Mám 8 mesačnú dcéru a som opäť tehotná

21. jan 2020

Ahojte, ako už z názvu vyplýva, potrebujem fakt cenné rady... Som dosť zmätená a priznám sa, že sme to s partnerom vôbec neplánovali. Už prvé bábätko bolo pre nás prekvapenie, aj keď sme sa tomu nebránili a občas mali nechránený styk. Tento druhýkrát sa nám pri sexe stala nehoda a ozaj by nás ani vo sne nenapadlo, že to skončí takto. Nevieme čo robiť. Keď čítam o potrate, tak mi to trhá srdce, že by som tak bezbrannému malému človiečiku niečo také urobila a ako sa poznám, určite by som si to neprestala vyčítať a obávam sa nejakých psychických problémov. Na druhej strane, nie sme v najlepšej finančnej situácii už teraz pri jednom dieťati, nie to ešte pri dvoch. Okrem toho máme napäté rodinné vzťahy ja medzi svokrou a opačne aj môj priateľ si dosť nerozumie s mojou rodinou. To veci nezľahčuje, pretože zo strany jeho matky, by sme určite žiadnu pomoc nemohli čakať. Keďže aj teraz sa k veciam stavia chladne. Z mojej rodiny tam šanca na pomoc určite je a viem, že by sa po čase tešili. Taktiež neviem ako by to bolo potom s materskou a či je možné, aby šiel partner na materskú somnou? Staršia bude mať v čase pôrodu 1,5 roka. Ďakujem za každú radu :(

jeanne14
21. jan 2020

Zvládli to iné, zvládnete aj vy neboj sa a nemaj obavy 😉 detičky budú vyrastať spolu jedno pri druhom. Ja budem mat väčší vekový rozdiel a občas ľutujem že sme sa do toho nepustili skôr. Mám kopec známych ktoré majú detičky takto po sebe a nevedia si to vynachváliť 😉 Samozrejne bude začiatok ťažký ale potom budeš rada že ste si to takto “odbili”. Držím palce. Poznám prípad kedy žena otehotnela hneď po šestonedelí a hoc je to vraj o držku zvládajú to.

sonnenshein
21. jan 2020

Aj ja mam medzi detmi 18 mesiacov, a aj ked to bolo narocne, nemenila by som za nic.

blunka
21. jan 2020

Kľudne ti poradím 😀.
Moja dcéra mala necelé 4 mesiace, keď som zistila že som znova tehotná.
Kukala som na tie dva pásiky a skoro ma vystrelo 😀.
Teraz má dcéra 10 mesiacov a ja som v 8 mesiaci 😀 😀 😀.
Rozdiel medzi deťmi bude 12 mesiacov.
Po počiatočnom šoku si zvykneš 😀.
Teraz sa veľmi teším na zdravého chlapca a po prerozmýšľaní veci, by som to už inak ani nechcela. My sme si ani neboli istí či vôbec budeme chcieť v budúcnosti druhé, možno by nám aj jedno stačilo.
Som rada že budú kamoši a môžem sa veľmi rýchlo začať navždy zbavovať babatkovskych veci 😀. Ja si moc matersku neužívam, dcera je ako šialený energeticky diabol, ja každy deň len pretrpim, takže som rada že toto detske babatkovske obdobie bude trvať čo najkratšie a budem mať za tým.
Keby teraz nerevala ako tur aj by som ti napísala viacej.
Pomoc od rodiny NULA. Babky obe vitálne dôchodkyne, NEMAJÚ ČAS.
Nikdy sa s nou nezahrali ani 5 minút, kočíkovanie nikdy ...
Nepomáha mi nikto, ani kamošky, súrodenci nikto ....
Chvala bohu muž je normálny, ten sa stará vynikajúco.
Budeme to musieť nejako prežiť.

footballfun
21. jan 2020

Nie je to koniec sveta,ide len o váš pohľad na vec 🙂 treba veci prijať ako sú,ak ste otehotnela,malo to tak byť.nie je to až taký strašný rozdiel,svokra mala rozdiel medzi synmi 11 mesiacov...a nespomína na to v zlom.ja mám rozdiel medzi detmi 22 mesiacov a dalo sa to zvládnuť. Moja kamarátka má presne do dna medzi synčekmi rozdiel 1,5roka. A žije 🙂 muž chodí normálne do práce,no výrazne jej pomáha mama. Financne velký rozdiel medzi jedným a dvoma detmi nevidím,ak to človek berie čo najprirodzenejšie,oblečenie sa dedí,pripadne aj zadarmo zozeniete vsetky potrebne veci.v dnesnej dobe je toho všade nadbytok a kazdy sa veciciek skor zbavuje. iné potreby máte tiez po prvom dietatku,a ak budete dojcit,polroka budete mat naklady hadam len na plienky (napriklad ja som mala latkove a usetrila som)
...treba to zobrať ako výzvu,pozrieť sa na situáciu viac s ľahkosťou a optimizmom 🙂 sme ženy a sme stvorené na materstvo. prajem k tomu veľa síl 🙂 ked budete chciet,kludne mi napiste.

barbora_3008
21. jan 2020

Ja som otehotnela keď maly rok a to bolo tiež neplánované keďže 3 dieťa 😕 malý už chodil do jaslí ja do práce všetko fičalo chceli sme hypotéku konečne na dom a bum tehotná 😱 s teraz sa už teším som v polovici a bude to ďalší chalan my sme bez rodiny čize na všetko sami 🤔 ale tak zvladneme musíme počkať v podnájme a neskôr kúpime domček keď to bude mozne ☺️ tiež som zvažovalo potrat 😕 že sa 3 deti akurát sme sa s mužom veľa hádali lebo veľa bol v práce móda firma ja práce a deti a ešte som zistioa tehu ale teraz keď sa nad tým zamyslím tak nedokázala by som to ❤️ dať preč už teraz ho ľúbime ❤️ určite si to daj prejsť hlavou ja som ostala hneď na rizikovom čiže práca išla bokom jeden plát nám strašne chýba ale muž berie nadčasy a je to fajn všetko sa dá zvládnuť ☺️ neskôr budeš ľutovať detičky budú mať malý vekový rozdiel sa ti vyhrajú a budú si bližšie k sebe ja mám medzi prvých synov a druhým 7 rokov to je tak už viac menej sa hrajú lebo každý má svoje záujmy ☺️ držím palce a na rodinu by som sa nespoliehala vy ste rodina ❤️

diaalex
21. jan 2020

Kamarátka hneď po prvých ms otehotnela .. rozdiel medzi jej deťmi je 10 mesiacov 🙂 ale čo som chcela povedať je, že to vôbec neľutuje, hovorila, že je to tažké a aj tehotenstvo bolo, kedze kojila a odišlo jej mliecko, maly začal chodiť a ona sa nevládala zodvihnúť, jej svokrovci vôbec nič nepomáhali, obaja mali 26 (po výške) a manžel pracoval len, ona len materskú dostávala, ale dali to 🙂 jej rodičia tiež neboli hneď nadšení, ale pomohli im, pomáhajú im s deťmi a vôbec to neľutuje 🙂 teraz už v tom ma systém, maličký ma 7 mesiacov a už och zvláda aj sama 🙂

kukulienka83
21. jan 2020

To zvládnete...a čo sa týka materskej, môže ísť s tebou, ale materskú môžeš poberať len jednu...takže nieje možné poberať aj materskú aj rodičovský ak si sa nato pýtala.

wena
21. jan 2020

No podľa mňa čo sa týka financií tak to nebude výrazný rozdiel ako teraz, veď jediné čo budeš kupovať navyše sú plienky (ak budeš kojiť). A neskôr môžeš už ísť do práce keď aj druhé trochu podrastie.

lolita555
21. jan 2020

Znama mala tak deti po sebe da to zabrat ale teraz vyrastli a ma z nich radost.moj brat ma tak planovane ale dcery po sebe svagrina to dava v pohode.rodina je rodina hadky nezhody ale toto je vase babetko vase vsetko.takze vztahy bokom a uvazujte len o babetku a nie co svokra a ostatna rodina.babo si nechajte.vychovavate jedno vychovate aj druhe.ak sa rozhodnete k potratu tak mi verte ze si to do konca zivota budete vycitat.chcete taky zivot?myslim ze nie.

hacula1816
21. jan 2020

obavy ako tym sa proste neda ubranit aj ked to proste vsetko funguje. no myslism, si, ze by ste to proste zvladli, kolki su na tom omnoho horsie a nad potratom by istotne nepremyslali

blunka
21. jan 2020

Tuto sa prihlás do skupiny:
https://www.modrykonik.sk/group/2382/

lolita555
21. jan 2020

@lolita555 a este taka uzitocna rada nie vycitka!preboha ludia sexujeme tak sa chranme nie sme v dobe kamennej sak ked niekto sexuje tak je jasne ze sa taketo nieco stane.ja osobne si to neviem ani predstavit ze som nechranena ked viem ze 100%nechcem dieta.samozrejme ked aj motyka vystreli a otehotniem aj s antikou tak to uz je ina rec

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashik
21. jan 2020

@kukulienka83 mozu byt obaja na materskej. Manzel so starsim dietatom, ona s mladsim. My sme tak boli, obaja sme dostavali matersku davku. Avsak, rodicak a materska sa naraz nedaju brat.

martina1201
21. jan 2020

Ahoj, výhoda dvoch materských by bola ak by manžel vedel pracovať z domu ale na inej pozícii ako má teraz.. Že by ste mali 2 materské plus jeho plat. Inak čo sa týka starostlivosti už naši predkovia hovorili kde je jedno, uživí sa aj druhé. Jasné že to bude spočiatku ťažšie, náročnejšie, ale dáte to. Možno sa aj vzťahy v rodine trošku upravia. Teda neviem prečo sú nastavené, ale ak sa dá, treba sa pomerit.

kikus985
21. jan 2020

Mám medzi deťmi rozdiel 15 mesiacov. Chápem tvoje pocity. Ak budeš chcieť tak napíš správu 🙂

simona92101
21. jan 2020

@blunka ahoj,co sa tyka rodiny a okolia,mame podobnu situaciu doma, prve vnuca,a dcerka ma uz 10 mesiacov a svokra bola mozno 3 x vnucku pozriet,inak nezaujem,len ohovara kritizuje a zosmiesnuje,pomoc nulova.moja mama je pracovne velmi vytazena a sama nevladze takze takisto mi velmi nepomoze, sestra ma 2 deti a tiez nepomoze,takze som sama na vsetko.keby nemam manzela ktory sa neboji roboty a nepomaha so vsetkym tak padam na hubu.druhe dieta ani neplanujeme preto,aj ked by sme chceli,ale obavam sa ci to zvladnem sama 😕

veronika0122
21. jan 2020

Akoze toto je problem?? Ja som mala stvormesacne dieta (uz druhe) ked som znova otehotnela a viac som toho stihala ako teraz ked uz je menej starosti. A o tvoje deti sa mas starat v prvom rade ty a nie svokra ci nesvokra ci mama....

blunka
21. jan 2020

@simona92101 U nás obe babky sú na dôchodku, obe vládzu. Ako jasné po nejakých doktoroch chodia, ale nič vážne. Na výlety do zahraničia behajú. Podotýkam obe povolaním učiteľky.
Svokra bola u nás 0x a moja mama asi 4-5x (ale len ako návšteva s otcom, sadnúť, najesť sa vypiť kávu a odísť). Obe bývajú od nás 20 km a do našeho mesta obe bežne a často chodia (lekári, vybavovačky, obchody).
Ako viem že nemôžem si nárokovať na pomoc a s tým som sa už zmierila, musíme sa spoľahnúť na seba, ale keď už sa aj vyseriem na pomoc mne, tak som sklamaná, že nemajú záujem si budovať vzťah s vnučkou. Ona ich ani nepozná a reve v ich blízkosti.
Po pol roku som sa spýtala mojej mamy prečo ju nikdy neprišla pozrieť (lebo reči kolo toho ako príde bolo veľa) a taká výhovorky že bola zima (jún 😀), že bola po doktoroch (ano v našom meste), že robota v záhrade .... Od pol roka ani už neriešim, ale spravilo sa mi to, že keď mi napíše mail a v ňom svoje sprostosi nemám chuť je ani odpísať ani zavolať ani sa s ňou stretnúť. Nemám na na to čas ani chuť.
A tiež si pomyslím, že keby ma teraz muž opustil, tak sa zosypem.

miadi
21. jan 2020

Ked chcete tak to vse zvadnete. Pomoc od starych rodiciv je luxus ktory nema kazdy. No hlavne su zodpovedny rodicia. Uz ste druhy x prisli k babatku ani neviete ako tak netreba plakat nad rozlatym mliekom to druhe dieta nebude problem ale tretie uz ano. Takze moja rada - treba sa chranit a otehotniet uz len planovane. Kamoska si dala par mesiacov po druhom porode podviazat vajecniky lebo vedela ze viac deti nechce a ze na chlapa sa spoliehat nedalo. Poznam pripad kde baba otehotnela v 6nedeli s tretim dietatkom. Zvladla to ale nie je to pre kazdeho. Proste treba sa zariadit a byt zodpovedna. Dalej existuje antikoncepcia kondomy alebo sterilizacia partnera. Vsetko bude fajn uz si len zvyknut na to aka je situacia.

adelkaa159
21. jan 2020

Zvládneš vôbec to nieje strašne len nestresuj podľa mňa keď pôjde tvoj manžel na materskú nebudeš mať ani toľko peňazí koľko máš 1,5rocne dievča už vie chodiť a pokiaľ aspoň akí takú podporu máš od svojej rodiny tak prečo nie

katrin21
21. jan 2020

Moja segra takto neplanovane ma druhu dceru... nuz,prvy rok bol narocny, kupali a ukladali mensiu ona, vacsiu muz atd

Po roku uz super.

kristina0909
21. jan 2020

Podľa mňa 2 malé detičky sú ešte v pohode🙂 ešte keď vie pomôcť rodina je to veľké plus
s troma po sebe by to už bolo o dosť horšie si myslím 🙈

dopolbokaodrata
21. jan 2020

Teraz je veľmi veľa takých prípadov, ja mám tiež medzi deťmi 18 mesiacov rozdiel, tiež mam také deti aj v rodine aj v okolí 😁 neboj, zvládnete to, nič iné vám koniec koncov neostáva 👨‍👩‍👧‍👦

simona92101
21. jan 2020

@blunka nase babky obe kusok od nas byvaju,svokra chodi kazdy den autom okolo a aj tak povie ze nema cas prist..dcerka svokru ani nepozna,reve pri nej,ale svokra by ju nedbala vziat domov na vikend,a to len preto aby si mohla selficka na net dat aka je super babina 😂
Ja som si zvykla tiez ze pomoc nedostanem,aj ked vedia vsetci ze mame toho dost,manzel ma narocnu pracu,robieva aj z domu do noci,popritom okolo domu sa snazi svojpomocne porobit (kupili sme dom a dokoncujeme),ale nik sa nespyta ci daco nepotrebujeme,svokra po vikendoch labzuje vselikade lebo sa vraj nudi,ale nenudi sa zase natolko aby dosla vnucku pozriet 👌 ale je to smutne,zvlast ked sa kazdy pyta kedy bude druhe babo..a naco ked ani o prve nik nejavi zaujem

helca3
21. jan 2020

neboj, prežiješ. Ja mam (síce teraz už veľké) tak 3 deti. Prve bolo plánované, ďalšie dve stále po 12 mesiacoch--neplánovane. A teraz viem že nič lepšie sa nemohlo stať, a keby som si mohla znova voliť, tak už viem že len takto. Krásne sa spolu vyhrali. Stále sa vedia podeliť, rozumia si a vôbec na seba navzájom nežiarlili. Ja som to síce občas ( najviac počas chorôb) mala dosť ťažké, no všetko zlé bolo na niečo dobré.

senta_sofia
21. jan 2020

Po financnej stranke je najdrahsie prve dieta, to druhe sa na mnohych veciach zvezie po surodencovi a drahsie zacne byt az ovela neskor. Ziadna kasa sa neje taka horuca, ako sa uvari. Verim, ze urcite je reakcia zeny, ktora sa o dieta snazi vedome ina, ako zeny, ktora neplanovala otehotniet, ale ber to ako prvotny sok.

dadulkaf
21. jan 2020

V rodine máme rovnaký prípad, druhé bábätko pribudlo po tom, ako prvé malo len 1,5 roka. Tiež ho neplánovali a pri prvom mali problém s otehotnením. A druhé sa podarilo ani nevedeli ako. Stáva sa. Určite to zvládnete aj vy.

lucinkab
21. jan 2020

Kto chce zvladne, a preco by vam mali rodicia pomahat nechapem.su to vase deti nie ich 🤷 nam nik nepomaha a tu sme.... A sex bez ochrany = zvecsa dieta... Ale je na vas co urobite

zuzi0911
21. jan 2020

Ja som otehotnela, keď prvá dcéra mala 11 mesiacov. Áno je to trosku neskor ako ty, ale aj keď to bolo náročné co pri malých detíckach poväčšine býva nemenila by som na tom nič. Nehovoriac o tom, že sú ako jedna. Neuveriteľné sa ľúbia, podporujú. Jedna za druhú by dýchala a ja verím a naozaj dúfam, že tento vzťah im vydrží. Nemohlo sa to lepšie nacasovat. Pretože obe dcreky boli neplánovane.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre