Ahojte, ja sa len chcem opýtať, či ste boli niektorá v podobne na tom ako ja a ako to dopadlo. Bola som u lekárky ale ešte nič nevidela (viem, je skoro). Povedala len, že je vysoká sliznica, čo znamená, že je veľmi veľká pravdepodobnosť tehotnosti. Opísala som jej aj ako sa cítim a aj aké mám príznaky. Mám prísť o týždeň v stredu na kontrolu. Predpisala mi duphaston 3x denne. Myslíte, že v tu stredu už by mohlo byť niečo vidieť? Inak aj sa má hneď pýtala či chcem ísť na PN (som učiteľka-hodnoti to ako kritické zamestnanie), som prvýkrát tehotná, tak som jej zatiaľ povedala, že nie ale uvidíme, čo povie na budúce na kontrole. Čo by ste robili vy? Ďakujem za info a odpovede. 🙂
no nasadit duphaston iba preto ze je vysoka sliznica ....bez gestacneho vaku je podla mna prehnane...alebo mala si pozitivny test aj hcg z krvi ??? vysoka sliznica kludne moze znamenat aj zaciatok menzesu
@ludmilka2407 Povedala, že na podporu tehotenstva, že kôli tomu
@angi07 Testy som mala pozitívne a hcg mi nerobila, lebo ma objednala na poobedie ale robila sono aj rukou vystrenie
@luptakovab je to troska zvlastne v 5 tt by uz aspon gestacny vak by bolo vidiet ...sono fotku nemas? ja som mala v 5+6 tt aj fazulku v gestacnom vaku... ked videla iba vysoku sliznicu tak si nemyslim ze si v 5 tt ale v skorsom stadiu
@luptakovab davaj si kyselinu listovu. vyhybaj sa alkoholu. urob si clear blue test kolko tyzdnov ti ukazuje a uvidis o tyzden az dva. drsin ti palce. mas nejake spinenie alebo krvacanie aleb onieco?
@angi07 Tak doktorka vravela, že je ešte skoro ale že som približne v takto, no a asi je to individuálne podľa toho čo som sa tu dočítala.... Fotku nemám. A môže to byť aj tým že som trošku silnejšia?
@juliet86 Kyselinu jem už dlhšie 🙂 a clear blue som robila pred cca týždňom a tam ukazovalo 1+2
@juliet86 A spinenie ani nič podobné nemám a ďakujem za podporu 🙂
@angi07 Tak pekne 🙂 snáď na budúce už bude niečo vidieť 🙂
@luptakovab nie ...nadvaha s tym nema nic spolocne...kazdopadne ti drzim palce daj vediet potom😊😊
@angi07 Ďakujem, dám vedieť 🙂 ťažké je nemyslieť na to 😉 a do stredy sa mi zdá ešte veeeeelmi ďaleko
@luptakovab no ja viem na co sa dava duphaston ale nasadzuje sa pri nejakych problemoch a pod.,nie len tak... Tak nech je o tyzden vsetko ok ☺️
@ludmilka2407 No spomenula som jej, že sem tam mám kŕče ako pred ms ale že je to len sem tam a nikdy nie dlho, len tak na pár sekúnd a aj to som spomenula, že som mala nepravidelnú ms
Nabudúce musí dačo vidno.. 🥰
Duphaston som aj brala "preventivne" do 15tt koli dvom biochemickym.urcite neublíži ak je náhodou zbytočne nasadený..
Co sa týka PN, to musíš ty vedieť ako sa cítiš 😉😉 držím palce, a užívaj si tehotenstvo
@hennyinnsbruck Ďakujem, no tiež som si povedala, že keď sa budem cítiť zle, tak pôjdem na PN, ale zatiaľ sa to dá zvládať až na to,že som poobede K.O
@luptakovab to verím..... 😊😊
Jasne, myslím to všeobecne, nevšímaj co kto hovorí koli PN, tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie 😉
@luptakovab Ahoj ja som tiež brala tieto lieky ale až po tom co mi bolo potvrdené že som tehu.... Pri prvom synovi som to trosku prehnala s chodením po schodoch tak som začala krvacat preto mi na pohotovosti dali tieto lieky....teraz som opäť v 12t a našťastie nemusim nič brať....ale predtým tieto lieky naozaj pomohli hneď som aj prestala krvácať tak snáď aj u teba budu nápomocné.
@jajojapo Ďakujem za info 🙂 a nech sa ďalej držíte bez liekov 🙂 ja sa jej ešte v stredu opýtam, že konkrétne prečo mi ich dala 🙂
@luptakovab ja som bola u dr az v 7 tt co uz bolo vsetko pekne vidno, ale duphaston mi dala jest tiez, aj kyselinu listovu a ecko ... a potom sme toto postupne vysadili a jedla som pre zmenu decko, magnezko a zelezo
@dzejsik A vieš odporučiť aj nejaké vitamíny pre tehotné? Lebo aj niečo také hovorila že aj to by som mala začať, či sa jej opýtať v stredu na kontrole?
@luptakovab mne kázala vždy jednotlivé vitamíny, žiadne multi spolu v jednej tablete ... čiže zo začiatku zvlášť kyselina listová a zvlášť vit. E, to som brala asi prvé 3 mesiace, a potom som toto postupne prestala a brala som vit. D (že aby malo bábo silné kostičky), magnézium a železo (železo zato, že mi vyšla anémia, ale tú som aj predtým už riešila, čiže to je individuálne)
určite sa spýtaj na jej názor, ja som sa vždy pýtala na kontrole či vitamíny platia dávky tak ako vravela naposledy 🙂
@dzejsik Dobre, ďakujem za radu. Kyselinu listovú mám aj doma, to si dávam pravidelne ráno aj večer každý deň.
Jasom ties brala duphaston na udrzanie tehotenstva uz si nepametam do ktoreho mesiaca tehotenstva ale pomohlo to udrzat az do konca obidve moje tehu. A tosom 6krat potratila uz som myslela ze sato nepodari drzim palce nebo este to vidno nemoze bit ale doktor vie preco to nasadi
@luptakovab ja som tiez hned dostala utrogestan 3x denne dve tablety, test pozitivny na sone nic nebolo zatial vidno (to bol 4tyzden). Dalsi tyzden uz bol gestacny vak a na konci nasledujuceho tyzdna uz bolo vidno aj srdiecko. Uzivala som do konca 13 tyzdna. Vravis ze si mala nepravidelny menzes, tak si zrejme mohla mat posunutu ovulaciu. Co sa tyka PN - ak by som ucila isla by som na pn hned ako by bolo vidno srdiecko. Mam problem s imunitou a ked som ucila bola som celorocne chora. A dalsia vec ak by mi bolo tak zle ako mi je teraz tak to v skole urcite ani nevydrzim..
@gabu_lienka Ďakujem za odpoveď. No uvidím lebo ja tiež bývam náchylná na choroby, aj keď je to lepšie už trošku. Budem veľmi rozmýšľať, čo spraviť. No a samozrejme uvidím ako bude ďalej telo reagovať. Učím síce na strednej ale aj tam mám niekedy dosť nervy, keďže niekedy sú dni, že som vytocena do vyvrtky, takže budem uvažovať.
@luptakovab ahoj. ja beriem utrogestan rano a vecer
som. 5tyzden 2dni. na kontrolne sono idem o dva tyzdne. clear blue mi ukazuje 3plus plus som mala pozitivne hcg z krvim tiez robim na strednej. a tiez mam sem tam krce. som tehu po ivf. a uverim az ked uvidim srdiecko 🙂
Ďakujem za vaše odpovede, skúsenosti, názory...trošku ste ma ukľudnili. Neostáva nič iné len čakať do stredy. 🙂 Prajem vám príjemný víkend 🙂
@luptakovab ja som bola prvýkrát v 6tt a už bolo vidieť tak asi si šla priskoro. Duphaston dali aj mne ale volala som známej sestričke z gyndy a povedala, že je to prehnané brať to 3krát na deň, ja som mala už po 30ke, tak vraj preto mi to dali, brala som iba 1krát na deň a už mám krásnu dcérku na svete. Bola som tiež braná ako riziková kvôli veku ale na PN som šla až v 6mesiaci dovtedy som pracovala a v poho. Veľa šťastia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V 7tt by uz mohlo byt vidno aj bit srdiecko. A duphaston ti nasadila len tak?
Ak nebudes mat ziadne problemy alebo vyslovene silne nevolnosti, tak by som na PN nesla. Su aj kritickejsie zamestnania 🙂