Zdravím maminky, chcela by som sa spýtať ci tu nie je mamka ktorej sa stalo niečo podobné. Dala som si robiť zubný implantát. Samozrejme sa tam pýtajú aj na tehotenstvo, mňa ani vo sne nenapadlo ze by som mohla byť v tom keďže doma máme dve detičky dosť male a ďalšie sme neplanovali. Tak som dala automaticky že nie. Implantát urobili, všetko ôk a ja som pár dní na to zistila ze som tehotná. Som v 6tt, bola som aj z a gynekológiom, opísala som všetko co mi tam robili aj dali, jedine čoho by som sa teoreticky podľa neho mohla obávať je podanie kortikoid (jedna tabletka ktorú mi dali hneď po zákroku) je tu nejaká mamka ktorá Ai prešla niečo podobné, resp. Nevedela ze je tehotná a brala takýto liek? Ďakujem
@pininka1 ďakujem pekne za odpoveď. Som dosť v strese, pretože na bábätko sa tešíme. Keby som o tehotenstve vedela určite si ten zákrok nedám robiť. Už som sa aj objednala k Dr. Grochalovi do Martina, v 12tt bude robiť USG tak dúfam ze bude všetko ôk
Niektore mamicky beru kortikoidy v tehotenstve aj na udrzanie plodu, resp na utlmenie imunity, ktora voci plodu bojuje.. Beru prednison ci medrol aj niekolko mesiacov... Myslim ze jednej tabletky sa nemusis tak bat...
Kortikoidy sa v tehotenstve bežne užívajú, aj uplne cele tehotenstvo. Ja som brala Medrol 8 mesiacov.
Ten tvoj doktor asi len preliezal z rocnika do rocnika na stasti ked ti taku blbost povedal.
A ty na to že ide o tvoje 3 dieta a 3 tehu si prehnane uzkostliva ked sa bojis implantatu od zubara. Však si nebola na experimentalnych testoch pre vyvoj novych liekov.
@majka11051990 ja som brala kortikoidy do 16tt, ako tu bolo spomenute zienky ich beru aby ich imunita nezlikvidovala plod (medrol, dexamed, prednison). Aj pri IVF sa davaju
@blunka tak bacha, je rozdiel aké kortikoidy sa počas trhu berú.... Asi nie len tak pre srandu sa ma minimálne tri krát pýtali pred aj pri zákroku ci nie som tehotná
@blunka nemyslím si, že som prehnane úzkostliva. Každá normálna žena a matka, ak by jej niekto povedal ze možno je dieťa v ohrození, alebo mu mohlo niečo ublížiť tak by to riešila, pýtala sa a hľadala možnosti, odpovede.
@gabu_lienka ahoj mozem ti napisat spravu? Ohladne kortikoidy
@lens jasne, kludne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Určite nie len jedna a mnohé brali rôzne veci, vrátane zurok s množstvom alkoholu. Jedna tabletka určite neuškodí.