Práca počas tehotenstva

lilkaparkanska
2. máj 2024

Ahojte tehulky,
tuto temu som tu este nevidela no vie niektora z vas ako sa dostat k dobrej robote z domu? Mam zatial normalnu robotu no tam fyzicky nezvladam pojdem na PN no stale mam obavy vzadu v hlave, ze budem vyhodena alebo nieco podobne a ako zabezpecit prijem ci este peniaze navyse. Odjakziva som bola zdatna vo vela veciach co sa tyka pocitacov, digitalnych veci a myslim si ze na taku pracu by som bola velmi vhodna no netusim kde hladat nakolko je teraz ci facebook ci kazda platforma zamorena falosnymi “pracami z domu” kde clovek vlastne este aj strati. Su tu nejake mamicky ci ked tak tehulky ktore maju pracu z domu a vedia mi seriozne poradit.
Dakujem

lilkaparkanska
autor
2. máj 2024

A teda zaujima ma to aj skrz to, ze by som pri dietatku sa nechcela vratit do beznej prace kde sa budem fyzicky zdierat do koze za minimalku ale teda mat robotu kde budem aj vediet byt dostupna doma

mirkam3
2. máj 2024

@lilkaparkanska ahoj. Ja napr pracujem z domu 60-80%, ako potrebujem, ale tak mám manažérsku pozíciu v odbore v ktorom mam viac ako 10r prax. Ty píšeš čo by ta bavilo, ale máš s tým reálne pracovne skúsenosti? Lebo pravda je taká, ze mnohé firmy, ktoré počas covidu prešli na Home office, dnes skôr tlačia zamestnancov, aby sa vracali do officov. Takze ponuku pracovať full time remote dostanes jedine ak si fakt že expert vo svojej oblasti, alebo ak budeš fungovať ako freelancer a zákazky sa u teba budú striedat. Takze záver: odporucam hľadať pracu kde je “možnosť” pracovať aj z domu, aspoň čiastočne (LinkedIn). Ak budeš pre zamestnavatela zaujímavý kandidát, potom môžeš skusit vyjednať, čo potrebuješ. Ale celkovo, ak už si tehotná, zvažovala by som stres spojený s novým prostredím, atd…ved chapes. A posledný bod (často rozoberany v diskusiách) - práca z domu nerovná sa “budem mat čas na dieťatko” (ak teda neplanujes robit MLM alebo skladanie pier). To si treba v prvom rade uvedomiť.

denkabemommy
2. máj 2024

@lilkaparkanska takýchto tém -praca z domu je tu neúrekom, čo vlastne už dokazuje, že nie si moc digitálny nomád (hľadáš prácu na materskom fóre) 🙂 ale odporúčam LinkedIn alebo growni, možno sa šťastie usmeje. Ale teda úprimne, či marketing alebo IT rozhodne potrebujú ďalšie vzdelanie (môžeš skúsiť nejaké kurzy najskôr), zároveň však treba konečne pochopiť, že home office a dieťa sa nedajú skĺbiť 🙃.

lilkaparkanska
autor
2. máj 2024

@mirkam3 To som nemyslela tak, ze “budem” mat cas na dietatko ale teda ze ovela pohodlnejsie by mi bolo byt doma ako niekam dochadzat a byt cely den prec a fyzicky sa namahat. Robila som na pozicii v oblasti financii a tam som teda hlavne volala so zakaznikmi v office ale teda rozmyslam, ze nieco podobne by som si skusila znovu najst ale teda ciastocne z domu. Ono chcela som najst nejaku takuto pracu pretoze som sice tehotna ale som teda na zaciatku tehotenstva a okrem tej fyzickej prace co robim zvladam fungovat len moja praca je na mna vela v tomto obdobii. Uz som rozmyslala aj skusit nejako spravit karieru z mojich hobby pisania od malicka ci robenie grafiky nakolko som to aj na strednej robila a studovala.

lilkaparkanska
autor
2. máj 2024

@denkabemommy Nehladam pracu na materskom fore iba sa pytam na skusenosti kedze je to materske forum a ja sama uz zapadam medzi mamicku tak som bola zvedava ake maju ludia s tym skusenosti alebo skor teda ako sa im s tym dari

kris_tin257
2. máj 2024

Nič v zlom ale máš 19 rokov a nulové skúsenosti 🤷 to čo ťa bavilo na strednej a čo si robila je úplne nepodstatné pre zamestnávateľov... Momentálne toho nemáš ešte veľa čo ponúknuť v daných oblastiach čo píšeš

lilkaparkanska
autor
2. máj 2024

@kris_tin257 tak si myslim, ze tym padom je normalne ze sa pytam na skusenosti ostatnych a ci teda mam nejaku tu sancu ziskat takuto robotu. Za mesiac mam 20, uz 3 roky byvam sama takze nejake tie skusenosti mam.

denkabemommy
3. máj 2024

@lilkaparkanska áno, veľa žien tu máme skúsenosti, ale je to práca, ktorú robíme bežne v kancelárii, len máme možnosť si to vziať aj domov. Ak takú prácu nemáš už teraz (takú, ktorú môžeš robiť aj z domu), ťažko ju len tak nájdeš. ono je to tak, že veľa zamestnávateľov si človeka potrebuje preklepnúť aj pol roka v kancli, až potom dostanú HO, aj to veľakrát nie full time, takže naozaj nemaj od toho očakávania a nereálne predstavy, využi materskú/rodičovskú na vzdelávanie sa v tom, čo by si chcela robiť, potom to bude jednoduchšie.

Áno, máš aj možnosti ako Trading alebo digitálne produkty ale aj o tom musíš proste veľa vedieť, aby ti to vynášalo, takže znovu sme pri tom, že potrebuješ najskôr vedomosti, potom môžeš mať prácu.

fairyy
3. máj 2024

@lilkaparkanska k mojej praci z domu viedla dlha cesta najprv vysoka skola a potom 10 rokov praxe, aby zamestnavatelom neprekazalo, ze chcem full home office...suhlasim s dievcatami tieto prace chcu vzdelanie a prax, pre zamestnavatela by bol obrovsky risk dat niekomu full HO bez nejakej zaruky zo zivotopisu, ze si plne zodpovedna s dostatocnymi skusenostami z praxe vykonavat pracu z domu... takze bohuzial aktualne hladas stastie alebo nahodu, skor by som sa sustredila na to co ta bavi, podla toho nasla skolu, dualne studium, kurz, rozne korporatne farmy a isla tou cestou a o par rokov sa mozes dostat na plnohodnotny HO