Lieky proti vracaniu v 1. trimestri

llull
31. okt 2024

Brali ste nejake lieky predpisane gynekologom proti extremnym nevolnostiam a vracaniu? Gynekolog odppruca nebrat nic kym sa to da vydrzat - vraj aby sa plod nahodou nimi neposkodil. Uz mam toho dost nevladzem stat na nohach!

koniarova
31. okt 2024

Brala som Torecan čipky. Ale tvoj stav je už na hospitalizáciu,keď nevládzeš ani žiť.

sisa_s
31. okt 2024

Opytaj sa ho na Xonveu, je to bezpecny liek pre plod

oblecenie99
31. okt 2024

Ja som najprv veľmi odolávala, až gynekolog sa ma spýtal, prečo neberiem ten liek, ktorý mi predpísal (XONVEA) a či mi šibe, keď je to bezpečné? Tak si vyber, ktorý má pravdu. Ja som sa snažila byť na cole, za čo ma naopak zdžubal, že keď už niečo musím, tak nech kašlem na colu a beriem tie lieky. Ale áno, vydržať by sa to dalo ako tak, za cenu, že doma ležím minimálne 4 mesiace a nerobím naozaj že NIČ iné.

ada_alica
31. okt 2024

@llull ale no , mne primár povedal,že môžem byť rada, že mi je zle, znamená to ,že prudko stúpa hladina hormónov, prijmi to a nejako to prezijes neboj, ja som zvracala od 03 rána do cca 14 hodín len som medzitým spala potom som sa zmobilizovala a večer to začalo zasa ......bola som aj v nemocnici ( z iného dôvodu), na izbe som mala pani hospitalizovanu kvôli zvracaniu a tej nebolo ani z polovice tak zle ako mne ....... možno je to aj tým že som bola šťastná,že som tehotná po 7 rokoch takže som sa nesťažovala, s pokorou som to prijala)

anavixy
31. okt 2024

Xonvea je testovana na tehotnych a plne bezpecna.

llull
autor
31. okt 2024

@ada_alica ale no?cakam dvojicky a mam aj dieta dalsie doma, tak mi nehovor "ale no" akokeby som akoze "neobetovala dostatocne vela"

llull
autor
31. okt 2024

@koniarova vladzem zit, ale ako sa mam starat o dalsie decko ked zvraciam a nevladzem? Mam 50kg, nemam 70kg ze by som mala z coho chudnut vies? A ide mi vaha uz pod 50,je mi na odpadnutie

llull
autor
31. okt 2024

@anavixy skusim mu navrhnut tento liek, on spominal len Torecan

koniarova
31. okt 2024

@llull veď preto ti hovorím,že je to stav na hospitalizáciu. Keď nevládzeš fungovať a starať sa o dieťa. Tobôž,keď ti je na opadnutie. Musíš si zariadiť pomoc. Môj dr. ma chcel poslať do nemocnice, keď mi bolo takto. Mne mal našťastie kto pomôcť,tak som mohla ležať. Keď ti nič nechce predpísať,tak ako to chceš riešiť?

llull
autor
31. okt 2024

@koniarova aha, ja ze rypes aj ty, prepac...neviem naozaj, spytam sa ho na tu Xonveu

koniarova
31. okt 2024

@llull spýtaj sa ho. Nech ti predpíše. Môj by predpísal bez problémov. Veď nemôžeš takto fungovať.

koniarova
31. okt 2024

@llull mne bolo zle skoro celé tehotenstvo. Hádam aj do 8. mesiaca. Nerada na to veru spomínam. Držím palce.❤️

knieza_pribina
31. okt 2024

@llull okrem toho, že sú tvoje reakcie trošku zbytočne jedovaté, by som zvažovala zmenu gynekológa. Má po ruke testovaný bezpečný liek, ktorý by ti teraz doslova zmenil život, ale nepredpíše ho? Chýba mu vzdelania či empatia?

oblecenie99
31. okt 2024

Ešte dodám, že mne ten liek doooooosť pomohol. O dosť. A potom, po dobratí jedného balenia som už mala to najhoršie obdobie za sebou a nebolo treba viac.

To je tak s tými nevoľnosťami, že keď to už neprežívaš a máš za sebou, tak sa ti s odstupom času zdá, že však dalo sa... ale keď to máš v kuse a nabehne to každú hodinu a nepomáha ani zobkať, tak je to problém. A mne bolo "len" zle, nezvracala som každú chvíľu, len párkrát... ale keď máš už dieťa, pracuješ, ja dokonca som v tom čase cestovala na služobky na druhý koniec republiky, aj otočky tam aj späť, tak nepomôže ležať, zaťať zuby a vydržať. Jedno tehotenstvo a nevoľnosti už za sebou mám, tiež to bolo nepríjemné, tiež som si hovorila, že keď to takto bude 9 mesiacov, ja to nedám, ale čo som teraz prežívala, no tak to bolo iné rošambo.

ronie338
31. okt 2024

Mne je tiež zle, starší je už 2 týždeň u babky aj s ockom a ja nevládzem, tiež rozmýšľam ze zavolám ci mi niečo nedá. A som aj po chorobe, pre tú šli v prvom rade preč. Ako mám z čoho chudnúť, aj pri starsom mi bolo zle ale nebolo to také ako teraz lebo som vedela ležať a nemusela som sa starať o nikoho iného. Takže verím ze sa ti nedá žiť

glade22
31. okt 2024

Brala som Degan. Nie je vyslovene zakázaný v tehotenstve.

rivini
31. okt 2024

@llull brala som 16 tyzdnov Xonveu. Babatko je ok. Dobry gyn by mal vediet, ze ked je matke extremne zle, stres ma aj dieta a schvalene lieky proti nevolnosti su lepsou alternativou.

ada_alica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
llull
autor
31. okt 2024

@koniarova on mi to predpise,len zdoraznil ze "by bolo lepsie nebrat nic". Ale ja som len v 7.tyzdni a som na tom takto,nevydrzim takto este 2 mesiace. Pri tych dvojickach je dvojnasobne hcg a preto je to este horsie ako pri jednom plode.

llull
autor
31. okt 2024

@knieza_pribina nie tak to nie je...vyssie som pisala

llull
autor
31. okt 2024

@ronie338 verim ti, zajtra je volno,takze jedine vydrzat do pondelka a zavolat potom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre