Krvácanie počas tehotenstva a hematómy

sonik123456789
19. nov 2019

Ahojte (budúce) mamičky! Som v 16 týždni a čakám prvé bábätko. Problémy som začala mať pred viac ako mesiacom. Najprv to začalo hnedým špinením čo ma ako prvorodičku veľmi vystrašilo. Ihneď som šla na príjem do nemocnice kde si ma nechali. To bol môj prvý týždeň v nemocníci. Ďalej sa to len zhoršovalo - druhá hospitalizácia slabo ružové krvácanie. Pri tretej hospitalizácii mi praskol 5 cm hematom a nastalo masívne krvácanie. Vtedy som si naozaj myslela že je všetko stratené. Nemohla som ísť ani na WC hneď som mala premočené 3 vložky, nohavičky aj pyžamové nohavice. Lekári začali byť skeptickí. Nakoniec ma dali silnými dávkami Dicynonu, Ascorutinu a Duphastonu dokopy. Po 2 týždňoch ma opäť prepustili a hneď večer som sa do nemocnice vracala opäť. Neuveriteľné ale za cestu domov mi v maternici nakrvacal 6,3 cm hematom. Stále krvacam ale už som doma z nemocnice. Prosím mate s týmto skusenosti? Lieky na krvácanie mi vysadili..

rebelka2014
19. nov 2019

Ahoj, mrzi ma, co prezivas.. Ja som bola v tomto tehotenstve hospitalizovana 2x, tiez kvoli hematomu. U mna to zavalo krvacanim (asi v 12tt) na co mi nasledne zistili hematom a tyzden som bola v nemocnici. Celkom rychlo sa im to podarilo zastavit. Doma som bola mozno 2 dni bez spinenia. Potom opat zacalo a zdalo sa mi, ze sa zhorsuje..tak som sa po tyzdni opat vratila do nemocnice. Prve rano ma cakal tiez sok - total cela tmava vlozka rano.. tiez spinave pyzamo.. velmi som sa zlakla, ..tak som poziadala o sono.. Babatko bolo vsak vdaka Bohu v poriadku.. potom nasledovali este asi 4 take dni, kedy som takto velmi spinila,..do toho som mala v tele nejaky zapal, nasadene antibiotika a z nich tyzden hnacky.. V nemocnici som stravila 2 tyzdne,..stale som spinila ale uz tak slabsie, ako slaba ms.. Hematologicka mi nakazala brat nadalej ascorutin 3x1 tabl. a beriem ho doteraz. Len sme to skusili znizit na 2x1 tabl. Hematom este stale mam ale je uz mensi, ako bol. Zajtra mam poradnu, tak chcem aby sa gynekolog nan pozrel, lebo to zaujima aj hematologicku. Tak aby som jej to vedela zreferovat.
Jaaj a este, ja som po 3 potratoch, takze od zaciatku tehotenstva si vkladam utrogestan - to je progesteron ale lepsi ako duphaston. Mozno keby ti ho nasadili na udrzanie tehotenstva. A ascorutin nie je na predpis, ten si mozes ked-tak kupit a uzivat, ked este krvacas.
Inak, mne hematologicka povedala, ze mozem krvacat/spinit aj cele tehotenstvo, ked mam hematom.

rebelka2014
19. nov 2019

Ou, pozeram, ze aj ty si z PU.. Hospitalizovana si bola v PB? Ja tam..

sonik123456789
autor
20. nov 2019

@rebelka2014 áno v PB na gynekológii

sonik123456789
autor
20. nov 2019

@rebelka2014 ja užívam duphaston už mesiac... úprimne nie som veľmi spokojná s hormonálnou liečbou vzhľadom na to, že mi hormóny predtým nevyšetrili a nepovedali priamo že mám málo progesteronu. Preto som celkom znepokojená keď mám jest hormony a oni ani nevedia či ich vlastne potrebujem. Dávajú tieto lieky rádovo každej pacientke. Bola by som rada keby mi ho doktorka vysadila. Mam z neho bolesti hlavy a boli ma aj na hrudi. Najskôr som to pripisovala zachladeniu zo studenej minerálky ale keď som si prečítala pribalovy leták k lieku ostalo mi zle. Bojím sa mám vedľajšie účinky a chcem ho vysadiť... Na druhej strane sa bojím čo môže nastať ak ho vysadím. Mám kontaktovať moju gynekologičku?

