Chránite sa v 1. trimestri?

25. okt 2024

Tie co ste v prvom trimestri, vy sa teraz chranite pred respiracnymi infekciami? Akoze chripka a covid, rozne virozy? Gynekolog ma upozornil nech neochoriem lebo dieta sa pri horucke poskodi v tak ranom stadiu vyvinu. To mam byt len doma a s respiratorom?

petamich
25. okt 2024

Bola som tehotna v case pandemie (x vln) a jasne, ze s rozumom som fungovala ale neviem si predstavit, ze by som mala sediet doma a zblaznit sa. Plodu mozu uskodit vysoke horucke, mozu a nemusia. Ak sa to da, tak sa skus vyhybat miestam, kde je riziko ochoriet vyssie ale inak normalne funguj 🤞🏻 drzim silno paste!

pribinak
25. okt 2024

Normálne som chodila do prace, do obchodu, do banky či lekárne
Však teraz čo máš 9 mesiacov sedieť doma v skafandri a izolovať sa od všetkých?

Veď jasne, netreba zbytočne riskovat, ale treba Nórmalne existovať

Veď nakaziť sa mizes aj od muža

lenka098123
25. okt 2024

Keď idem medzi ľudí, dám si Herbalmed pastilku a občas si spravím cibuľový sirup/rakytník/niečo na imunitu.

angelinja
25. okt 2024

@lenka098123 zaujimave ta pastilka ....ma nejaky vyznam?

patta89
25. okt 2024

2x som bola tehotna a pri ziadnom som sa extra nechranila...V 1 tehotenstve som v 9tt letela na svadobnu cestu na Bali, Qatar, Malajzia, Singapur...v 2 tehotenstve som v 6tt bola na dovolenke v Dom. republike, inak som okrem toho normalne fungovala a chodila do prace

lenka098123
25. okt 2024

@angelinja podľa mňa má, obsahuje extrakt z bylín, pomáha pri ochrane dýchacích ciest.

sisska96
25. okt 2024

Nieeeeee. Normálne som fungovala

kiwi3
25. okt 2024

mozes sa dat aj ockovat. proti chripke aj covidu sa to robi vo vsetkych stadiach tehotenstva.

diewcatqoo
25. okt 2024

Otehotnela som minuly rok v oktobri. Predtym som mala MA a doktorka mi kvoli tomu tiez kladla na srdce, ze sa mam snazit neochoriet a nechodit moc medzi ludi v zimnom obdobi. No ale co ma clovek robit, ked ma doma starsie dieta? Vsetko mozne mi zo skoly doniesol.. za tych 9 mesiacov som mala 2x covid, crevnu chripku, obycajnu chripku, zapal dutin a este aj kiahne sme doma mali 🙂
Proste neda sa zit v bubline. Tie prve mesiace su vzdy bud-alebo.

stanulienkat
25. okt 2024

Nos rusko tam, kde je viac ludi.

nevenka
25. okt 2024

Ja som otehotnela v maji 2020, v decembri som rodila, v case delta vlny koronavirusu, s respiratorom, v munduroch behali,...
Potom dalsi raz v roku 2022, tesne pred otehotnenim som schytala covid, potom po 3 mesiacoch dalsi. Ked som mala cez 38 teplotu, dala som si Paralen a starala sa o 3 chore deti, manzela, jedno dieta malo cez 40 horucky. Potom crevna chripka. Ako som sa mala chranit?
Takze treba zapojit zdravy rozum a zbytocne nechodit medzi vela ludi, zvysit prijem vitaminov a nestresovat.

kikusenka1
26. okt 2024

Ja som bola v 5tt a mala som covid a narodila sa mi zdravá dcéra. Aj teraz som tehotna a chora a nerobím z toho paniku.

marca12
26. okt 2024

Urcite sa treba chranit,ale tak s rozumom. Nieze sediet doma,ale nechodit na hromadne akcie a podobne.

ronie338
26. okt 2024

Som v 8tt a chorá. Od malého som sa nakazila. A čo spravím teraz? Nič. Celý čas beriem vitamíny, aj céčko aj kade co. Pri teplote som si dala paralen, na kašeľ mam od doktorky odporúčaný sirup, na nos mam morskú vodu a pamykon. Bud alebo. Ja mávam aj migrény a gynekológ ze kľudne paralen si dať. Proste bude ako bude. Nemôžem teraz malého odbiť ze nejdeme von a nech ku mne nejde keď kašle. Proste potreboval mamku tak som pri ňom bola. A uvidíme. V máji som prišla o bábo ale to sme šli z virozy do choroby. Nechávam to tak neriešim, nestresujem, čo ma byť bude

bona12
31. okt 2024

@ronie338 ahoj, ja som napriklad zo 4 tehu bola v 3 chora v cca 5.-10.tt. Brala som ATB, nemala som sice vysoke teploty, ale jednoducho aj tehotenstvo je zataz a sok pre organizmus, kedy sa oslabi imunita a clovek lahsie ochorie a mozes sa aj chranit a nepomoze to. Kludne zi ako doteraz akurat mozno sa teda chran v priestoroch,kde je vacsi pohyb ludi respiratorom, ak sa da. Nasad si vitaminy a je 🙂.

abcmajacba
1. nov 2024

Ja som mala covidka hneď na začiatku tehu ale našťastie bez teplôt. Keby si ochorela tak budeš zrážať horúčku aby si nemala extra vysokú, veď lieky pre tehotné sú, minimálne paralen a môžeš aj vlažné zábaly robiť. Držím palce aby si nebola chorá 😉✊.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre