Ahojte idem sa opýtať som 7 týden tehotenstva a chcela by som sa opýtať užívate niektora z vás kyselinu listovú ja som si ju kúpila ale neviem či užívať alebo nie ďakujem za radi
Ja som uzivala cele tehu , zvysovala som si davku v 2. trimestri a ptm v 3. trimestri znizila po porode som brala este 3 mesiace ( na radu kadernicky kvoli vypadavaniu vlasom )
Už som v 8 mesiaci a stále beriem obyčajnú kyselinu listovú z deemky. Ma 800 jednotiek, takže celkom dosť. Brala som ju aj pred otehotnenim a niekde som čítala, že je fajn ju brat aj po pôrode, keď budeš dojčiť. Vtedy sa každý jeden vitamín zíde. 🙂
kyselina listova je okrem toho, ze pomaha spravnemu vyvinu neuralnej trubice, vyborna aj na to, ze pomaha zelezu dostat sa tam kam treba. a kedze tehotne zeny su casto anemicke, urcite je dobrym doplnkom. najma teraz na jesen, ked uz z nasej stravy miznu zelene potraviny 🙂
ja som ju prave kvoli nedostatku zeleza uzivala aj po porode.
Kludne. Mne kazali minimalne prvy trimester.
Ďakujem všetkým tak ju budem užívat
Prosím vás, môžem brať aj femibion 1 a samostatne aj kys. listovú k tomu? Som 9tt.
@malycka uziva sa do 13 tt a potom uz nema zmysel ju brat
@srdeenko19 a to ti nepovedal doktor alebo v lekarni ze sa ma brat druhy a treti trimester len ak ti ju doktor predpise ??
@natuliatko777 ja ju beriem stále, nikto mi nič nehovoril, všetky výsledky mam tip top. A budem ju brat aj počas celého dojčenia po pôrode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, určite treba užívať.