Ako ďalej s prácou?

6. feb 2024

Ahojte, nemám sa veľmi s kým o tom porozprávať, tak skúsim tu. Čoskoro končím 2. stupeň VŠ (marketing), ten si robím externe, a už 2 roky pracujem pre menšiu medzinárodnú firmu. Na mojej pozícii však nie je možný nejaký posun, kariérny alebo platový, či už kvôli nedostatočným skúsenostiam alebo lokalite. Rozmýšľam teda o zmene, tým že som z BA je na výber aj niekoľko korporátov, čo by ma celkom lákalo. Akurát sa trocha bojím toho, že nemám predošlé skúsenosti s účtovníctvom a ekonomikou ako takou. Chcela by som sa teda opýtať hlavne tých, čo túto prácu robili (aj keď viem, že tieto firmy ponúkajú mnoho rôznych pozícii, hlavne ma zaujímajú tie ekonomickejšie zamerané, na IT nemám vzdelanie) či ide o prácu na základe ustálených procesov ktoré zvládne priemerný absolvent VŠ bez zamerania na čísla, matematiku, účtovníctvo, či sú tam možnosti na rast, či ste boli spokojní s platom, kolektívom... Ďakujem!

anjelicek26
6. feb 2024

Marketing externe, to je ktora skola? Lebo to "renome" niektorych je dost podkopnute, co sa tyka "kvalifikacie", ktoru absolvent ziska ... omnoho viacej zavazi kvalifikacia s tych dvoch rokov, co pracujes... treba sa orientovat tymto smerom a hlasit na podobne pozicie a neskusat "vynajst koleso nanovo", hlavne, ked nemas s uctom ani ekonomikou skusenosti a len ta to "laka"... ano vies sa zaucit ak si sikovna v comkolvek, ale ludia, co to priamo studovali, vzdy budu mat kus popredu pred tebou... skus si to este premysliet, jasne zmenit treba, hlavne tento vek je na to ako stvoreny, ale ked si studovala marketing, tak asi si chcela ist ten smer, nie?

autor
6. feb 2024

@anjelicek26 tá škola to bol veru nešťastný výber, mne sa to pozdávalo počas strednej školy, kedy som nemyslela na uplatnenie. Preto som potom na magisterské išla externe, aby som popri tom mohla pracovať a mala aspoň nejakú prax. To čo teraz robím je skôr administratíva, aj keď čiastočne využívam aj poznatky zo štúdia. Dobrá skúsenosť, ale do budúcna sa v tom nevidím, keď pozerám podobné pozície, mám z nich rovnaký pocit ako z tejto práce čo robím teraz.

justxme
6. feb 2024

Znama robí pár rokov v korporate a nesťažuje sa. Študovala učiteľstvo jazykov, treba výborne ovládať aspoň angličtinu a vedieť aspoň trochu logicky rozmýšľať, čo je ale pre absolventov VŠ zvládnuteľné. Dokonca sú tam aj ľudia bez VŠ. Podľa mňa v tvojom prípade je to dobrá voľba, človek sa tam vie posunúť vyššie v pomerne krátkom čase.

3009
6. feb 2024

Do korporátu rozmýšľaj ísť pracovať jedine ak vieš perfektne angličtinu, príp. ešte jeden jazyk, ináč nemáš šancu sa tam dostať.

autor
6. feb 2024

angličtina nie je problém, aktívne ju používam v terajšej práci, tú min. B2 úroveň by som spĺňala

tomtom2
6. feb 2024

Tak ja som študoval ako sa vyrába oceľ, potom som 15 rokov pracoval v hoteloch po svete a teraz pracujem už piaty rok už v druhom korporáte na rôznych analytických pozíciách v BA a to ani nemám vysokú školu. Chcel som tým povedať, že vôbec neobávaj toho, že si konkrétne toto zameranie neštudovala a pokojne si rozpošli CV na pozície, ktoré ťa zaujmú a myslíš si, že by si to zvládla, alebo aj nie, veď ťa zaučia 🙂 Dôležité je, že už máš nejaké skúsenosti. Ako ostatní spomínali, tam sa hlavne kladie dôraz na angličtinu + iný jazyk je určite bonus. Potom je na mnohých pozíciách požadovaná dobrá znalosť excelu. Je dôležité taktiež chuť učiť sa nové veci a pokiaľ sa budeš snažiť, možnosti kariérneho rastu sú veľké. Keď sa osvedčíš, firma uprednostní pri kariérnom postupe interných kandidátov. Veľa šťastia ✌️

autor
7. feb 2024

super, ďakujem za skúsenosť. Určite mám záujem učiť sa nové veci, to je aj dôvod prečo ma to láka skúsiť. V súčasnej práci nevidím priestor na nejaké učenie sa či rast, nechcela som však zmenu riešiť počas štúdia, takže počkám kým ho dokončím a asi to teda skúsim