Zápal močovych ciest alebo zápal obličiek?

janusik45
7. dec 2019

ahojte baby

mam taky problem v štvrtok som jedla rano cesnacku nic mi nebolo poobede som si dala cesnacku ( ani viuem ze to nijee najlepsie jedlo na obed) ale mala som na nu chut a neskor som si chcela dat nieco teple ale s5 k teme ako som ju zjedla, zacal ma neskutocne boliet zaludok brucho podrusko,vagina... a potom na pravo kde je slepak myslela som si ze bola pokazena alebo co .. bolesti neustupovali tak som sa vypytala z roboty a sla som na pohotovost doktorka mi povedala ze mam zapal mocovych ciest dala mi antibiotika uy som tam bola viac krat a dala mi tie iste... ale stale mi neslo do hlavy, ak hovorila pravdu doktorka preco ma bolel zaludok a nie iba spodok???
citala som si o tom podrobnejsie na nete a je tam pisane ze ak mate chronicky zapal mocovych ciest ( cize si to vyliecite a pride to zas a ano bolo to mojou vinou) ze som nechodila na wcko a zadrzaivala to .. tak sa vam možu poskodit oblicky a až ked su poskodene to zistite tak ze mate bolest... ja som si myslela ze ma bolel zaludok a boleli ma vlastne oblicky . pride mi ze ich mam poskodene pisalo sa tam este ze poskodene oblicky sa prejavaju az 40 percentom poskodeni... co mam robit aby sa to zlepsilo?? da sa to uplne vyliecit ?


Ďakujem za KAZDU RADU A POMOC !

modrykoniicek
7. dec 2019

Piť veľa veľa veľa vody, urologický čaj, brusnicový a chodiť na toaletu.Lebo keď ťa lapí obličková kolika to ešte len zistíš čo dokážu obličky.

janusik45
autor
7. dec 2019

@modrykoniicek co to je ta oblickova kolika ty si to uz mala?? da sa dostat z toho zapalu oblieciek???

modrykoniicek
7. dec 2019

@janusik45 Najlepšie je ísť za lekárom aby ti predpísal antibiotiká.Ja som na to kašlala aj na pitný režim.

No raz som to dostala v prvý deň MS a druhý krát len tak.
Oboje sa začalo rovnako.Vycikala som sa a zrazu som dostala strašné bolesti v oblasti vaječníkov až do krížov.Bolesť taká silná, že som sa plazila po zemi.A zvracala som.Pomohla mi až infúzia v nemocnici.
Môže sa ti vytvoriť piesok alebo obličkové kamene keď sa nebudeš liečiť a piesok alebo kamen sa začne prerezávať von a kontrakčnými bolesťami to telo bude chcieť vylúčiť.

Najprv ma pichalo v bokoch... Ako keby vaječníky.Ale boli to obličky.
A močové cesty.
Taktiež som trpela rok zápalom moč.ciest.
Treba to liečiť lebo sa to môže opakovať.

majamat
7. dec 2019

@janusik45 zaludok a oblicky su na rozdielnych miestach. kde ta to bolelo?

inak vela ludi pocas infekcie trpi tazkostai s travenim a moze byt aj vracanie. organizmus je vycerpany a travenie moze byt zhorsene.

co sa tyka zapalov mocovych ciest, ano moze skoncit aj zlyhavani obliciek ( skor ciastocnym, niekedy jednostrannym, niekedy obojstrannym ), ale casto najskor dojde preneseniu infekcie do obliciek a teda k zapalu oblickovej panvicky - Pyelonefritida. mnoho ludi to prekona a nema nasledky. snaz sa liecit, vela tekutin - mozu byt vselijake tie mocopudne, byt v teple, nezadrziavat moc, uzivat poctivo ATB ( teda dufam, ze ti predpisali ).