Covid-19 v práci

suikatka1
10. okt 2020

Ahojte baby.
Chcem sa opýtať, keď niekto z rodiny má Covid19 tak ostatní z rodiny mali by byť doma tiež v karantene aj keď nemajú Covid19 však?
Totiž u mojej svokry pred 2 týždňami v práci jej kolegyne muž mal Covid19, jej testy negatívne.
Kým sme čakali, že aký test bude mať jej kolegyňa do vtedy som chcela aby k nám svokra nechodila nooo poznáte to aj tak došla síce mala rúško ale bola pri malej a hore dole ju chytala.
Teraz včera došla zas s rúškom a že tej kolegyne zas syn čaká na testy lebo mu neni dobre tak sme s drahým povedali, že naozaj kým jemu testy nedojdu nech nechodí.
Nooo a dnes som s malou išla von a hneď chcela ísť aj svokra ale stopla som ju, je to trošku od nej nezodpovedne keďže nevie či nemohla chytiť aj ona a tiež už má svoj vek.
Viem je to vnučka ale ja úprimne sa bojím od Covid19 a ona jak keby na just skúša na nás aby mohla dosť ale keď ona mala ísť niekam tak hneď výhovorky že je Covid19.
Otázka znie nemala byť doma tá kolegyňa keď majú v rodine Covid19?

dajna11
10. okt 2020

ak z blizkej rodiny s ktorou su v priamom kontakte niekto ma pozit. test samozrejme by mala byt doma

lindusss2016
10. okt 2020

Ja sice neviem, kto ma byt doma a kto nie, ale jedno je iste, ze skor ci neskor sa s tym virusom stretneme vsetci, takze bud sa mozes donekonecna vyhybat svokre a vsetkym ostatnym, alebo sa prestan bat. Mozno ste ho uz aj prekonali 🤷‍♀️

suikatka1
autor
10. okt 2020

@dajna11 nooo veď toto, a ja som sa pýtala svokry a tá kolegyňa chodí do práce jedine pár dní zobrala dovolenku kým mužove testy nedošli a teraz tiež len pár dní kým nedojdu synove testy.Zevraj v jej robote to chcú otutlat ale mňa toto hore dole upozorňovanie svokry nebaví. Ja keby viem o niekom z roboty tak hneď to riešim ale svokra hihihi hahaha však "som imunna".

suikatka1
autor
10. okt 2020

@lindusss2016 chápem ťa ale snažím sa nás chrániť a rešpektujem pokyny atď. Ale som človek a tiež sa bojím zdravia mojej 1,5 ročnej dcéry a muža.

dajna11
10. okt 2020

@suikatka1 a ta pani kolegyna si dala robit testy ked v rodine maju pozit. nalez<?

suikatka1
autor
10. okt 2020

@dajna11 áno keď mal jej muž a jej vyšlo negatívne, ale teraz zas čakajú na synove výsledky lebo mu neni dobre. Ale pochybujem že teraz zas by dala otestovať.

dajna11
10. okt 2020

ak jej vysli negativne teoreticky by mohla do prace ...ale ak moze a da sa jej to,lepsie je este pockat tych 10dni doma....

dajna11
10. okt 2020

ale zasa netreba panikarit....takto by sa nikto s nikym nestretaval teraz....a u nas su kolegyne doma...teraz dve,pred tym tiez nejake boli koli pozit. pripadom doma,ale kymsa na to prislo a deti dostali vysledky do prace chodili a snami boli,to by potom vsetci museli ostat doma v izolacii...kdekto sa s hocikym stretne,ci v praci ci mimo,nevie sa kto ma aku anamnezu...rodinnu a tak.

suikatka1
autor
10. okt 2020

@dajna11 áno môže chodiť lebo práveže ich je malo v práci, len nechápem ako môže byť aj ten zamestnávateľ a kvázi aj tá pani taký nezodpovedný.nooo nič svokre to nejak musíme vysvetliť, že nech do vtedy nechodí lebo naše zdravie je oveľa prednejsie a áno môžem mať obyčajnú "chrípku" ale nikdy nevieš ako tvoje telo sa s tým "zabojuje".

suikatka1
autor
10. okt 2020

@dajna11 áno viem že všetci z nás musíme aj účty platiť a sme v ťažkej dobe ale ja napr. by som ostala doma keďže kým všetci z rodiny nebudú negatívny lebo tej pani už aj syn má príznaky.

dajna11
10. okt 2020

@suikatka1 chapem ta,aj strach o rodinu a zdravie....ja pracujem v nemocnici....a tym padom preventivne by som nemala teda ani ja nikoho navstevovat.....to sa neda.....deti musia chodit do skoly ,ja na nakupy,pomahat rodicom,ci aspon aby videli vnucata a teda ako som pisala,pozitivny tu boli,priamo v mojom okoli....sme tu spolu 12hodin v kuse....takze tiez ma zarazilo ked som sa dozvedela ze ostali doma koli moznemu nakazeniu....no vsetci so sme s nimi boli v kontakte doma ostat nemozeme nie? ak mala vysledky negativne nemal jupreco nechat zamestanvatel doma....jedine ak by ona chcela ostat tych 10dni aj po testoch....samozrejme narok ma.

suikatka1
autor
10. okt 2020

@dajna11 ďakujem trošku si ma ukludnila, a prajem ti veľa síl v práci, tiež pracujem v nemocnici v laboratórií nooo teraz som na RD😃

lindusss2016
10. okt 2020

@dajna11 no a teda ked poznas pozitivnych ludi, vies nam opisat aspon zhruba, ake mali priznaky? Aky priebeh a ak horsi, boli tam nejake predchadzajuce diagnozy? Atd.... lebo ja som zatial pocula len o samych lahkych priebehoch 🤷‍♀️

dajna11
10. okt 2020

o pacientoch nebudem pisat. ale kolegyne mali deti.....jedna skoro nevestu...cize mladi ludia...zvysena teplota....jedna nemala vobec chut...necitila stiplave napr.

aduskatt
10. okt 2020

@lindusss2016 kolega mal pozit a vobec žiadny príznak, jeho syna deň bolela hlava, potom už OK, ostatní z rodiny (manželka a 4 ďalšie deti)
negatívny

lindusss2016
10. okt 2020

Hm cize ziadne katastroficke scenare...

mogaa
11. okt 2020

@dajna11 nie nemohla chodiť do práce aj ked má negatívny test.....ak je 1z domácnosti pozitívni - karanténa je pre všetkých aj tých čo majú test negatívni.....veď kedykoľvek sa môžu nakaziť ak sú denne v kontakte doma s pozitívnym členom domácnosti.....sestra bola pozitívna bezpríznaková - celá rodina boli v karanténe, ostatným členom sa robili testy 2x, raz 4deň od začiatku karantény a raz na konci karantény lebo sa mohli kedykolvek nakaziť.....to bolo ešte v lete, takže okná celé dni otvorené, vírus sa v lete pomalšie šíril lebo bolo teplo...

mogaa
11. okt 2020

@lindusss2016 ja poznám...učiteľka v škole, okrem nej boli pozitívne ešte 2deti z triedy-tie boli bezpríznakové....ona mala len teplotu a strašné bolesti hlavy+únava....po 3týždňoch mala negatívny test, tie 3týždne denne tabletky od bolesti hlavy, že to by nepriala ani najhoršiemu nepriatelovi.....od vtedy je uč viac ako 6týždňov a stále chodí po lekároch lebo jej Covid uplne rozhádzal krvný obraz, v kuse berie ATB lebo má vysoké zápalové parametre a nevedia jej zistiť z čoho....

mogaa
11. okt 2020

@lindusss2016 a ešte stratila čuch a chuť

aduskatt
11. okt 2020

Kolegovmu synovi, kt bol pozitívny aj kolegovi povedali ze po 10 dňoch karanteny už na testy nemusí a môže ísť do školy a do práce

lucia147852
11. okt 2020

Mužovho kolegu ženy pozitívna, on negatívny ale do prace ešte nechodí. 10 dni aj tak má byt doma. No neni to až taká chripocka. Kamarát to má teraz. Mladý, zdravý chalan. Športovec. Povedal, že tak zle mu nebolo nikdy. Mal pocit že ide jeho posledná hodina. Takte neni pravda že je to riziko len pre starších ale kľudne aj mladý. Ich doktorant (študuje v cr) je na pľúcnej ventilácii. Tiež mladý človek. Záleží ako sa k tomu telo ktorého človeka postaví

dajna11
11. okt 2020

@mogaa potom je v tom bordel. Bo učiteľka v škôlke u nás mala matku pozitívnu a bola doma kým čakala na testy. Tiež kolegyňa je doma lebo chcela pre svoju bezpečnosť a aj kolegov ...test má negat a do práce jej dovolili ísť.

andreja13
11. okt 2020

presne tak, ono sami neviedia ako a potom je v tom takyto bordel. raz mas ostat doma, potom zas daju vyhlasenie, ze teba sa to netyka.... ach kedy sa tu toto prosim vas uz konecne skonci

robertr
17. okt 2020

u nás to jedna mala, ešte v Marci si to priniesla z Talianska, bola v nemocnici tri týždne, mala opakovanýý ťažký zápal pľúc, nakazila manžela aj syna, oni mali ľahký priebeh, ona bude mať podľa doktora následky celý život s dýchaním