Mám strach, aby bolo všetko v poriadku

ada61987
6. júl 2022

Ahojte baby,
sktuálne som 9tt...zatiaľ bolo všetko v poriadku, lenže v roku 20021 som mala ZT a potom sa dlho nedarilo. Teraz som velmi šťastná, že to vyšlo len mám neustály strach aby bolo všetko v poriadku. Na ďalšiu kontrolu idem o týždeň. Vždy idem s velkým strachom. Viem, že to nijako neovplyvním a čo má byť bude....ktorá ste prešli tiež ZT a ďalšie tehotenstvo bolo ok?🙏

lucia7933
6. júl 2022

co je ZT? 🙂

oli2782
6. júl 2022

@lucia7933 Zamlčaný potrat by som povedala, no nie som si istá 🙂

ada61987
autor
6. júl 2022

Áno zamlčaný potrat

lucia7933
6. júl 2022

@ada61987 tak tym som si zial presla aj ja, v marci tento rok, ale o dalsie sme sa este nezacali snazit..ale tiez mam strach ake to bude to dalsie tehotenstvo a to este ani tehotna niesom

ada61987
autor
6. júl 2022

@lucia7933 nooo v prvé tehotenstvo som sa veľmi tešila a bola v klude...sprcha prišla až na kontrole kedy mi lekár oznámil, že mimi už nebije srdiečko no a nejako to ostalo vo mne a mám neustály strach aby sa to nezopakovalo...

lucia7933
6. júl 2022

@ada61987 ja to iste, tiez az na kontrole, v 9tt ked som si isla po potvrdenie tehotenstva, a pritom nic nenasvedcovalo tomu ze by sa stalo toto..davala som si na vsetko pozor ...no zial stava sa

lucia7933
6. júl 2022

@ada61987 treba mysliet pozitivne, asi nic viac preto nevies spravit, co sa ma stat sa stane, drzim silno palce aby to bolo tentokrat v poriadku 🙏

rivini
6. júl 2022

@ada61987 obavy su pochopitelne, no skus sa nenechat viest strachom, po prve preto, lebo si tehotenstvo neuzijes a po druhe preto, lebo babatko vnima tvoje pocity a ak pocitujes strach, tiez sa neciti fajn. To, ako tehotenstvo dopadne, aj tak nemas 100% vo svojich rukach. Mne pomahalo pripominat si, ze statistika stoji na mojej strane. Potrat prekona kazda tretia zena v reprodukcnom veku a drviva vacsina potom (za predpokladu, ze nie je iny zdrav. problem) donosi zdrave dieta. Neviem, akeho mas gynekologa, ake skus ho presvedcit, aby ti predpisal prirodny progesteron. Pomoze pri pripadnom slabsom zltom teliesku a podiela sa vytvoreni zdravej placenty a vystelky = lepsie vyzivovaniw plodu. A aj ked to nie je vseliek, mne to pomohlo, „prezit“ tych prvych 12 tyzdnov trochu pokojnejsie.

ada61987
autor
6. júl 2022

@rivini ďakujem Ti, za tvoje pozitívne slová....progesterón mám od začiatku v čípkoch...snažím sa veriť, že všetko bude už ok🙏

ada61987
autor
6. júl 2022

@lucia7933 ďakujem Ti☺️

lucia7933
7. júl 2022

@ada61987 a ak sa mozem spytat po akom dlhom case ste sa zacali snazit po potrate? a po akom case to vyslo?

ada61987
autor
7. júl 2022

@lucia7933 začali sme hneď druhý cyklus....podarilo sa pomaly až po roku a niečo...keďže lekári nechávajú rok na prirodzené počatie....po roku som išla s tým, že sa teda nedarí...urobili mi testy a zistilo sa, že nemám ovu...tak sme začali so stimuláciou a vyšlo na druhý cyklus☺️

lucia7933
7. júl 2022

@ada61987 jasne rozumiem, a to prve tehotenstvo tiez tak dlhsie to trvalo?

ada61987
autor
7. júl 2022

@lucia7933 nie, to bolo hneď na šupu... to sme ani neplánovali....to sme si raz len tak povedalj, že skúsme a uvidíme a ono to vyšlo hneď...ale bolo z toho to ZT

seva22
7. júl 2022

@ada61987 strach uz budes mat vzdy…ja mam za sebou dva potraty: jeden spontanny a jeden zamlcany, musis sa naucit s nim zit…zamestnavaj si hlavu aby si na to myslela co najmenej….mne pomahalo chodit do prace,tam sa nezastavim 9 hodin vkuse, ale ked som prisla domov,vsetko ma to zacalo prenasledovat…

ada61987
autor
7. júl 2022

@seva22 chodím do práce, ajkeď by ma možno lekárka vypísala lebo mám už 35...a to už patrím k rizikovkám...nooo snažím si vsugerovávať, že bude všetko v poriadku iba keď sa blíži kontrola tak strašné nervy a stres...

seva22
7. júl 2022

@ada61987 ja som tehotna teraz v 38cke, minuly rok ten druhy potrat a ani raz gyne nespomenula rizikove…podla mna to nemusi byt automaticke;)

ada61987
autor
7. júl 2022

@seva22 tvoje prvé mimi a v kolkom tt si?

seva22
7. júl 2022

@ada61987 uz druhe🙂 prve som porodila v 35tke a druhe teraz v 38cke…uz som 31tt…prve a tretie tehu bol potrat,takze obe moje deti sú “duhove”🙂 drzim ti palce nech sa ti dari ten stres drzat pod kontrolou;)

ada61987
autor
7. júl 2022

@seva22 ďakujem Ti...aj ja tebe držím palce nech všetko dobre dopadne☺️

seva22
7. júl 2022

@ada61987 dakujeem!

18dada18
9. júl 2022

Ahoj. Aj ja som to tak mala. Predtým MA a potom som sa asi do toho 12tt stále strachovala. Na kontrolu som čakala s krcami v bruchu od stresu, čo sa mi chcelo až 💩 v čakárni. 😅. Proste kto nezazije nepochopí. V 12tt som isla na 3D sono ku dr. Grochalovi a odtiaľ som isla uz kludnejsia a potom to už prešlo. Akoze jasne, strach bude stále, aj po pôrode o bábo, ale to najhorsie "to hororove" strachovanie prešlo. Vzdy som si ale povedala, ze pokiaľ je bábätko silné, zdravé, tak to bude v poriadku a pokiaľ nie, tak s tým proste neurobim nič a neostávalo mi tie prve týždne nič iné ako sa snažiť pozitivne myslieť, nič zlé si nepripúšťať a hlavne mu verit. Drzim palce a hlavu hore 🍀❤️

ada61987
autor
10. júl 2022

@18dada18 áno presne toto zažívam....keď idem na kontrolu tak celá strnulá😩 a v strese...iba sa modlím aby mi povedala, že je všetko ok a že srdiečko bije❤️ a aj presne to isté si hovorím, že ak je bábatko silné tak všetko bude ok...že ajtak nič neovplyvním nech sa stane čo sa stane....vždy po kontrole zostanem kľudná ale ak je to už vyše týždňa začnem sa zasa strachovať....🤷

18dada18
11. júl 2022

@ada61987 mne veľmi pohol Angel sound. Od takého 13tt som uz hned nasla srdiečko a každý druhý-tretí deň som na 5 sekúnd popocuvala. Hneď keď som nasla a naskočil tep som ho vypla. A toto ma ukludnovalo pokiaľ som nezačala cítiť pohyby. Neboj. Všetko bude dobre uz. Treba sa bábätku prihovarat a pozitivne myslieť. ❤️🍀

ada61987
autor
11. júl 2022

@18dada18 ďakujem za tieto slová🙏

18dada18
11. júl 2022

@ada61987 nemas ale ze vôbec začo ďakovať. Viem čím si prechadzas ❤️.. drzim ti palce, nech to dobojujes do zdarneho konca. Povedz si, ze ešte 3tyzdne a najkritickejsie obdobie mas za sebou. 🍀🍀🤞❤️

ada61987
autor
11. júl 2022

@18dada18 hej...idem v piatok na kontrolu tak som už straaašne nervózna, ale viem, že ak to bude všetko v poriadku, trošku sa upokojím☺️

18dada18
11. júl 2022

@ada61987 tak budem držať palce a daj vediet ako si dopadla ❤️🍀🤞

ada61987
autor
11. júl 2022

@18dada18 ďakujem....hej písnem☺️ ale teda strašný strach mám

lucia7933
11. júl 2022

@ada61987 drzim ti aj ja palce, strach ti nepomoze skôr len uskodi, ja viem je velmi tazke mysliet pozitivne ale ver babatku ze to spolu zvladnete ❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre