Som v 10. týždni a bábo je trošku pozadu. Je to v poriadku?

20. máj 2022

Ahojte , podľa poslednej MS som dnes 10tt+3. Včera na sone mi doktor povedal že je trosku babo pozadu a napísal do papierov 9+4. Podotýkam že 6.5. na sone bolo presne podľa tabuľky 8+1tt. Srdiečko bije . Prosím ženy , čítam tu ste skúsenejšie prešli ste si tehotenstvami, viete mi prosím povedať či je to v poriadku ? Musím povedať že cyklus som mala strašne dlhy aj 40 dni a musela som chodiť na injekcie na vyvolaníe menzesu. Dobehne mi bábätko ešte sklz ? Áno pýtala som sa aj pána doktora je svetový , ale už je na dôchodku a on je ešte stará škola do konca tretieho mesiaca mi vraj k tomu nemá čo viac povedať že musíme prečkat tento kriticky čas a potom uvidíme . Pripadne čo si mám kúpiť aké vitamíny odporučil mi na nevoľnosti iná magnesium . Snažím sa pchať do seba ovocie zeleninu piť čaje ale moc mi to nejde . Veľmi sa bojím či mi nehrozí zamlčaný potrat som prvýkrát v živote tehotná . Moc ďakujem za akékoľvek rady .

tosomja
20. máj 2022

Hlavne sa ukľudni. Samozrejme, že to dobehne.

zuzana9393
20. máj 2022

Nemam s tym skusenosti ale podla mna je velmi dobre znamenie, ze uz bije srdiecko. Najcastejsie priciny potratu su, ze ani nezacne bit. Takze klud, isto to bude v poroadku 💖 ked mas slhy cyklus tak nemusi presne sediet s MS

sapetka
20. máj 2022

Je ti v poriadku. Este moze byt ze v 12tt ti upravi termin porodu..

autor
20. máj 2022

Ďakujem dievcence ste zlate . A viete mi ešte poradiť ja sa ozaj nevyznám do cyklu do ovulácie , mohla som otehotnieť zo styku , ktorý bol 16.3.? Čiže osem dni po menzese ? Ako nič na tom nezáleží ale to bol jediný nechránený styk keď sme si nejak nedali s partnerom pozor a doktor sa má na to pýtal že kedy som mohla otehotnieť . Všetky ostatne boli s ochranou

petamich
20. máj 2022

nemusi vobec nic dobiehat 🙂 deti sa predsa vsetky nerodis 4 kg a 48 cm, navyse CRL meranie kludne moze byt nepresne, bavime sa o mm - trosicku posunie ten tercik a uz to nesedi, este vas caka niekolko merani, vsetko je v poriadku urcite 🍀😀

petamich
20. máj 2022

mohla a ono to moze byt kusok posunute - spermie si na vajicko pockaju, takze hoc styk bol 16.3. realne k oplodneniu mohlo kludne prist aj 18.3. (len priklad)

sapetka
20. máj 2022

Co je doktora do toho kedy si mohla otehotniet🙈jemu by mal stacit datum poslednej ms a nie posledneho sexu

autor
20. máj 2022

@sapetka myslím že sa pýtal kvôli tej nepravidelne menštruácii ? Ja som mala strašne dlhé cykly alebo som rovno musela ísť na vyvolávačku . Ale ako vravím on je svojsky . On mi dokonca nedal ani fotku zo Sona ue má pokazenú tlačiareň a nedostávam od neho žiadne správy . Všetko si ručne píše do mojej karty 😀

autor
20. máj 2022

@petamich ďakujem baby ste moc zlate že ste mi takto poradili hneď podporili . Ja mám strašný strach z toho zamlcaneho potratu , keď som si čítala ako baby pisu o tom že v 8tt všetko ok a v 11 už nebilo srdiečko zviera mi srdce a boli má to spolu s nimi .😥😥😥😥

petamich
20. máj 2022

podla mna vacsina z nas sa bala (ja som sa chcela k lekarovi do ordinacie nastahovat 😂), vsetko bude v poriadku 🥰 a gratulujem!

nikapuggioni
20. máj 2022

Ahoj. Keďže máš dlhé cykli tak ovulácia mohla nastať neskôr ako 15 DC. Ja keď som otehotnela tak som mala ovulaciu 21 DC. Keď som bola u lekára mala som byť podľa PM 6 tyzdni ale plodik bol menší o týždeň keďže som mala posunutu ovulaciu presne o ten týždeň. Takže u teba to môže byť rovnaké. 🙂 dôležité je ze už bije srdiečko ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre