Výpoveď počas tehotenstva na rizikovom

zuzka3210
4. jan 2016

Ahojte, mam za sebou tyzden na gyn.odd v nemocnici a pravdepodobne ma lekar vypiase z prace na pn - rizikove. Som ucitelka a zastupujem kolegynku, kr.je na materskej a planuje sa vratit az v septembri 2017. Na dlhodobej pn som este nebola, preto sa vas chcem spytat ako to je s vypovedou - ci ju ako tehotna na rizikovom mozem dostat. Dakujem velmi pekne za vase odpovede.

evittam
4. jan 2016

@zuzka3210 Pokiaľ máš zmluvu na dobu neurčitú tak nie výpoveď dostať nemôžeš - si chránená. Pokiaľ máš zmluvu len na zástup kolegyne - tak ti zmluva končí dňom nástupu kolegyne do práce, prípadne ak máš zmluvu na dobu určitú, tak ti zmluva končí dňom uvedeným v zmluve bez ohľadu na to či si alebo nie si tehotná.

rainee
11. apr 2019

Som v podobnej situácii, aktuálne pn a pravdepodobne to bude rizikové tehotenstvo. Zatiaľ som to v práci neoznámila keďže som nevedela ako to celé dopadne a som len v 8tt. Môžu má neskôr vyhodiť počas trvania pn,napr tak že mi zrušia miesto alebo vezmú na moje niekoho iného? Ako tehotná viem že som chránená, len či to platí aj pri zrušení miesta. Odrobene mám vo firme 6mes,takže mi chýbajú ešte 3 aby som mala nárok na materskú.

extempore
11. apr 2019

@rainee potiahni tie tri mesiace PN (počas PN ťa vyhodiť nemôžu) a budeš mať splnený nárok na materské. Ak ti zanikne pracovný pomer počas tehotenstva - budeš mať nárok na výplatu materského v ochrannej dobe, ktorá je pre tehotnú ženu 8 mesiacov.

evittam
11. apr 2019

@extempore Ale mozu aj počas PN,

extempore
14. apr 2019

@evittam áno? dať jej výpoveď počas PN môžu len ak by vážne porušila "prac. disciplínu", napr. ak by ju počas PN mimo vychádzok nenašli doma.

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
14. apr 2019

@extempore Aj keď by zrušili pracovnú poziciu.

extempore
14. apr 2019

@evittam hej, aj to, to ale asi nehrozí