Genitálny opar

18. júl 2023

Zdravim, chcela by som sa opýtať.
Od malička som často mala opar - herpes, veľmi ozaj veľmi často na ústach ale aj v nose, a že je teda vysoká šanca, že sa prenesie prípadne začne objavovať aj na genitaliach lebo sú to síce dva vírusy ale sú krížené. Nikdy som s tým nemala problém až posledne asi rok, keď sa zamyslím odkedy som z aviváže prešla na vonné oleje. Tak som myslela či to nemôže byť nejakým spôsobom vyvolavane aj týmto ? Myslím ten genitalny.
Viem, že keď už v tele tie vírusy mám stačí málo aby sa zas objavili. Ešte keď sa zamyslím odkedy sa mi robia na genitaliach o to menej na ústach, takmer vôbec.
Ešte by som chcela podotknúť že som tehotná a už jedno dieťa mám. Keď som začala aj jemu prať v tých olejoch začalo sa vyhadzovať po celom tele, tak mu periem bez olejov a prestalo sa vyhadzovať.
Partnerom to nieje mám vyše sedem rokov toho istého takže som si nemohla doniesť "nový virus", bude migrovať len ten čo mám odmalička.
Ak by ste mi vedeli prípadne poradiť niečo čo by zaberalo a skrátilo liečbu? Je to veľmi nepríjemné na ústach nieto dole , najradšej by som chodila holá vtedy.... tea tree olej zaberá na perách ale dole si ho netrúfam dať. (?)
No a keďže som písala že som tehotná, úplne ma dostalo keď som čítala niečo "na pomoc" a dogooglila som sa k informácii vraj ak sa prejaví okolo pôrodu budem musieť ísť cisárskym, aby sa bábätko nenakazilo.
Prosím nepíšte mi veci typu či to mám overené a nemôže to byť "len kožná reakcia" a podobne, mám to odmalička, viem čo to je. Žiadna liečba mi v živote nezabrala a to som chodila k špecialistom.
Ďakujem

jamimo
18. júl 2023

nie som lekár, ale si si istá, že máš genitálny herpes? Lekár to potvrdil, alebo si to len myslíš? Kamarátke to raz dovliekol frajer domov (sukničkár), mala vysokú teplotu, neskutočne ju to bolelo, bola vyšetrená na gynekológii, infekčnom, kožnom... 🙄 Ak máš citlivú pokožku, určite nepoužívaj aviváž, tobôž nie vonné oleje= oboje sú veľmi škodlivé, priam karcinogénne. 👉Smer lekár, extra keď si tehotná... Ak máš herpesy často, určite vyšetrenie na imunoalergológii.

bociandy
18. júl 2023

Ahoj, ja obcas mavam genitalny herpes a mala som raz aj pocas tehotenstva. Mne vzdy zaberie Herpesin masticka a lekar mi potvrdil, ze ju mozem aplikovat aj pocas tehotenstva. Ale ako herpesu predchadzat, to fakt neviem🤷‍♀️

trgypadl
19. júl 2023

Sup sup k lekarovi, genitalny herpes v tehu je vazna vec,!

autor
19. júl 2023

Ďakujem vám
@bociandy áno aj mne ju dr kazala plus preventívne becko aby sa znizil ďalší možný výskyt.
Migruje ten herpes čo mám celý život a objavil sa teraz zrejme práve kvôli tehotenstvu keďže vtedy je maximálne oslabená imunita 🤷 bábätko je v bezpečí ohrozené by bolo len ak by som mala rodiť a vtedy by sa mi vyskytol, v tom pripade by som išla cisárskym.

zuwa78
19. júl 2023

@bociandy L-lysin zabija herpesy z vnutra i vonku.....