lavender21
20. nov 2019

@sonik123456789 ja som začala silno krvácať v 12tt, bežala som do nemocnice. Tiež mi dali dicynone, ascorutin, duphaston. Krvácanie ustálo, ležala som tam týždeň. Mala som hematóm asi 8cm... Potom po dvoch týždňoch doma som bola zas v nemocnici s krvácaním, zas asi týždeň. Liečba bola rovnaká... dokopy som ležala asi dva mesiace kým sa hematóm vstrebal, do konca tehotenstva som si dávala veľký pozor... Duphaston dávajú automaticky každej, spomenula by som nežiaduce účinky doktorovi nech rozhodne o prínose.... Môže ti dať vaginálne utrogestan a to by malo byť bez vedľajších účinkov aké popisuješ... Dnes má malá už 10 mesiacov, na všetko trápenie som už zabudla... 🙂 držím veľmi palce 😉

rebelka2014
20. nov 2019

@sonik123456789 kludne sa s nou porozpravaj o svojich obavach a opytaj sa jej, ci by ti namiesto neho nepredpisala radsej ten utrogestan. To je prirodzeny hormon, nie umely. Mne teraz pocas tehotenstva gynekolog priebezne sleduje hladinu progesteronu. Podla vysledkov ho uz nepotrebujem, ale zvykne mi tvrdnut brucho, tak mi gynekolog povedal, ze si ho mozem kludne nadalej vkladat (2 vecer), ze on neuskodi. Ma priaznivy vplyv na placentu aj krcok. Tak budem dalej pokracovat a potom uvidim.. mozno si znizim davku na 1 tabletu vecer,..ako sa budem citit.

rebelka2014
20. nov 2019

@sonik123456789 verim, ze vsetko dobre dopadne,.. si uz v 16tt.. tak hlavne vela oddychuj a ak este nie si, hod sa na PN. Ja som sa pytala dnes gynekologa v akom stave mam hematom a povedal, ze v tomto stadiu to uz nevidiet.. ze to mam brat tak, ze uz tam nie je.. tak neviem.. ale nadalej budem radsej opatrna a setrit sa..

myskahryzka
30. nov 2019

@lavender21 Ahoj. Prosim ta, ked si krvacala z toho hematomu, mala si aj bolesti?

lavender21
30. nov 2019

@myskahryzka nie, nemala som bolesti.... Za celý čas ani raz...

myskahryzka
30. nov 2019

@lavender21 Dakujem za odpoved. Ja som vcera skocila na pohotovosti s krvacanim. Tiez mam hematom /1.5cm/. A dnes ma trosku pobolieva brucho a stale krvacam. Uz som z toho na nervy, lebo ma poslali domov s tym, ze ked by sa rozbiehal potrat, teda ze zacnem masivnejsie krvacat a budem mat krce, mam dojst. A pritom srdiecko pekne bilo, zajtra zacinam 10tt.

lavender21
30. nov 2019

@myskahryzka s krvácaním ťa poslali domov? To som dosť v šoku. Kde si bola v ktorom meste? Základ je nenamáhať sa vôbec, ideálne len ležať. Mňa nepustili ani po chodbe do jedálne kým som krvácala... Držím palce aby to bolo rýchlo v poriadku, viem si predstaviť ako ti musí byť ťažko, ale určite to dobre dopadne 🙂

myskahryzka
30. nov 2019

@lavender21 V Nitre. Na jednej strane som nastvana, ze ma poslali domov, ale na druhej strane si neviem predstavit lezat v tejto mesiarni. Nasadila som si aspon ascorutin a vitK, co mi poradila, ze si mam kupit. Moja dr robi az v utorok. Porazi ma dovtedy iste. Dakujem ti krasne..

lavender21
30. nov 2019

@myskahryzka aj mne vtedy dávali hlavne ascorutin a ešte duphaston... Tak hlavne oddychuj koľko sa dá a určite to zvládnete 😉

sonik123456789
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz