Ako prebieha spermiogram?

malalienka85
8. júl 2015

Ahojte s partnerom sa snažíme o bábo od januára 2015, viem že to nie je dlho, ale predsa by sme chceli podstúpiť aspoň základne vyšetrenia, či sme ok, nechcem zbytočne strácať čas, pokiaľ je niekde problém, nech sa čím skôr rieši, preto chceme aby priateľ ako prvé podstúpil spermiogram, viete mi poradiť ako to prebieha?musí ísť najprv svojej obvodnej a tá mu dá vymenný lístok?
ďakujem za rady

zuzica4
8. júl 2015

Ahoj,my sme boli v presne takej istej situacii,vyse roka sme snazili a stale nic. Tak sme s manzelo. Rozhodli ist na spermikgram,len pre istotu. Vedeli sme,ze je to kratka doba,ale ako aj tu pises,chceli sme vediet ci sme vobec schopny pocat babo. Tak som googlila a nasla ambulanciu,ktora sa tym zaobera. Online sme objednali ampulku na odber spermii,ktora prisla s pokinmy. Rano pred vysetrenim ju manzel naplnil🙂 a myslim,ze az po takych 2 az 3 hod. Od odberu sme slu do ambulancie a tam zistilo a ukaxali bphyblivost. Manzelovi urobil vysetrenia a sono jeho pychi🙂 a vysledok?ani dobry ani zly. Lekar vsak napriek tomu odporucil,aby sme to estenejak neriesili a ze ak do pol roka nic,mame zaaa prist,ale samozrejme,ze sme uz neprisli. 🙂 podarilo sa a myslim,ze hlavne pomohlo to,ze som si nerobila po kazdom menzese testy jak besna,lekarnicky poznali moj cyklus uz na jednicku .....a snazila sa na to nemysliet aj ked to nebplo lahke.

pilinka1
8. júl 2015

treba lístok od obvodného, alebo od tvojho gynekológa, nájsť ambulanciu, kde to robia, objednať sa a ich sa spýtať, čo a ako ďalej (niekde musíte vzorku priniesť z domu, niekde majú miestnosť...)

paskolinka
8. júl 2015

nemusis pytat ziadny vymenny listok. objednaj muza do najblizsiehu CAR-u, stoji to par eur. tam maju miestnost, kde odovzda vzorku a oni to hned vysetria. my sme tak boli, potom sme hodinku pockali na vysledok a zase za poplatok nam to aj obkecali a vysvetlili.