Jazva po nástrihu hrádze

11. feb 2022

Ahojte baby. Je to týždeň čo som porodila a nastrihli mi hrádzu. Doteraz na to hrozne boli ledva sedím no des… chcem sa je spýtať či ma niekto skúsenosť so zlým zašitím. Ja keď sa na to pozriem je mi veľmi do plaču. Kraj sa mi hojí pekne ale ta strana pri otvore je otvorená a mám to oddelené. Myslite že sa to ešte nejako zahojí? Je to prvý krát a vôbec neviem ako to ma vyzerať. Čakala som že tam budem mat len jazvu ale ono to vyzerá príšerne. Mám to obšité aj dovnútra ale neviem či mi to na kraji prasklo a oddelilo sa mi to alebo to tak na hovno spravili alebo čo naozaj netuším… veľmi sa bojím ísť ku doktorovi. Už len ta predstava že by mi to niekto mal chytať tak mi je zle. Nastrihli a šili ma zaživa, žiadne umŕtvenie nič… bolelo ma to asi viac ako samotný pôrod preto mám z toho veľký strach.

surama
11. feb 2022

Ahoj, neviem si uplne podla tvojho popisu predstavit ako to mas, ale u mna to na zaciatku tiez vyzeralo dost desivo, ale potom, ako sa to hojilo, to cele akoby odpuchlo a pekne sa zocelilo. Nie je to tip top, ale oproti tomu ako to bolo cerstvo zasite, tak dost rozdiel.

luccija
11. feb 2022

Radšej chod k lekárovi sa ukázať akokeby Ti to malo zle zrast.Ved sa iba pozrie, ak by Ťa náhodou musel znova šiť umrtvi Ti to...nerozumiem prečo to nespravil počas pôrodu.Neviem si predstaviť tvoj opis moja kamarátka sa dlho nevedela zmieriť s tým, že už nebude ako bola.Teraz je všetko ešte cerstve

macica1706
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emilka_1
11. feb 2022

Presne viem, o čom hovoríš. Ja som absolútne nevedela, ako to má vyzerať. Moje bolo zošité tak čudne, mala som kadejaké hrbolceky, akoby to len tak narýchlo zosil. Myslela som, že to aj hnisa, no zistila som, že to sú stehy a nejaký bledý materiál, ktorý sám vypadne (ja som bola zvyknutá z minulosti na také stehy, čo sa vyberali 😄😄). Rovnako predstava, že sa toho niekto dotkne, ani zs nič. Trvalo to par týždňov, kým som si vedela sadnúť, ale po 600 nedeli už bolo dobre, stehy vypadnú, rana sa vyrovná a keď sa na to teraz pozriem, akoby som ani nerodila 🙂

nnikka
12. feb 2022

Ja som to tak mala 2x, ale pekne sa to zrastlo. Treba len vetrať a vydržať. Striekala som si na to citatridine spray aby sa to nezapalovalo.

amelia89
12. feb 2022

Uprimne poviem ze ja som sa velmi dlho odhodlavala sa pozriet dole, mala som z toho uplne traumu. Pozrela som sa az ked mi vypadli stehy, vsetko sa zahoji a bude to vyzerat uplne normalne uvidis.
Ale jasne ak mas pocit ze to nie je ok urcite ku dr chod,o tom ziadna.
Do konca 6-nedelia to bolo uz uplne ok,aj ked absolutne nechapem ako maju niektore zeny hned po 6-nedeli alebo este aj predtym sex,akoze nieeeeeee 😂🤷🏽‍♀️

selest
12. feb 2022

Presne viem o com hovoris. Po prvom porode som sice bola nasilno zasita ale presne to vypadalo normalne len tam bola ciarka ako jazva. Po druhom katastrofa akoby sa to cele sitie roztrhlo. Dr len krutil ocami, zrejme nechcel povedat ze to doktorka mohla krajsie zasit.. povedal len ze sa to casom zahoji a bude lepsie, ak nie tak to mozme riesit tak ze to znovu zasije. Ale vraj kazde nove zasitie zhorsuje tu jazvu takze nezarucuje ako to bude. Po roku ma uz nic neboli ale stale citim akoby to nebolo ok taha to a vypada to len o malo lepsie..
A to ze ta neumrtvili to nechapem na to mas predsa narok na tisenie bolesti to by som spomenula dr. Neviem co su to tu za stredoveke praktiky ale uz som to viackrat pocula

lulka321
12. feb 2022

Ahoj, ja som bola zašitá aj zvonku aj zvnútra a bolelo ma to 3 týždne, ale poviem ti pravdu, nemala som odvahu sa na to pozrieť. Z nemocnice som odchádzala s väčšími bolesťami ako na druhý deň od pôrodu, ale bolo mi povedané, že je všetko v poriadku.

andreakotesova
12. feb 2022

Natri Ialugen Plus krémom. Ten mi max. pomohol. Poradila mi ho pediatricka, keď prišla pozrieť domov syna z pôrodnice a videla, v akom som stave 😅

snezienkaaa82
12. feb 2022

Bolesti som mala hrozne, aj o mlieko som prišla.... Tri mesiace som nesedela, boli to doteraz a, to som 6 rokov po porode... Hlavne po sexe a, pri ovulácii. V pôrodnici mi vraveli, že je to ôk. Ale po tých 3 mnesiacoch to už bolo oveľa lepšie.
V lekárni si kúp taky zelený sprej a často sprchu vlažnou vodou, to mi ponahalo

sonka_miro
12. feb 2022

Oplachovat repikom, po kazdej toalete sprcha, co nakviac vetrat nech je rana v suchu a sprej cicatridine, pred rokom a pol ma dcera neakutocne dotrhala, mala 4,6kg 55cm skrizene rucky plus aj nastrih hodinu ma zasivali, tiez mi praskol jeden steh ale zahojilo sa, trvalo to dlhsie ale je to v pohode. Drzim palce a skore zotavenie.

54tinka54
12. feb 2022

Ja keď som sa po týždni od pôrodu pozrela, ako sa mi ten nastrih hojí, skoro som sa rozplakala.. čakala som nejaké pekné zošitie a ono to vyzeralo ako keby ten doktor mal vypité 😅 fakt som sa bála ako to bude vyzerať ale stehy postupne vypadli a všetko sa pekne zahojilo.. odporúčam dodržiavať prísnu hygienu aby sa ti to nezapalilo a na hojenie sú veľmi dobré repikové sedacie kúpele

dzina007
12. feb 2022

Ja som sa radsej nepozerala ako to vyzera. Ale manzel to bohuzial videl pred zositim a bol v soku. Mal pocit ze toto sa uz zosit ani neda ze to vyzeralo ako keby mi bomba vybuchla v rozkroku.
Sitie bolelo tak nenormalne ze ma radsej uspali lebo som to nedala.

Trvalo asi mesiac kym som mohla sediet bez vankusika. Ten som nosila v kociku vzdy so sebou.
Pomahal sprej Cicatridine, vela sprchovat vela vetrat a brala som Wobenzym.

Teraz mam po nastrihu uz iba uplne mini ciarku po rokoch.