Myómy

zuzanavsz
5. máj 2022

Ahojte dievčatá.
Prosím vás aké máte skúsenosti s myomami?
Mne našli tri.
Lekár dal kontrolu o 6 mesiacov a potom sa uvidí.
Samozrejme chce mi vybrat cez brušnú stenu maternicu.
Nemáte rady a tipy ako oddialiť operáciu? Ako ich zmenšiť? Mám 44 rokov. Dik

evaemah
5. máj 2022

@zuzanavsz ja mam jeden o velkosti 2 cm zijem s nim uz 9 rokov,zatial mi nerobi problem tiež som sledovana kazdych 6 mesiacov

julka21
5. máj 2022

@zuzanavsz choďte konzultovať na radiologicku kliniku Trnava, doc. Klepanec, nech vám dá gynekológ výmenný lístok

andreatytler
6. máj 2022

@zuzanavsz Mam ich ale nerobia mi problemy a tak ich ani nesledujem. Oni sa scvrku po tom ako zena prejde do prechodu.

minimonk
6. máj 2022

@zuzanavsz ahoj 🙂 moja mamina sa dlhé roky trápila s myomamy hrozila jej hysterektomia ale odmietla ju, keďže to nie je ľahký zákrok :( odporučila som jej bylinkové vložky atd a teraz pred veľkou nocou bola u dr s malou dušičkou a on jej oznámil, že myómy sa ZMENŠUJÚ 🙏 lepšiu správu mi nemohla povedať 🙏 ak by ta to zaujalo napíš mi správu a rada ti s tým tiež poradím, pretože tí to môže pomôcť 🙏

zuzanavsz
autor
7. máj 2022

@minimonk ahoj určite sa chcem dozvedieť viac

zuzanavsz
autor
7. máj 2022

@andreatytler ahoj a koľko ich máš v akej veľkosti? Ja mám 3 bohužiaľ. Lekár ich sleduje každých 6 mesiacov, a naposledy sa spýtal dáme von maternicu? No určite nie nechcem. Dakujem za správu

zuzanavsz
autor
7. máj 2022

@evaemah aha. Tak to je dobre keď nerastie. A to je ozaj malinky myom s 2cm sa ani nič nerobí. Pekný den

andreatytler
7. máj 2022

@zuzanavsz Ja som mala vela mensich (tak do 2 cm) na vnutornej strane maternice a 2 obrovske (8 a 7 cm) na vonkajsej stene maternice. Uplne deformovali maternicu. Tie vnutorne mi 3x operovali koli tomu aby som mohla otehotniet, lebo oni dorastali spat. Tie vonkajsie chceli tiez operovat po 3 neuspesnych embryotransfeoch, ale nesuhlasila som. Dali mi tabletku na vyvolanie umeleho prechodu, kedy zastavili vsetky hormony na 3 mesiace a oni sa scvrkli. Potom sa mi podarilo otehotniet a aj vynosit dieta. Pocas tehotenstva vobec nerastli... prave naopak sa scvrkavali, co bolo velmi necakane, lebo oni rastu viac ked je viac estrogenu. Po porode ich vobec nesledujem. Neviem co je s nimi.
Keby nebolo prolemov otehotniet, nikdy by som ich nezacala riesit. Nazor doktorov na myomy sa velmi lisi. Jeden nad nimi mavne rukou a druhy chce koli tomu vyoperovat celu maternicu. Zevraj niekomu pomoze dieta (mam aj taku nejeku knihu o tom) ale ja som nedokazala tu dietu dodrziavat. Je velmi prisna a nie je zarucene ze naozaj pomoze. Poslem ti ju ak chces... je to pdf subor.
Ak nemas vazne problemy, urcite si maternicu nenechaj vyoperovat.

zuzanavsz
autor
7. máj 2022

@andreatytler ahoj. Dakujem za správu. No ja mam4,5cm a dva mensie. Mám 44 rokov nechcem prísť o maternicu. Žiaľbohu po kontrole zasa narástli. Na ďalšiu idem v auguste. Prosím ta posles mi link na tu knihu? Srdečne dakujem

minimonk
7. máj 2022

@zuzanavsz Zuzka píšem ti správu ❤

mia77777
14. jún 2022

@andreatytler Ahoj prosím ta aké tabletky ti dali na to vyvolanie prechodu ? Ja som bola teraz u lekára mám 2 myomi a rastu. Tiež mi predpísal tabletky na vyvolania prechodu Ryeqo že pol roka ich mám brať. ale keď som si prečítala nežiadúce účinky dosť sa bojím( padanie vlasov, depresia, mŕtvica, priberanie . Ty si mala nejaké nežiadúce alebo sa to dalo zvládnuť ?

andreatytler
15. jún 2022

@mia77777 Ahoj,
Ja zijem v Kanade, takze tu su ine lieky, aj ked zakladne zlozky by mali mat rovnake.
Ja som brala Lupron. Na Slovensku sa to tusim vola Leuprorelin. Bola to len jedna tabletka a zastavila moje pohlavne hormony na 3 mesiace. Inac je to hlavne na liecbu rakoviny prostaty. Ziadne kramy, ziadna ovulacia. Neziaduce ucinnky boli len priserne navaly tepla ako maju zeny v prechode.
Ja viem tak ze do pribaloveho letaku musia napisat uplne vsetky neziaduce ucinky co kto kedy mal, aj ked to bol jeden clovek z pol miliona. Netreba si to brat velmi k srdcu, ale zase to netreba ani zlahcovat. Skus sa opytat svojho lekara na ten Leuprorelin. Problem je v tom ze akonahle to prestanes brat, oni pravdepodobne zase zacnu rast, cize nie je to ziadne dlhodobe riesenie a tak neviem ci by som do toho isla a trpela vsetky tie neziaduce ucnnky, ked z toho aj tak nic nebude. Ja som do toho isla, lebo som chcela otehotniet a tie myomy tomu zevraj branili.

mia77777
16. jún 2022

@andreatytler ďakujem ti veľmi pekne za odpoved . Pomohlo mi to v rozhodovaní.

danasaj
12. dec 2022

@mia77777 ahoj, mamine dnes predpisali Ryeqo a rozhoduje sa ci ho ide brat alebo nie.. mozem sa opytat, ty si ho nakoniec brala? Zabral ti alebo si mala nejake vedlajsie ucinky? Ja sa dost bojim kedze je to liek ktory je novy a este sa testuje, a v tom popise su brutalne vedlajsie ucinky..

mia77777
13. dec 2022

@danasaj Ahoj. nie ešte stále som ho nezačala brat. Bojím sa toho. Za mesiac idem ešte za jedným doktorom v Rakúsku uvidím čo na to povie on.

0sjuzi0
13. jan 2023

Ahojte, ja sa chcem popýtať na liek Ryeqo, má s ním niekto skúsenosť? tiež mi ho lekár predpísal a neviem, čo mám očakávať..

karinluky
19. jan 2023

ahojte, ja som ho brala. tento liek vám zastaví menštruáciu a vyvolá v tele akoby prechod. to znamená, že je stým všetko spojené, návaly môžu a nemusia byť. každá žena inak reaguje. priberanie, no ja som pribrala 3 kg za 3 mesiace potom už nie, či to bolo z toho neviem bolo toho viac v mojom živote, čo som riešila, každá žena inak, to si sama musí odsledovať a dávať pozor, čo je. prsia sa mi zmenšili, to ma sklamalo. Takže si každá musí nájsť plusy aj mínusy. plusy sú, že máte pokoj od toho všetkého s čím bol problém a u mňa hlavne, že som vládala fungovať s normálnou hladinou železa v krvi. a ešte jeden plus je to antikoncepcia a zadarmo.

gabruska1985
12. dec 2023

@minimonk ahoj, vidim ze je to starsia komunikacia. No rada by som bola keby mi napises viac info ohladne toho co pomohlo tvojej mamine. Ja som dnes bola u gynekologa a mam jeden 380 mm myom a dva mensie. Predpisal mi ryeqo, ale ja s tym vobec nie som stotoznena...

drobcek1506
23. feb 2024

@gabruska1985 ahoj ako si dopadla zacala si brat ryego??? Zastavilo ti to?

gabruska1985
23. feb 2024

@drobcek1506 ahoj, nie nezacala, zrovna v tom case mi dlho nevedeli zistit co mi je,,mala som teploty, unavu, bolesti krku a nakoniec mi zistili ze mam zapal stiitnej zlazy a uz mi kolaboval hormonalny system, nastavili mi liecbu, ktora je na 3 mesiace a samozrejme ze ryeqo som nezacala uzivat a ani ho nezacnem zatial aj ked budem mat po liecbe stitnej zlazy, ja s tym vobec nerezonujem momentalne.