Ako to je pri nástupe do práce počas rodičovskej?

romea
8. jan 2013

Ahojte potrebovala by som poradit. Dnes som volala do prace s personalistkou od 1.3 chcem nastupit do prace oficialne som to nahlasovala v septembri 2012 a este predbezne vo februari 2012 ked som isla z materskej na rodicpvsku. Situacia je taka ze nemaju pre mna miesto ale moja pozicia sa nerusila iba sa redukuje pocet tychto pozicii. Personalistki hlada inu pracovnu poziciu avsak teraz nemaju nic volne tvrdi mi ze ak silou mociu nastupim daju mi vypoved z dovodu nadbytocnosti alebo mam oatat na rodicovskej? mate niekto skusenost ako to vlastne je?

sisaha
8. jan 2013

ak ti chcu dat vypoved z nadbytocnosti, tak ostan na rodicovskej. sice to neznamena, ze ta nevyhodia aj potom, ale lepsie ostat na rodicovskej ako ist na urad prace..nie?

olifcek
8. jan 2013

no, jasne, ze nemusia zrusit prac. miesto, staci, ze chcu optimalizovat pracovne miesto a zredukovat pocet rovnakych na menej. vypoved Ti daju, najma, ked Ti to uz povedali. ostan pekne krasne na RD a nic neries. potiahned cas u zamestnavatela... ak Ta tlacia peniaze, hladja inde, a u aktualneho dostanes podla zakonnika prace odstupne i vypovednu lehotu, podla toho, ktore kriteria splnas.

mirka1611
8. jan 2013

neviem kde pracujes ale zisti si, či pri vypovedi z nadbytočnosti nedostaneš pekné odstupné. U nás vo firme to bolo aj 6 mesačných platov, keď rušili oddelenie. Ale neviem či to je ten istý prípad.... poprípade pozri aj v zákonníku práce.

betina1984
8. jan 2013

Radsej ostan na RD, mozno sa este o 1,5 roka nieco zmeni...