Som v 12 týždni a zubár by mi mal trhať zub

magalovamonika
16. mar 2012

Ahojte babenky mám otázku potrebujem poradit som na konci tretieho mesiaca a treba mi trhat zub mate s tým niekto nejaku skúsenost?Je to nebezpečné či?Poradte prosím.Dakujem

radusiq
16. mar 2012

@magalovamonika ahoj, ja som sa objednala na trhanie na zaciatku 4.mesiaca, zubar mi povedal ze je to ok - lokalna anesteza babatku neskodi. On vlastne povedal ze mozem dat trhat kedykolvek, ja som sa sama rozhodla ze radsej pockam po 3.mesiaci, pre istotu.

katkamarek
16. mar 2012

I mne trhali zub, ale cakali sme az na druhy trimester. Ja som mala to stastie, ze to islo v pohode, ani ma to potom velmi nebolelo, prikladala som si studene obklady, stale som davala pozor, aby sa mi tam nedostalo jedlo a nezapalilo sa to, ale prehnane vymyvanie, tiez nie je dobre. Akurat si nemozes dat nic od bolesti, mozno v nudzi jeden paralen. Ale nie kazdy moze trhanie znasat tak bezproblemovo ako ja 😉

magalovamonika
autor
16. mar 2012

Dakujem babenky mne chýba týžden do konca tretieho mesiaca len mám obavu že to nevydržím lebo on bolí teraz mi ho otvorila je to trochu lepšie ale bolest tam trochu je.Tiež bi som radšej až v tom štvrtom ale neviem ale dakujem ze ste sa mi ozvali trochu ma to povzbudilo

jespera
16. mar 2012

@magalovamonika mne tahali osmicku v 10tt s injekciou a bez problemov...doktorke som vravela aka je vec -len krutila hlavou ze si nemam robit starosti...

cicimon
16. mar 2012

@magalovamonika mne v prvom tehu tahala 8cku cca v 25tt, v lokalnej anesteze a uplne v poho. teraz to tiez skoro vyzeralo na tahanie - cca v 11tt, ale nakoniec netrebalo - ale lokalka je v pohode, takze kludne... a radsej to ako sa x dni trapit v bolesti, ked si ani nic roti tomu nemozes dat
mne stacili 2 neprespate tyzdne, kym sme poliecili zapal

magalovamonika
autor
16. mar 2012

Ja som sa práve rozhodla že v pondelok pojdem. Zo zubárov mám síce fobiu dúfam že to zvládnem bojíííííííím ☹ .Držte palce dakujem 🙂

mariynka
16. apr 2012

@magalovamonika ahoj,ako si to zvladla?a bez injekcie? 😖 mna rozbolel zub v nedelu,zatial to je znesitelne,ale chcem tam ist co najskor,aby sa nerozvinul zapal ☹ ale zo zubarov mam straaaasny strach 😔

magalovamonika
autor
16. apr 2012

Ahoj ja ešte stale ten zub mám lebo ma prestal bolet ked mi ho otvorila a sme sa dohodli že v polovičke piateho mesiaca pojde von lebo tam mi už v prípade bolesti môže niečo nasadit takže ma to čaká za také 2týždne tri.Tak Ti držím palce neboj aj ja mám paniku zo zubárov ale čo už tak sa drž pa pa 🙂

iwulqa
14. aug 2015

Viem ze uz je to starsia diskusia ale mozno mi niekto poradi som v 6tt. Mala by som ist na trhanie 8 ale musia mi ju vysekavat je to problemove? Mate niekto skusenost? Dakujem.

maslenka47
14. aug 2015

@iwulqa pokial ti ta 8micka robi problemy (bolest, zapal), tak problemove-neproblemove, musi ist prec. Ak ti nerobi problemy, tak by mozno stalo za zvazenie to prelozit. Najlepsie ti ale odpovie lekar, toho sa treba pytat a o tehotenstve ho informovat.

iwulqa
14. aug 2015

Zatial mi problemy nerobi sem tam zaboli lebo ju mam rozvrtanu a odhalene nervy ale neni nic extremne s cim sa neda vydrzat. Dakujem tak ja si pockam 🙂

zuzik307
14. aug 2015

@iwulqa idealne /ak je nutne to riesit/ pockat do druheho trimestra, mne takto vysekavali osmicku na stomatochirurgii v 4. mesiaci...

lovelly26
14. aug 2015

Odhalene nervy su problem ... Radsej to daj von, mna operovali aj v prvom trimestri aj 4. Mesiaci tehu ... Mala som resekciu korenov ... Lekar vie aku davku coho dat aby to bolo bezpecne toho by som sa nebala horsie je potom s bolestou po;( tam uz si musis dat pozor kvoli liekom na bolesti....

iwulqa
14. aug 2015

Tych liekov sa bojim lebo mezvladam bolest, ake lieky sa mozu ?

lovelly26
14. aug 2015

fuuu netusim takto rychlo ja som si nedavala nic .. predychavala som ale mam celkom vysoky prah bolesti ... ale sa mi zda ze paralen som mohla ked to bolo neznesitelne - to je aj protizapalove ... ale lekar isto poradi 🙂

sojorez
15. aug 2015

Mne chcel zubnik trhat 8micku,este som nevedela,ze som tehu...kym som sa odhodlala na rtg,test uz bol pozit. a po dohode s dr sme to spravili tak,ze zub mi opravil v stvrtom mesiaci za pouzitia lokalnej anest. vhodnej pre tehotne... trhat som nechcela,lebo - moznost zapalu (som alerg. na penicilin,kt.sa jediny v tehu moze),bolesti po zakroku (alerg. na paralen 🙂 a pri nurofene su tiez obmedz.pre tehotne...)... a lokalku mi odobril aj gyneko aj zubnik...

iwulqa
15. aug 2015

Babenky dakujem uz asi neaktualne, o babo som dnes prisla ☹ 😢

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre