Ahojte .
Kedy ste navštívili prvý krát gynekológa keď ste zistili, že ste tehotná ?
Hneď alebo ste počkali 2-3 týždne
Ja som zavolala ze mi to meska a mam pozitivny test. Sestricka sa spytala kedy som mala posledny menzes a podla toho ma objednala na 8-9tt. Ak nemas nejake problemy alebo nie si po umelom oplodneni tak sa netreba nikam ponahlat lebo skor ako v tom 7-8tt na sone toho moc nie je vidno. Takze kludne aj hned zajtra zavolaj do ambulancie a tam ta uz objednaju ako uznaju za vhodne 😉 gratulujem ☺️❤️🍀💪
Ak potrebujes nejake potvrdenie o tehotenstve, tak hned.
Ja som pri prvom isla uz tyzden po meskani, lebo som potom cestovala prec na mesiac
V druhom som pockala 2tyzdne, nech je akcia srdca uz.
Ja som šla hneď a už to nikdy nespravím 🙂 tak veľmi som si s tým znepríjemnila prvé týždne, úplne zbytočný stres. Záleží samozrejme od veľa veci, kedy by žena mala ísť prvý krát. Za mna pokial neberies nejaké lieky, ktorých dávkovanie sa musí prispôsobiť, alebo nebudeš mat krvácanie, silne bolesti, tak až v 8 tt
8tt
Pred koncom 3m.
Ja som počkala pri oboch tehu, že ak by sa malo niečo udiať v prvých týždňoch, tak nech sa udeje.. Prvé tehu 8tt, druhé tehu 10tt, dvojkám už bili srdiečka 😉
V 8tt a uz bilo srdiecko a bolo vidno na sone embryo.keby idete skor tak budete akurat v strese ze nic nevidno a pojdete na kontrolu aj tak mozno za dalsie 2 tyzdne
Odporúča sa počkať 14 dni po meškaní ms keď ti samozrejme ukáže test // naj ale asi tak 21 aby bola istota že ukáže ❤️ . Mne napr 6+2 už ukázalo srdiečko u jedného tehu a to mal starý stroj .u novej dr som bola 7+1 a nebolo vidieť tak týždeň čakať 🙈 ten stres že či sa nie o po....e bol strašný vrátiť čas tak počkám tých 21 alebo byť znova tehotná tak skôr isto by som nešla
Ja som sa k lekarovi neponahlala. Isla som v 14tom a v dalsom tehotenstve v 16tom tyzdni.
2 mesiace
Ja som isla v 9tt, pozerala na mna, ze kde som bola dovtedy. Ale vsetky vysetrenia sa robia okolo 10-12tt. Pri starsej som bola skor kvoli slabemu krvacaniu a aj tak nic nevidela na utz, tak som musela dojst o tyzden neskor. Ale zavolaj tvojej a podla poslednej ms ti povie kedy prist.
Mna objednala gyn az na 9tt
Zavolala som po pár dňoch od pozitivneho testu a objednali ma na 8 tt, keď uz je akcia srdca. Potom vždy o mesiac. Az posledny trimester som chodila častejšie
isto je to tehotensky test? Lebo uz som tu videla testy z ciarkami baby sa tesili a nakoniec to boli ovulacne testy ☺
Prve v 9tt druhe 8tt
Zavolala som doktorovi, opytal sa ma kedy bol posledny cyklus a podla toho mi vypocital prvu kontrolu, u mna to bolo 6t3d, vtedy by uz malo byt vidiet embryo a pri troche stastia aj cinnost srdca.
@81anina áno je to tehotenský test...
Tak potom je to v poriadku aj keď sú slabšie čiarky.Staci ísť k dr. 2-3 týždne od meškania ms
Ja som išla 3dni meškania ale kvôli práci (robila som na kovidovom oddelení sestričku) potrebovala som to čo najskôr potvrdiť, aby som mohla na PN. Dr. videl gestacny vak, vypísala má obvodná na týždeň potom dr už videl aj srdiečko 6+3tt, tehu potvrdil a vypísal ma on 🙂
Ja keď som volala, tak mi povedal že mám prist o mesiac a pól aby bolo už niečo vidieť. Takže som bola v 8tt.
Obdivujem mamičky, ktoré čakali dlho. Ja by som to spravila tak, že po pozitívnom teste by som zavolala svojej lekárke/svojmu lekárovi a najlepšie je s ním sa dohodnúť kedy prísť 🙂. Predsa len kto to vie lepšie ak nie on
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Hneď som volala a objednal ma o týždeň neskôr