Budem ovulovať dva razy po sebe?

7. okt 2021

viete poradit bola som na folikulometrii mam folikuly roznych velkosti na oboch stranach. to znamena ze ovulovat budem dva razy? jeden je velky 20-21 mm a druhy je velky 15-16 mm.
mozem ovulovat jeden den z jedneho vajecnika a o par dni z druheho ci ako to funguje? dakujem nevyznam sa v tom.

pondelok01
7. okt 2021

Nie. Ten vacsi praskne, ovulacia prebehne, a ostatne sa vstrebu. Ak by boli 2 rovnako velke, mozu prasknut v rovnakej dobe, vtedy sa uvolnia 2 vajicka.

anne_mary2
7. okt 2021

2x nie, ibaze by by uvolnili 2 vajicka ( v jeden cas ),alebo sa to vstrebe, takze iba 1x tak ci tak..

autor
7. okt 2021

@pondelok01
@anne_mary2 no pekne, tak som myslela ze clostill trosku pomoze, a vyzera ze nic, lebo aj bez neho ovulujem vzdy z 1 folikulu, dr chcel podporit ovulaciu, aby bolo viac folikov a vacsia sanca ze sa podari.

anne_mary2
7. okt 2021

hm, aky zmysel ma uzivanie Clostilu ked ovulujes aj bez neho? 🙂) Okrem teda mozneho viacpocetneho tehotenstva.. ale asik to ma suvis s iui alebo ivf ze 🙂)

autor
7. okt 2021

@anne_mary2 praveze ten mi predpisal moj lekar - aby sa vytvorili viac folikov, nie v CAR - tam sme zatial len po vstupnej konzultacii a tam mi lekarka dnes povedala, ze buduci mesiac ho nemam uzivat uz aj ked mi ho dr. chce predpisat. Som z toho zmatena.

bebotka
7. okt 2021

práveže ak sa vytvorí viac folikulov tak lekári nechcú robiť iui, alebo plánovať styk je to rizikové, že môže dojsť k viacpočetnému tehotenstvu. Ono ten clostyl nieje lentilka keby ovulujem normálne tak určite by som sa tým nepchala. Muž je vyšetrený, bola si na priechodnosti vajcovodov?

autor
7. okt 2021

@bebotka dakujem na nazor, uz si ho teda nedam.ano muz nema naj spermiogram; ale neni az tak zle na tom podla lekarky v CAR a priechodnost mam spravenu, vsetko v poriadku.

autor
7. okt 2021

@bebotka snazime sa 2 roky, z toho 1 biochemicke po vysetreni priechodnosti cca pred polrokom.

andrea_82
7. okt 2021

No ved on pomohol, je tam viac vajicok. Z nich dozrelo to najlepsie, to predsa staci.

bebotka
7. okt 2021

ak máš priechodnosť ok, tak by som možno skúsila iui, ono to extra nezvyšuje šancu, ale ak nemáte extra zlý spermiogram tak by vám to mohlo stačit

autor
7. okt 2021

@andrea_82 ano lenze mne takto kazdy mesiac aj bez liekov prebieh ovulacia striedavo z kazdej strany. A teraz sa ratalo aspon s 2 - 3 folikulmi ak som spravne dr.porozumela.

autor
7. okt 2021

@bebotka veru skusime v CAR.

roztlieskavacka
7. okt 2021

Co mam vlastnú skúsenost a informácie od iných dr tak oni moc tento clostil predpisovať nechcú a vedia prečo.. je to neskutočne svinstvo, preto sa moze užívať tuším max tri cykly za život

roztlieskavacka
7. okt 2021

No a v CÁR ti ho velmi radi predpisu a nielen tento ale aj jeho alternatívy omnoho agresívnejšie 🙂

pondelok01
7. okt 2021

Je to mozny neziaduci ucinok, ze dozreje viac vajicok. Rozhodne to nie je pravidlom, ani to nie je ziaduce.

autor
8. okt 2021

@roztlieskavacka
@pondelok01 Ďakujem žienky za reakcie, už si ho nedám, som rozhodnutá.
A prosím Vás pekne ak mal folikul v stredu 20-21 mm, bolesti a plodný hlien boli utorok a stredu, štvrtok nič, a dnes znova plodný hlien a bolesti, myslíte, že ovulácia bude teraz len prebiehať? je to možné? či už bola?

anne_mary2
8. okt 2021

to by sme asi museli mat vestecku gulu kedy presne 🙂) kedze 20-21 mm je uz taky dozrety folikul.. ak nemerias teplotu tak tazko povedat ci uz bola alebo bude… 🤷🏼‍♀️ ak sex bol aj bude neni dovod sa nad tym trapit, asi tak to je riesit najlepsie… 🙂)

autor
8. okt 2021

@anne_mary2 mali sme v stredu večer a o pár hodín na to štvrtok ráno 🙂 snáď to stačilo, ešte dáme dnes v noci 🙂