Ahojte baby,
sktuálne som 9tt...zatiaľ bolo všetko v poriadku, lenže v roku 20021 som mala ZT a potom sa dlho nedarilo. Teraz som velmi šťastná, že to vyšlo len mám neustály strach aby bolo všetko v poriadku. Na ďalšiu kontrolu idem o týždeň. Vždy idem s velkým strachom. Viem, že to nijako neovplyvním a čo má byť bude....ktorá ste prešli tiež ZT a ďalšie tehotenstvo bolo ok?🙏
Áno zamlčaný potrat
@ada61987 obavy su pochopitelne, no skus sa nenechat viest strachom, po prve preto, lebo si tehotenstvo neuzijes a po druhe preto, lebo babatko vnima tvoje pocity a ak pocitujes strach, tiez sa neciti fajn. To, ako tehotenstvo dopadne, aj tak nemas 100% vo svojich rukach. Mne pomahalo pripominat si, ze statistika stoji na mojej strane. Potrat prekona kazda tretia zena v reprodukcnom veku a drviva vacsina potom (za predpokladu, ze nie je iny zdrav. problem) donosi zdrave dieta. Neviem, akeho mas gynekologa, ake skus ho presvedcit, aby ti predpisal prirodny progesteron. Pomoze pri pripadnom slabsom zltom teliesku a podiela sa vytvoreni zdravej placenty a vystelky = lepsie vyzivovaniw plodu. A aj ked to nie je vseliek, mne to pomohlo, „prezit“ tych prvych 12 tyzdnov trochu pokojnejsie.
@lucia7933 začali sme hneď druhý cyklus....podarilo sa pomaly až po roku a niečo...keďže lekári nechávajú rok na prirodzené počatie....po roku som išla s tým, že sa teda nedarí...urobili mi testy a zistilo sa, že nemám ovu...tak sme začali so stimuláciou a vyšlo na druhý cyklus☺️
@ada61987 strach uz budes mat vzdy…ja mam za sebou dva potraty: jeden spontanny a jeden zamlcany, musis sa naucit s nim zit…zamestnavaj si hlavu aby si na to myslela co najmenej….mne pomahalo chodit do prace,tam sa nezastavim 9 hodin vkuse, ale ked som prisla domov,vsetko ma to zacalo prenasledovat…
Ahoj. Aj ja som to tak mala. Predtým MA a potom som sa asi do toho 12tt stále strachovala. Na kontrolu som čakala s krcami v bruchu od stresu, čo sa mi chcelo až 💩 v čakárni. 😅. Proste kto nezazije nepochopí. V 12tt som isla na 3D sono ku dr. Grochalovi a odtiaľ som isla uz kludnejsia a potom to už prešlo. Akoze jasne, strach bude stále, aj po pôrode o bábo, ale to najhorsie "to hororove" strachovanie prešlo. Vzdy som si ale povedala, ze pokiaľ je bábätko silné, zdravé, tak to bude v poriadku a pokiaľ nie, tak s tým proste neurobim nič a neostávalo mi tie prve týždne nič iné ako sa snažiť pozitivne myslieť, nič zlé si nepripúšťať a hlavne mu verit. Drzim palce a hlavu hore 🍀❤️
@18dada18 áno presne toto zažívam....keď idem na kontrolu tak celá strnulá😩 a v strese...iba sa modlím aby mi povedala, že je všetko ok a že srdiečko bije❤️ a aj presne to isté si hovorím, že ak je bábatko silné tak všetko bude ok...že ajtak nič neovplyvním nech sa stane čo sa stane....vždy po kontrole zostanem kľudná ale ak je to už vyše týždňa začnem sa zasa strachovať....🤷
@ada61987 mne veľmi pohol Angel sound. Od takého 13tt som uz hned nasla srdiečko a každý druhý-tretí deň som na 5 sekúnd popocuvala. Hneď keď som nasla a naskočil tep som ho vypla. A toto ma ukludnovalo pokiaľ som nezačala cítiť pohyby. Neboj. Všetko bude dobre uz. Treba sa bábätku prihovarat a pozitivne myslieť. ❤️🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
co je ZT? 🙂