Pestúnka bez kamery pre 2 deti

zazrak1991
26. máj 2022

Ahojte ,skúšala som aj googlit ale nič som nenašla tak sa chcem spýtať vás , existuje prosím vás pestúnka pre dve deti ? Bez kamery ,len vysielačky ale potrebujem ju mať v dvoch izbách . Sťahujeme sa a budeme mať veľký dom ,tak keď budem niečo robiť chcela by som mať pri sebe vysielačku aby som hneď počula jedno alebo druhé dieťa . Nikde som nič také nenašla ,to fakt treba 2 pestúnky ?

malebiele
26. máj 2022

@zazrak1991 podla mna ano, ved ako zistis ktore dieta pocujes ked by si mala na vstupe dve zariadenia a na vystupe len jedno? kam pojdes, do ktorej izby?

zazrak1991
autor
26. máj 2022

@malebiele to mi je jedno lebo izby sú oproti sebe ,ide o to že keď bude len jedna pestúnka tak z tej druhej izby to počuť tak slabo že to ani nezachyti 😕 skúšali sme

malebiele
26. máj 2022

@zazrak1991 samozrejme rozumiem, teoreticky ale ak aj budes mat dve pestunky na jednu vysielacku, signal sa moze rusit a bude ti to na nic.. no nepoznam taku vysielacku, ktoru by si vedela sparovat s dvomi pestunkami

aalt
26. máj 2022

@zazrak1991 lubovolna PMR nastavena na rovnaky kanal. Alebo aj na rozny a primac nastaveny na skenovanie a podla cisla kanalu aj uvidis ktora. V dnesnej dobe ale lacne ip kamery. Tie vyuzijes v pohode aj neskor, alebo aspon lahsie predas. Aj PMR vysielacky sa daju, tam ale musis vyskusat citlivost, vacsinou je na strazenie mala.

zazrak1991
autor
26. máj 2022

@aalt dobre toto ukážem mužovi lebo z toho čo píšeš som pochopila akurát spojky a predložky 😂

aalt
26. máj 2022

Su PMR pestunky - daj si do googla. To su vlastne klasicke vysielacky na verejnych kanaloch, takze musis si nastavit taky, aby Ti tam nikto nekecal, alebo vecer ked nevypnes, tak citas rozpravku aj susedom 😉 cize samozrejme, moze to pocut hocikto (co ale v principe kazdu pestunku aj video, ak nema nejake sifrovanie - co zase bezne nemaju). No a ked si kupis dve hocijake (aj rozne znacky), tak ich vies "pocut" na lubovolnej PMR vysielacke (opat si daj do googla). Vysielacky vyuzijes aj na vylet do prirody, mozete si "telefonovat", ale teda s obmedzenym dosahov - vacsinou na "dovidim".
Takze si kupis 2 lubovolne PMR pestunky. K nim budes mat aj dva prijimace, ale ak nastavis vsade rovnaky kanal, tak z tych dvoch pestunok chytas na hociktorom prijimaci. Dosah to v ramci domu ma v pohode, aj v okoli domu. Ja som namiesto prijimaca od pestunky pouzival klasicke vysielacky, mali este lepsiu citlivost/dosah.
Ako pestunka sa "da" pouzit aj priamo vysielacka ak ma rezim VOX alebo pestunka, ale co som skusal, tak to ma slabu citlivost a zopne az ked naozaj dieta suvisle place a to uz pocujes aj bez vysielacky. Pestunky maju citlivost lepsiu (nastavitelnu). Na najcitlivejsom zopne kludne aj okoloiduce auto po ulici.
Jedna PMR pestunka sa mi vala doma ... obycajna z Lidla ale vyrobca tusim Topcom, takze ziadny smejd.
Este odporucam pestunku aby mala aj sietovy adapter (vacsinou maju), nemusis v nej riesit baterky - aj tak je stale v detskej izbe.