Tie co ste v prvom trimestri, vy sa teraz chranite pred respiracnymi infekciami? Akoze chripka a covid, rozne virozy? Gynekolog ma upozornil nech neochoriem lebo dieta sa pri horucke poskodi v tak ranom stadiu vyvinu. To mam byt len doma a s respiratorom?
Normálne som chodila do prace, do obchodu, do banky či lekárne
Však teraz čo máš 9 mesiacov sedieť doma v skafandri a izolovať sa od všetkých?
Veď jasne, netreba zbytočne riskovat, ale treba Nórmalne existovať
Veď nakaziť sa mizes aj od muža
Keď idem medzi ľudí, dám si Herbalmed pastilku a občas si spravím cibuľový sirup/rakytník/niečo na imunitu.
@lenka098123 zaujimave ta pastilka ....ma nejaky vyznam?
2x som bola tehotna a pri ziadnom som sa extra nechranila...V 1 tehotenstve som v 9tt letela na svadobnu cestu na Bali, Qatar, Malajzia, Singapur...v 2 tehotenstve som v 6tt bola na dovolenke v Dom. republike, inak som okrem toho normalne fungovala a chodila do prace
@angelinja podľa mňa má, obsahuje extrakt z bylín, pomáha pri ochrane dýchacích ciest.
Nieeeeee. Normálne som fungovala
mozes sa dat aj ockovat. proti chripke aj covidu sa to robi vo vsetkych stadiach tehotenstva.
Otehotnela som minuly rok v oktobri. Predtym som mala MA a doktorka mi kvoli tomu tiez kladla na srdce, ze sa mam snazit neochoriet a nechodit moc medzi ludi v zimnom obdobi. No ale co ma clovek robit, ked ma doma starsie dieta? Vsetko mozne mi zo skoly doniesol.. za tych 9 mesiacov som mala 2x covid, crevnu chripku, obycajnu chripku, zapal dutin a este aj kiahne sme doma mali 🙂
Proste neda sa zit v bubline. Tie prve mesiace su vzdy bud-alebo.
Nos rusko tam, kde je viac ludi.
Ja som otehotnela v maji 2020, v decembri som rodila, v case delta vlny koronavirusu, s respiratorom, v munduroch behali,...
Potom dalsi raz v roku 2022, tesne pred otehotnenim som schytala covid, potom po 3 mesiacoch dalsi. Ked som mala cez 38 teplotu, dala som si Paralen a starala sa o 3 chore deti, manzela, jedno dieta malo cez 40 horucky. Potom crevna chripka. Ako som sa mala chranit?
Takze treba zapojit zdravy rozum a zbytocne nechodit medzi vela ludi, zvysit prijem vitaminov a nestresovat.
Ja som bola v 5tt a mala som covid a narodila sa mi zdravá dcéra. Aj teraz som tehotna a chora a nerobím z toho paniku.
Urcite sa treba chranit,ale tak s rozumom. Nieze sediet doma,ale nechodit na hromadne akcie a podobne.
Som v 8tt a chorá. Od malého som sa nakazila. A čo spravím teraz? Nič. Celý čas beriem vitamíny, aj céčko aj kade co. Pri teplote som si dala paralen, na kašeľ mam od doktorky odporúčaný sirup, na nos mam morskú vodu a pamykon. Bud alebo. Ja mávam aj migrény a gynekológ ze kľudne paralen si dať. Proste bude ako bude. Nemôžem teraz malého odbiť ze nejdeme von a nech ku mne nejde keď kašle. Proste potreboval mamku tak som pri ňom bola. A uvidíme. V máji som prišla o bábo ale to sme šli z virozy do choroby. Nechávam to tak neriešim, nestresujem, čo ma byť bude
@ronie338 ahoj, ja som napriklad zo 4 tehu bola v 3 chora v cca 5.-10.tt. Brala som ATB, nemala som sice vysoke teploty, ale jednoducho aj tehotenstvo je zataz a sok pre organizmus, kedy sa oslabi imunita a clovek lahsie ochorie a mozes sa aj chranit a nepomoze to. Kludne zi ako doteraz akurat mozno sa teda chran v priestoroch,kde je vacsi pohyb ludi respiratorom, ak sa da. Nasad si vitaminy a je 🙂.
Ja som mala covidka hneď na začiatku tehu ale našťastie bez teplôt. Keby si ochorela tak budeš zrážať horúčku aby si nemala extra vysokú, veď lieky pre tehotné sú, minimálne paralen a môžeš aj vlažné zábaly robiť. Držím palce aby si nebola chorá 😉✊.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bola som tehotna v case pandemie (x vln) a jasne, ze s rozumom som fungovala ale neviem si predstavit, ze by som mala sediet doma a zblaznit sa. Plodu mozu uskodit vysoke horucke, mozu a nemusia. Ak sa to da, tak sa skus vyhybat miestam, kde je riziko ochoriet vyssie ale inak normalne funguj 🤞🏻 drzim silno paste!