Potrat pre zlyhanie krčka

alexsa0078
22. dec 2023

Ahojte, prišli sme o babatko v 18tt kvôli zlyhaniu krčka maternice. Bola som na kontrole, kde bolo všetko v poriadku, ale 2 dni na to som začala krvácať a v nemocnici mi povedali, že krčok je už úplne skolabovaný a nedá sa s tým už nič robiť. Takže sa uz len čakalo kým príde pôrod/potrat.Bábätko bolo v poriadku, do poslednej chvíle žilo. V nemocnici mi potom povedali, že keď sa takéto niečo stane raz je pravdepodobnosť, že sa to zopakuje aj pri ďalšom tehotenstve, preto mi odporučili v prípade ďalšieho otehotnenia serkláž. Vraj sa takto pre istotu robí cca v 15tt. Chcem sa opýtať či má niekto podobnú skúsenosť, že prišiel o babatko kvôli takémuto problému alebo či mu robili takto preventívne serkláž, pripadne v ktorom týždni, kde a ako to dopadlo.
Ďakujem pekne za všetky odpovede!

smajliica
22. dec 2023

Nemám s tým skúsenosť, len ti chcem povedať že mi je úprimne ľúto čím ste si prešli ❤️ držím palce nech sa to už nezopakuje.

zuzicka1451
22. dec 2023

@alexsa0078 ahoj ,ja som koli krčku prišla o mimi v 17tt ,ďalšie 3 tehotenstva serklaz ,rizikove tehotenstva ,kôli tomu ,ale stalo to zato deti mam zdrave a narodili sa 1.dieta v 36tt,2.dieta v 40tt a 3.dieta 38tt.... Držím päste, nech čoskoro držíš krásne zdravé miminko .❤