Dnes mi ho predpisali na gynde.. naslasom staršie diskusie kde si ho chválili ale celkom mam.pred tým rešpekt?
Tie co ste ho užívali ako ste sa citili? Nejaké nežiaduce účinky? Hlavne sa bojim tych bolesti hlavy a zavratov tie už mam aj teraz.
Plus mam obavu pri vysadzani vraj sa problémy môžu potom vrátiť ešte horšie
ja som bravala vecer. Ved nemusis cely, len polku a uvidis, co Ti robi. Je to antihistaminikum, keby ti niekto povedal, ze si mas dat Fenistil, asi sa tolko nebojis, ci hej? Je to rovnaka kategoria
@mtn112233 ja som po nej spala, kde som si sadla, nemohla som si pomôcť 🤣 ale teda bez nej by som neprežila... Hlavne presuny na vyšetrenia či starostlivosť o deti...vyskúšaj a uvidíš. Mne dr povedal že užívať len keď mi bude zle 😉 spočiatku som jedla pravidelne... ✊
@mtn112233 ja som brala jednu tabletu vecer,rano som vstala bez nevolnosti,no ja som bola cele dni ako nafetovana,strasne sa mi dalo spat az chronicky a mam 2 rocneho syna,cize to mozne nebolo.Po krabicke som to vzdala a dalsie uz nechcela.Vysadenie mi ziaden problem nespravilo.
@mtn112233 Brala som ju, ale bola som po nej veľmi ospalá. Keby ju neberiem, aj tak by som preležala s nevoľnosťami celý deň. Pomohla mi, vracala som už iba sem tam večer, keď už slabol jej účinok. Nakoľko mám ešte jedno malé 2,5 ročné dieťa, nebolo to ideálne. Nemohla som sa jej cez deň venovať, bola som extrémne unavená. Bola som rada, že aspoň niečo jednoduché uvarím a upracem byt. Dieťa fungovalo na,, horizontal parenting,,. 😃 Čiže ja som ležala vedľa nej a dcéra sa hrala.
@abcmajacba toto mi inak včera nevedeli povedat v lekárni či užívať pravidelne alebo len podľa potreby .. v piatok idem na kontroku tak mi povedala že aby som ich do piatku brala každý den aj ked mi bude dobre a doktorka mi povie viac.. ale teda ja som tiež ako nafetovana.. myslíš že bude ok ked si ju dnes večer nedam a dam pripadne zase až vtedy ked mi bude zle?
@mtn112233 ja si myslím že áno. Tiež som poctivo brala každý jeden deň a rozčuľovala som sa prečo ich není v balení rovno 30 a potom mi dr povedal že brať len keď budem potrebovať a veru nepotrebovala som každý deň a keď mi bolo zle dala som si a po chvíli nevoľnosti prešli 😉✊.
@mtn112233 mne veľmi pomohol, ja som nevedela nič do seba dostať. Beriem už nejakú 5 krabičku ale už len polku tabletky a začínam prechádzať na ani jednu len tento liek sa musi vysadiť pomaly aby si telo zvyklo lebo keď zo dňa na deň ľúbi sa to vrátiť aspoň tak doktor hovoril. Co sa tyka únavy z neho som mala možno prvý týždeň ale teraz ani neviem ho užívam, vôbec žiadne vedľajšie účinky. Je to ale drahá záležitosť no...niektoré baby ho užívajú až do pôrodu ale ja už cítim ze asi nepotrebujem takže ho chcem vysadiť.
No zaujímavé, lebo ja som si ho začala brať, potom mi bolo dobré, tak som vysadila a problémy sa vrátili. Doktor na mňa kukal, prečo to robím, že liek sa má brať pravidelne, ináč to nemá efekt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mtn112233 ahoj ja som užívala (cca2 balenia) aj keď mi nepomohla úplne ale bolo mi lepšie bez nej som vracala viackrát denne a s ňou raz alebo vôbec. Jediná nevýhoda bola, že sa mi strašne chcelo spať ale dávala som si ju až večer. Našťastie už fungujem bez nej ale cca do 14-15tt mi bolo stále zle. teraz sú to už len také ranné nevoľnosti a s tým sa dá vydržať aj bez Xonvei