomu nechat cas a prist o mesiac...a bolo vsetko v najlespom poriadku 😉
kokos, nechapem, preco ta lekar tak stresuje?! ja som bola prvykrat na prehliadku, ked som bola tehu az v 7 ci 8 tyzdni. sestricka mi povedala, ze skor je to zbytocne, aj tak by nebolo nic vidiet.
vobec to nechapem, preco mi to tak podal a po tom, co pisete tak plodik neuvidime ani zajtra a zbytocne tam idem tak opat skoro.
@taniat87 nestresuj sa ja som pri prvom tehu uz v tretom tyzdni izistila ze babo cakam a tiez ma lekari pohadzovali z ordinacie do ordinacie tak skoro este nemaju sancu drobca vidiet az okolo 7 tyzdna vidno srdiecko niekomu az v osmom tyzdni. Pri druhom tehu som sa poucila k lekarke som zasla uz som bola tehu 10tyzdnov rovno mi vypisala matersku knizku 🙂 uvidis aj u teba to tak bude 🙂 drzim palce
@taniat87 ahoj podla mna tiez nestresuj, ja som takisto zistila velmi skoro ze som tehu, este pred ms. samozrejme ze som utekala ku gynekologicke lebo som sa nemohla dockat, mohlo to byt okolo 4-5tt a len sa na mna zhovievavo usmiala a povedala nech pridem v 8tt, ze je este velmi skoro 😀 na tej prvej kontrole bolo vidno len gest.vak a nic viac, potom v 8tt uz bolo pekne vidno aj srdiecko bilo. drzim palce 🙂
ja by som zavolala lekarovi, ze nemozem este prist, pracovne dovody cokolvek a az neskor by som isla
inak ja neviem, ved ani ultrazvuk by ti nemali takto skoro robit, to sa fakt neodporuca, moj by mi v 4t ultrazvuk neurobil
nehovoriac o tom, ze ta zbytocne vystresoval, teraz, ked potrebujes uplny klud
ja bych ho hned vymenila, sa poznam
nesúhlas ešte s nemocnicou, ešte týždeň dva počkaj, mna dr. objednal až v 8 tt na usg, vtedy už vidieť aj srdiečko.
@taniat87 ty ho pekne nepocuvaj,,,,,,, este je cas,,,, nam sa dutinka ukazala v 6 tt, a potom az v 7+3 bolo vidiet aj srdiecko,,,,, niekedy ma slaby usg a nemusí vidiet,,,, hlavne sa nenechaj splasit,,, bublinka sa ukazeeeee🙂))) 4 tt je este veeeeeeeeeeeelmi skoro
baby, mam ist uz k doktorovi? ked to tu citam, ze nic nie je vidiet v 4 tyzdni.. ja som sa to vcera dozvedela, ze som, takze 4t a 3 dni
@antolka neexistuje, nacooo? ultrazvuk si daj urobit najskor v 8t
no a neberu krv hned na zaciatku a potom aj v dalsom tyzdni ze ako sa meni hodnota hcg? kamoske tak zistili mimomaternicove... :(
Baby ale veď to je skoro, nestresuj je čas
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@taniat87 vo 4t a 4 d tt (5 tt) som nemala ani raz viditeľný plodík.. až v 6 tt 🙂 🙂