Nádej na prirodzené otehotnenie

sienna77
6. aug 2015

ahojte, ake mate skusenosti s prirodzenym otehotnenim aj napriek diagnozam, ktore by to teoreticky mali popierat?
mam pcos a bez pomocnych liekov (Duphaston, prip. vyvolavacka) nemam menstruaciu, pretoze sama prirodzene neovulujem. ked mi nasadia hormony, tak ovulaciu vedia vyvolat, ale tvorim najma folikuly s cystami, takze mi odporucili IVF. mame za sebou dva pokusy, pri prvom sa ani nevytvorili embrya, druhe ivf uz bolo uspesne, otehotnela som, ale v 8tt aj, bohuzial, potratila. bol to zamlcany potrat a nastastie ma neposlali hned na kyretaz. nakoniec sa spustil potrat samovolny, takze aspon nemuseli zasahovat mechanicky do tela. to bolo v maji. chcela som dat telu sancu, ci sa nespamata (hovori sa, ze gravidita moze nastartovat hormonalny cyklus), ale u mna to nefungovalo, takze som opat sama ani len nedostala menstruaciu. nechcela som ist na dalsie ivf, potom sme sa s partnerom predsa len rozhodli to este raz skusit, ale to nas stopli vysledky reprodukcnej imunologie, ktore vyzaduju dalsiu liecbu, takze sa to opat posuva. som z toho smutna, ze sa to stale posuva. ci to predsa len nenechat radsej na prirodu. ked to tak nema byt teraz, tak to radsej prijat.
je tu nejaka z vas, ktora ma podobnu situaciu? napr. neovulujete, ale chcete skusit prirodzenou cestou babatko a nie ivf? mate nejake rady a tipy, co by mohlo pomoct telo nastartovat k normalnemu fungovaniu? za kazdu radu budem velmi vdacna! dakujem velmi pekne!

kikiklop
6. aug 2015

@sienna77 ahoj ,neviem či ti pomožem ,ale mam sesternicu ta vobec nemala manzes a la ma tri deti ,,ktore opustila ,,pre chlapa a z druhym ma dalšie,,,ja viem tvrde čo????a teraz kumne,ked som mala 17 tak som začala pohlavne žit z partnerom ,,ale okolo 19-20tky som zatužila po dietatku,,ale nedarilo sa nakolko som mala menzes stale niekedy pravidelny ciklus a inokedy nie,,ked som mala 24rok,,tak som otehotnela ,,zazrat štasna ale t 3tom mesaci som potratila bol to moj prvy zakrok ,,a velmi bolestivy ,,strašna skusenos po rokoch,,a samozrejme že ani vstah už nevidržal ,lebo partner mal zaujme o dieta ale ja som neplodna ,,do 5rokov v kuse som sexualne žila bez ochrany a stale nič ,,citila som sa zle a trapne a už som mala aj nove partnera ,,potom v 29minuly rok som otehotnela po tolkych rokoch od prveho počatia,,,štasna ako blcha už som sa videla mamov kde mi zistili ze je to zamlčany potrat v 3tom mesiaci ,,tak šup ,,do nemocici ,,bolo to strašne ,,na čerta sme nemohli po zakkoku spolu spavat ,,a okolo decembra minuleho roku a januara2015 som zase otehotnela,,to som ale nečakala a poviem ti že som sa bala ako diva ,,vravim si načo zase ,,a la o 30 dni idem rodit,,pitam sa ako je možne že som otehotnela ???mym teoriu,,treba mat uplne psychiku v pohode,,potom sex to vobec nie každy den ,,stači par krat do tyždna a ak sa nedosiahneš orgazmus počas sexu a partner sa uvolni ,,radim ti dokonč sa sama vtedy sa uvolniš a tak hlboko pustiš do seba spermie že neuveryš to ti vravym na tvrdo ,,ja som dlho nemohla mat asi orgazmus preto som nechitila babo,,ale ako sa v dospelšom veku parter venoval a urobil ma sučasne ,,višlo to ,,prepač že som oplzla ale je to tak ,,mam 30 a budem matkov a všedko zo všedkym suvisi ,,,,a jasne treba aj liečky aj ja som ich mala ,,aj mam a treba aj na vyšetrenie či nahodov nemaš niečo zo štitnov žlazov aj ta roby galibu,,a ked ti niekto povie že si neplodna ,,ver že to tak nieje

sienna77
autor
7. aug 2015

@kikiklop dakujem velmi pekne za povzbudenie! zaroven ma velmi mrzi, cim vsetkym si musela prejst ☹ viem, ake to je, prist o babatko, po ktorom velmi tuzis...a ak sa ti to stalo viackrat, tak to musi byt velmi tazke. o to krajsia sprava, ze bude z teba onedlho matka! velmi ti drzim palce, aby vsetko prebehlo hladko a aby si potom v naruci drzala svoje krasne vonavucke babatko! ja mam teraz 31 rokov, vsetci mi hovoria, ze ved som este mlada...ale to predsa vobec nie je o veku, nie? my uz velmi dlho chceme rodinku, a vzdy sa vyskytnu nejake zdravotne komplikacie, tak to je tazke. najma ked moje kamaratky okolo uz maju dve deti, tak mi je potom o to viac smutno. viem, ze psychika je velmi dolezita, dakujem za tipy a rady 😉 a este raz tebe drzim palce! v tomto teple aby si zvladla posledny mesiac co najlepsie a potom sa tesila z babatka 😉

kikiklop
7. aug 2015

@sienna77 dakujem pekne ,,si mila ja sa tešim ,ano nieje to o veku,,ale ajtak z časti je ,,mam 30moj 35,,a teraz riziko kolko sa dožijeme ???bude mat 20 ja 50rokov to už čo je a švagrinka ma taku rasnu velku dcerku že zachvilku pojde spolu na daku disk to sa mne nepodary ,,ale som vdačna aj tomu ,,a myslim si že každemu osud nadelil ,,no nam v tomto neskoršom veku ,,ale stale sme mlada a hlavne mame už rozum a sme skusene a mam ešte kamaratku čo ma tvoj vek a tiež nemože otehotniet ,,,ja neviem už v čom to je naozaj ,,,a nevidela ani žiadne ochrany a nedary sa ani jej ale raz to pride ,,ked už to došlo kumne pride aj kvam ,,,ja vam držim palce ,,,menej sexu ale bude to mat grady tomu verym ,,mne sa to tak podarilo raz tyždene sex ,,a bbolo ,,vyskušajte všedko a su teraz aj lieky ,aj pre muža a teba ,,na podporu vaječnikov inofolic ,,niečo take dostupne v lekarni ,,,a ešte som sa pitala je tu taky trik ,,treba sa dat na antikoncepciu,,preto,,lebo ti napravy hormony čo sa tyka ženskych veci,,,a pocase doba 3 mes,,vysadiš a mala by si otehotniet ,,takto to robyli ženy ked mali olkisave menzesy ba nemali žiaden menzes aj to je za skušku ,,držim palce

sim1983
7. aug 2015

Ahoj, pripájam sa a dúfam že ti troška pomôžem ... Tiež mi zistili syndróm PCO, bola som z toho nešťastná, pretože som si všade prečítala, ako ženy kvôli tomu nemôžu otehotnieť, alebo ako sa snažia dlhé roky a podobne. Preto som ani na sekundu nezávahala a rozhodla sa, že chcem dieťa (partner chcel stále, len ja ako študentka som kvôli škole najprv nechcela) . Ale keď mi zistili tento syndróm tak som dieťa chcela ako nikdy nič iné na svete. Doktor mi predpísal clostylbegyt a na prvykrát som otehotnela 🙂 Nechcela som si ani testy robiť, aby som nebola sklamaná tak som čakala na menzes a čakala, až nakoniec som v sebe našla odvahu a spravila test, dokopy asi 6 testov, lebo stále som neverila. Dnes mám presne 15 dní do termínu pôrodu, celé tehotentsvo bez problémov, musím si zaklopať 😉 Chodila som na tieto fóra a čítala si rady a povzbudenia od iných žien, a ver či never dodávalo mi to odvahu veriť... Musíš myslieť pozitívne a nepripúšťať si, že dieťa mať nebudeš, alebo nemôžeš.... Ver tomu, že ich mať budeš ! 🙂

kikiklop
7. aug 2015

no presne je to aj otom povzbudeny a mysleni ,,a podary sa to

sienna77
autor
10. aug 2015

@sim1983 dakujem velmi pekne za povzbudenie! a gratulujem k buducemu prirastku! tesim sa, ze ti to takto pekne pomohlo a podarilo sa vam babatko! nech teda vsetko ide pekne hladko pri porode, aby ste boli najma obaja zdravi! viem, ze psychika je velmi dolezita, to som si otestovala uz aj sama na sebe, len niekedy je to tazsie v praxi urobit ako si to povedat....verim, ze raz to vyjde. len som asi netrpezliva a pri kazdom dalsom oznameni nejakej prekazky stale viac smutna.

sienna77
autor
10. aug 2015

@kikiklop dakujem este raz. ano, ja viem, mas uplnu pravdu. niekedy je to tazsie urobit ako si to povedat, ale snazim sa. dakujem!

hrmiona
10. aug 2015

@sienna77 Ahoj, no pozerám, že máte toho za sebou dosť. Ja mám tiež PCOS a snažíme sa o bábo už viac ako 3 roky. Cyklus som nikdy poriadny nemala, samozrejme najlepšie riešenie HAK. Po vysadení HAK (samozrejme kvôli tomu, že sme sa rozhodli, že si chceme založiť rodinku) som nemala cyklus žiadny. Clostilbegyt mne vôbec nepomohol, ja som po ňom žiadnu ovuláciu nemala. Po tom, ako nám v CAR povedali, že nám vedia pomôcť cez IVF sme si dali pokoj a nechali to na prírodu. Zabité 1,5 roka života čakaním na zázrak.
Vyskúšala som viac vecí ako Inofolic, bylinkové čaje, kvapky Mastodynon, ale nič nepomáhalo, cyklus bez Duphastonu alebo vyvolávačky žiadny. Keďže som mala menšiu nadváhu a u nás v práci fičal 28 dňový detox od Mačingovej a veľmi si to kolegyne chválili tak som vyskúšala aj ja (v knihe píše, že to pomáha na cyklus). Schudla som len 3 kg, ale prvý krát v mojom živote som na konci detoxu videla u seba pozitívny ovulačný test (a môj manžel bol na služobke ☹ ) , ale potom som prvý krát dostala menštruáciu bez akýchkoľvek liekov - paráda a ešte tak 2-3 cykly sa zopakovali bez liekov, nemohla som tomu uveriť. Všade sa píše, že pri PCOS sa oplatí zmeniť stravovanie, vylúčiť zo stravy sacharidy - hlavne múku, pečivo, nezaškodí nahradiť ryžu a zemiaky zeleninou.
Tehotná stále nie som, dokonca sme tiež vyskúšali IVF a neúspešne, ale aspoň cyklus mám. Čakať, že sa stane zázrak sa mi už nechce, nakoľko sme mali pri IVF len 1 embryo (moje vajíčka sa moc oplodniť nechcú nechať), ale neprestávam dúfať, že by to nejako mohlo výsť aj samo aspoň do vtedy, kým nebudem môcť zopakovať IVF. Teraz fungujem na kvapkách Gynex a bilinkovom čaji na vaječníky a tiež celkom dobre. Môj cyklus je dlhší, som rada, ak sa zmestí do 50 dní a dokonca mávam občas aj ovuláciu. Myslím, že je to veľký úspech.

sienna77
autor
11. aug 2015

@hrmiona hm, no vidim, ze to mas podobne aj ty. u mna s cyklom velmi podobne...nikdy som ho nemala pravidelny, potom som dlhsie brala antikoncepciu (takmer 10 rokov), a po jej vysadeni nemam vobec menstruaciu, teda ovulaciu. mne nezaberali na zaciatku ani vyvolavacky ani Clostylbegit, ani nic.....pomohla mi tiez len HAK, no a potom Duphaston. po potrate uz ani to nejako nefunguje.
skusala som vsetko mozne aj ja - Inofolic, Gynex, rozne caje, dokonca aj zeleny jacmen a chlorellu, upravit stravu, ale bezo zmeny. ja nadvahu nemam, ale mam velky nabeh na celiakiu, takze mi odporucili vylucit lepok. sacharidy su tiez skodlive, ako som citala, len ked ja mam dost velku zavislost na sladkostiach, takze to je pre mna velka vyzva.
to je super, ze u teba to takto zafungovalo pri ovulacii, to sa tesim! a je to aj pre mna motivacia! najtazsie je byt v psychickej pohode. my by sme tak velmi chceli babatko, a prave v tejto situacii nechcem lipnut na tej predstave, ze jedinym mojim cielom je dieta.
dakujem za povzbudenie a drzim palce, aby sa po obnoveni ovulacie zadarilo aj babatko prirodzenou cestou! A ak by aj nie, tak aspon potom pri IVF....
ak sa smiem este spytat, v ktorom CAR si bola? neuspesne znamena, ze sa neuchytilo embryo?

hrmiona
17. aug 2015

@sienna77 v podstate áno, emryo sa neuhniezdilo. Týždeň bolo všetko OK a potom som začala krvácať. Teraz čakáme na výsledky z genetiky (snáď to bude v poriadku) a potom sa uvidí.
My sme boli v CAR v Martine.
Ešte ma napadlo, že som chodila 2 mesiace na akupunktúru a aj to bolo celkom dobre, len sa to dlhodobo nedalo finančne zvládať. Ten doktor naozaj vedel napichať ihly tak, že som mala pravidelný cyklus. Možno aj to mi pomohlo, že teraz ten cyklu v celku mávam.
Držím vám palce, verím, že raz z nás budú mamini 🙂

sienna77
autor
17. aug 2015

@hrmiona dakujem velmi pekne! ta akupunktura ma celkom zaujala - kde presne si chodila? a kolko to stalo, ked pises, ze financne narocne?
ja som si ista, ze z nas raz urcite budu matky a budeme v naruci drzat raz vlastne babatko 😉 o tom nepochybujem 😉

hrmiona
18. aug 2015

@sienna77 chodila som do ZA Klinika tradičnej čínskej medicíny. Vyšlo to 150,- Eur na mesiac. Cela kúra bola 6 akupunktúr, chodila som 2 x do týždňa a po tej poslednej som do týždňa dostala červenú. Tá akupunktúra sa dala celkom dobre vydržať, po nej doktor vždy robil masáž čo som si vždy užila. 😀

sienna77
autor
18. aug 2015

@hrmiona super, dakujem za info! 😉