Nezvládam svoju prácu, som stále vyčerpaná

10. feb 2024

Pracujem od svojich 23 rokov,(ked som skoncila VS) teraz mam 29. Pracujem v korporatnom prostredi, sef je celkom zhovievavy. Prace mam stale dost, ale väčšinou nikdy viac ako 40 hodin tyzdenne, nadcasy ostavam tak 2x do roka, inak je to tych 40 hodin. Mozem pracovat 2 dni do tyzdna aj z domu. Mame open office a to ma dost vycerpava, neustaly ruch a hluk. Som introvert. mam partnera ale deti zatial nie. Dovolenku mam 5 tyzdnov. Tento moj zivot by niekto vnimal ako nenarocny, nemam deti, zdravotne problemy nemam ziadne vazne, aj ked mam obcas uzkosti a problem so stresom. Ja som ale stale unavena, ked idem po praci s kamaratkou na veceru, na druhy den som uplne unavena, neproduktivna. Akoby som zvladala len tu pracu a domacnost a okrem toho uz nic ine. venujem sa sportu, rada travim cas v prirode, ale okrem sportu, domacnosti a manzela nemam na nic ine energiu ani chut. Akoby na mna 40 hodinovy pracovny tyzden bol prilis vela. Na dovolenke vzdy obzijem, no po prichode domov som po mesiaci v praci opäť na tom istom. Unava, energia v podstate len na pracu, sport, domacnost ale na nic ine. Tym padom mam malo kamaratov, lebo ich zanedbavam. Otazka je: som jedina, ktora sa takto citi, alebo je toto bezny dospelacky zivot? Beriem rozne vitaminy, takze nemam nedostatok Magnezia alebo zeleza atd. Pred par mesiacmi mi brali krv a vysledky som mala vsetko v norme. Poradte mi co mam robit, lebo ja nechcem zit len pre pracu a domacnost. Som zufala, budte ku mne prosim mile 🙏

pribinak
10. feb 2024

Zmeň prácu. Praca v korporate ju nudná stereotypna a preto sa človek rýchlo vyčerpá

babulkomale
10. feb 2024

Mam taku kamosku, aj v rodine to mame.
Ja to volam "clovek s nizkou hladinou zivotnej energie", kedysi sa im nadavalo do lenivcov.
Ale ked to nejde, tak to nejde 🤷
Neviem, ci existuje riesenie, dotycne osoby nan zatial neprisli, zanedbavaju kamaratky aj rodinu, uz sme si zvykli a berieme to ako fakt.
Blbe je len to, ze tym padom sa ozvu, len ked nieco potrebuju, inak vztahy nepestuju.

akvi
10. feb 2024

Mam to podobne, mna vycerpavaju ludia, hluk a silne svetla. Pozri si nieco o hypersenzitivite, urcite sa tam najdes. A nie, nie je to lenivost. Hypersenzitivny clovek ma mnoho inych kvalit, ktore "normalni" ludi nemaju. Idealna praca je taka, kde pracujes v klude, tichu, ak s ludmi, tak max jeden na jedneho. Dolezita je psychohygiena, pobyt v prirode, uzemnenie. TCM by ti odporucila posilnit oblicky, @babulkomale to nazyva dobre, takyto ludia maju proste slabinu v mieste "zivotnej energie", cize v oblickach.. Casto ich postihne chronicky unavovy syndrom, vyhorenie a pod.. A je toho samozrejme ovela viac, ked zacnes o tom citat, tak prides na to, kde je tvoj problem a ako sa s nim vysporiadat..

katarinka_
10. feb 2024

podľa mňa nič prekvapivé pre introverta a človeka so sklonom k úzkostiam. a veľa ľudí to má aj prosto po covid pandémii, zvykli si byť viac sami, v kľude, zrazu príde opak... je dosť možné, že je to o práci samotnej, veľa vzruchov, málo kľudu... mne sa nepáči keď ľudia hovoria, že na čo sa ten/tá sťažuje, alebo znevažujú vyhorenie a pod. v práci trávi človek veľa času, veľmi ho to ovplyvňuje. skús sa možno rozhliadnuť po inej práci, ak ti to ale nespôsibí stres - zmeniť prostredie, kolektív a pod. možno potom nebude okolo teba toľko vruchov, alebo budeš mať nejakú zaujímavú náplň práce, čo ti prinesie do života iskru. a so životnou energiou to mám ja podobne, ale tam z toho viním práve príliš náročnú prácu a neprimerane veľa roboty, ale efekt je ten istý, takže ti rozumiem. inak, kamoši by mali byť kamošmi aj keby si si neozývala, ale jasné, druhý pohľad je, že občas veci prosto "vyšumia" keď sa ľudia o vzťahy toľko nestarajú...

tehulka2011
10. feb 2024

Aj podla mna je klasicky uvazok 40h tyzdenne vela. Dalo by sa ti prejst na ciastocny?

pokemonkaa
10. feb 2024

15 rokov som pracovala vo financnej sfere, vyborny plat, uzasne pracovne podmienky, ale casom som prestala vidiet zmysel prace, prestala ma naplnat. Ubijalo ma rano vstavat a ist robit pre mna uz nezmyselnu pracu, trvalo to velmi dlho. Musela som nieco zmenit. Nespokojnost sa mi zacala odrazat aj v sukromnom zivote. Rozhodla som sa externe studovat VS pedagogicku, bolo to najlepsie rozhodnutie mojho zivota.

achileus
10. feb 2024

Ahoj 🙂 no v podstate ja som si tymto presiel tiez...podatatne je najst v zivote co ta bavi...idealne aj praca ale ak praca nieje tak narocna mentalne tak potom by to mal byt hlavne pohyb a veci co ti robia uprimne radosť a dodavaju energiu....ja som vyhorel v praci ako manazer v korporate a pomohol mi hlavne sport, citanie, stretavat sa s ludmi s ktorymi sa da dobre pokecat....a vyhnut sa dnesnej informacnej sieti okolo nas...to zabija (socialne siete, tv, reklamy) clovek potom nevie co dalej lebo ma v hlave misung 🙂

subartic
10. feb 2024

vdržala som v korporáte 4 roky, nikdy viac si to nechcem zopakovať. Ja ti radím odísť z korporátu a hľadať niečo kľudnejšie, zrejme nie si stavaná na takúto prácu .

autor
10. feb 2024

@subartic Suhlasim, korporat nie je nic pre mna, dost ma ale brzdi strach z toho, ze vsade je to rovnake :(

autor
10. feb 2024

@babulkomale nie som lenivec, pocas studia som bola plna energie, stavala som o siestej rano, bola som energicka, sikovna a stastna osoba. V skole dobre znamky, relativne oblubena atd. U mna toto prislo az ked som zacala pracovat v korporate, podla mna to je skor tou pracou ako lenivostou.

poslednepogo
10. feb 2024

Prosím Vás, čo je to korporát?

mikitilik29
10. feb 2024

Nič v zlom, ale keby si mala robiť niekde za pásom by si asi umrela 😃 tak sa nesťažuj prosím ťa 😃 buď rada, že máš normálnu prácu.

subartic
10. feb 2024

@mikitilik29 ak nerobíš korporáte , nemáš ani len tušenia ako je to psychicky náročné . Niekedy je lepšia práca za pásom .

subartic
10. feb 2024

autor, nie je to všade rovnaké , tak choď do štátnej alebo verejnej správy .

babulkomale
10. feb 2024

Ja ani nikde netvrdim, ze si lenivec.

hederamonstera
10. feb 2024

@mikitilik29 prepac ale fyzicky robit a psychicky robit je rozdiel. Takisto su rozne typy ludi.

Autorka, uplne ako keby som o sebe citala. Teraz mam dve deti a teda je to zahul, ale praca v korporate bola teda horsia. Pre mna neskutocnaaaaa psychicka nuda (preto je pre mna aj materstvo tazsie). Lepsie som sa citila, ked som robila v najvacsom tescu na slovensku, kde som nabehala denne 20km. Ale proste ked clovek len sedi a kuka do pc…hrozne. Chapem ta.

mikitilik29
10. feb 2024

@subartic pochybujem,viem porovnať oboje z osobnej skúsenosti

babulkomale
10. feb 2024

@akvi ano a oblicky suvisia aj soo vztahmi, takze je to pekne prepojene, prave v zivotoch tych ludi ktorych poznam, to bolo velmi vidno, ako jedno suvisi s druhym.

subartic
10. feb 2024

@mikitilik29 však pochybovať môžeš , ale napísať niekomu kto nezvláda korporátnu politiku , ktorá je stereotypná a jediné čo ťa zväčša čaká je pojeb a znova pojeb za neplnenie plánov , ruch a kontrola emialov že by mala byť rada za takú prácu je absolútna neznalosť klasického korporátu . Nie každý je na to stavaný , ja by som radšej išla kravy dojiť ako sa tam vrátiť. Naštastie to nemusím a kravy nedojím .

buberova
10. feb 2024

Úplne ti rozumiem...

mikitilik29
10. feb 2024

@subartic keď nie som spokojný s prácou tak ju zmením.

subartic
10. feb 2024

@mikitilik29 no veď to je aj navrhujeme , aby odtiaľ odišla a našla si niečo čo jej a jej zdraviu bude prospievať a nie ju ničiť.

autor
10. feb 2024

@subartic dakujem za povzbudenie, nieco ine, uz sa dlhsie na to odhodlavam, len ma paralyzoval strach z neznameho.

autor
10. feb 2024

*vyskusam nieco ine

alchemilkazltozelena
10. feb 2024

@pokemonkaa a čo robíš teraz?

deti95060810
10. feb 2024

autorka - spávaš OK? nie sú problémy aj v tomto smere? ráno vstávaš oddýchnutá?

deti95060810
10. feb 2024

@poslednepogo veľká firma... kopu ľudí, kopu papierov...

ninah1486
10. feb 2024

ja som mala v praci nedavno dost hekticke obdobie, mala som malo energie, zacala som robit chyby, na veci som zabudala, na odporucanie som si zacala davat rayzzer...dodal mi energiu, zlepsil pamät a dokonca aj sustredenie

autor
10. feb 2024

@deti95060810 mam problemy s nespavostou bohuzial

barborachors
10. feb 2024

robis debilnu robotu v debilnom prostredi, sedava robota a kvantum mentalnej prace ktorá nic negeneruje len tukas tabuľky, nečudujem sa ze si vyhoreta. O, sladký život bez korporatnej driny. Zmeň robotu, korporat je pre ľudí po skole, v 30 uz treba mat niečo vlastné.