#test_dm28

    MINI MANGO CHEESCAKE v poháriku
    (recept na konci príspevku)

    Toto nie je len taký obyčajný pohár s niečím sladkým, žiadny hocijaký cheescake. Pomyslíte si ,,Ts, trapas - ako všetky testovačky na koniku'' . Tento dezert má však naozaj silný pribeh. Asi ako všetko, čo v kuchyni vytvorím.
    Vážení diváci, milí čitatelia, v dnešnú nedeľu Vám prinášame ďalší diel dobrodružno-tragického komediálneho seriálu Príbehy z kuchyne.
    📝
    Tak som sa vám včera vychytila urobiť jablčník.Taký ten, čo musíte rozvaľkať spodok aj vrch, všade sa vám to lepí alebo trhá, drobí, nejde to, potom preniesť na plech, a že finta váľkom…aha určite. Koláč, pri ktorom musia odísť všetci z domu, ak nechcú počúvať moje hysterické záchvaty. Všetko šlo podľa plánu, vygoogli som si babičkin jablčník, vajcia, maslo, múka, prvý fail - nemám už práškový c., nevadí, trstinovým nič nepokazím, potom ma skoro vykotilo, keď som zistila,že nemám prášok do péčka, no stress, som nejaká dcéra cukrárky, ešteže mám sódu bikarbónu. Po počiatočných zmätkoch a nedôvere v samej seba (ale veď som nejaká dcéra cukrárky), som vymiesila parádne cesto,čo som nezabudla časozberom natočiť na video - mobilom v otvorenej kuchynskej skrini 😁 Dokonca sa mi podarilo vyvaľkať obdĺžnik v tvare nepriľnavého plechu Gizky Oňovej, ktorý neprihorí (naozaj neprihorel). Ešte som to aj tým váľkom preniesla, všetko ok, spotené pazuchy, všade bordel, Tami chutila múka,ale dala som to. Na to už len postrúhať jablká a keďže som sa chcela vyhnúť ďalším sklamaniam a kuchynským depresiám, na vrch som radšej ušúľala mriežku. Po 35-tich minútach sa na mňa usmieval krásny dozlatista upečený jablčník. Potom to prišlo...Po prvom zahryznutí som si povedala, že asi mám divný jazyk. Po druhom som už začala premýšľať. No a pri treťom hryze som si uvedomila, že žujem nejaký múčnik z podnikovej jedálne Jaslovských Bohuníc a nie babičkin jablčník z www.dobruchut.sk. Chuť síce bola, no dobrou by som ju nenazvala. Po dlhšom pátraní sme s mojou maminkou(cukrárkou) vypátrali pôvod tejto špecifickej chute chemickej zlúčeniny. Dominika totiž namiesto čajovej lyžičky sódy bikarbóny pridala nie dve, ani tri, ale možno aj celú polievkovú lyžicu tohto bieleho prášku ,,Veď, to neuškodí'' je heslo môjho pečenia.
    No a tak sa hodinu po tejto chemickej katastrofe (a po zmierení sa samej so sebou) zrodilo toto tu. Ako?
    ↪️Posekala som keksy,čo som našla v skrini, zmiešala s roztopeným maslom, utľapkala na dno pohára. Na to navrstvila vymiešané mascarpone+ tvaroh+DM mango nátierka, na to opäť keksiky a na to už len samotná mango nátierka , ktorá obsahuje až 75% manga a ku podivu žiadny cukor iba šťavu z agáve.

    No a tak za týchto dramatických okolností, z 5tich surovín a za 5 minút vznikol tento fajný mini mango CHEESCAKE v poháriku. A přitom taková blbost 😂
    The End.