Ahojte. Mám veľmi veľkú dilemu. Do dnešných dní som nenavštevovala žiadnu gynekologickú ambulanciu. Toto vyšetrenie som stále odkladal, pretože mi to prišlo strašne neosobné. Momentálne som zistila, že som tehotná. Ako sa mám zbaviť tých hrozných predsudkov a toho zlého pocitu, že som dodnes u gynekológa nebola. Nebude sa to zdať ako nezodpovedné? Prvýkrát u gynekológa a tehotná? A pri hľadaní gynekológa mám hneď uviesť fakt, že som v tom?
@thrinakia to, ze si nechodila na gynekologicke preventivne prehliadky je jedna vec ale teraz si jednoznacne skus najst dobreho gynekologa/gynekologicku, lebo pocas tehotenstva tam budes chodit ako na hodiny klaviru. uz si aj zvyknes aj ich vysetrenia a potom uz snad budes chodit aj na preventivne prehliadky.
A koľko máš rokov? Žiješ už dlhšie sexuálne? Ak áno, pravidelné prehliadky treba robiť. Ja som tiež šla prvýkrát na gyn už ako tehotná, ale ja som pred svadbou nežila pohlavne s mm, ked som sa k nemu prihlasovala, sám povedal, že stačí prísť až potom. A otehotnela som 2 mesiace po svadbe. Nech je ako chce, nebudeš prvá ani posledná, a áno, spomeň pri objednávaní, že si tehotná, aby sestrička vedela, ona ti povie, či treba doniesť moč, kedy prísť- ráno na odbery, atd, atd...
Tak skor by som sla ku gynekologycke k zene.tiez som mala ako prvu zenu lepsie sa mi s nou rozpravalo o problemoch zenskych ako s muzom.no ked som uz bola tehu a v polke tehu som menila doktora tak uz len podla trvaleho bydliska.takze som patrila pod gynekologom no tam zas bol stary odbornik takze som sa nebala vsetko mi ukazal povedal.a ked som potratila dvojicky dlho hladal znamky srdca ci predsa len nezachyti.no uz nezachytil.
@thrinakia ahoj, ja som tak isto išla na prvú prehliadku ako tehotná. Gynekológ mal par poznámok, že som tam už dávno mala chodiť, ale no stalo sa. Všetko prebehlo v poriadku, ja keď som sa objednávala tak som sestrička povedala ze som tehotná, aby ma vedela objednať podľa poslednej MS.
ja si myslím že je to v pohode...isto to pochopí aj lekár...
Ešte ťa troška upokojím. Ja tiež nechodím na preventívne....a naposledy som bola u gyn. keď som bola tehu roku 2010....Takýchto žienok je viac...
@deti95060810 neviem, ci zrovna tymto by som upokojovala ine zeny - preventivne prehliadky maju nejaky vyznam. Poznam osobne jednu zenu, ktora nebola u gynekologa 12 rokov (ved nemala ziaden problem), potom zacala mat problemy s vytokom, sla a bohuzial, nador, kvoli ktoremu jej museli vybrat maternicu aj vajecniky
Tiez som dlho odkladala navstevu, teda bola som raz mladsia a potom uz 8r nie, nakoniec az tehu ma prinutilo najst si noveho gynekologa a nakoniec aj chlapa, co pre mna predtym bolo nepredstavitelne a po skusenostiach uz ani k zene nechcem, od porodu sa to zmenilo a chodim stale k dr
@thrinakia A ty koľko máš rokov? 18? Čudné, nechápem. V dnešnej dobe, keď rakovinu krčka maternice (alebo len zmeny na ňom) majú hlavne mladé ženy, ak žijú sex. A ja som vždy mala lekára radšej chlapa. U lekárky - gynekologičky som bola raz, ale chvalabohu aj naposledy. Podľa mňa muži sú v tomto lepší odborníci.
@thrinakia vobec neries, mas o dovod viac tam teraz ist a prekonat strach, nie si prva ani posledna v tejto situacii. Nikto ti nezaruci, ze si doktor alebo sestricka nerypne, kde si bola doteraz, ale tato diskusia ta na to dostatocne pripravi, ako sledujem tie komentare 😃
mám kamarátku bezdetnú a má 33 v živote u gynekológa nebola
@evkao tiez mi to pride scestne upokojovat cudziu zenu, o ktorej nic nevieme, ze je uplneeeee v poriadku, ak nechodi na prehliadky, ved naco aj... a to, ze tak nechodi vela zien, no to je ich problem..ale v poriadku to urcite nie je.. rovnako poznam zenu, ktora po 3 tehotenstvach uz nemala potrebu tam chodit, lebo nechce dalsie dieta.. a rakovina krcka maternice, ozarovanie a vsetko...
Keď žena v tejto dobe, keď je naozaj veľká šanca prísť na problém včas a riešiť ho, nechodí na preventívky tak si dovolím povedať, že je nezodpovedna, až hlúpa....to ako keď mne skoro svokra povedala co mam co chodiť ju gynekológovi, tam sa chodí, iba keď je žena tehotná, čo na to povedať. Ja som teraz podstúpila konizáciu, pred rokom ukážkové výsledky, teraz predrakovinove štádium co by bolo o päť rokov radšej ani pomyslieť.... 🤔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@thrinakia obavam sa, ze sa teraz na teba spusti lavina kritickych komentarov....vies, co by si chcela aby bolo na gynekologickej prehliadke osobne? skus sa popytat vo svojom kruhu priateliek nech ti odporucia slusneho gynekologa, alebo gynekologicku a hajde na vysetrenie, v tehotenstve budes musiet chodit pomerne casto a pravidelne a porod bude osobny az az 🤪