Nohavičky Flip pretekajú. Stalo sa to aj vám?

kazunomiya
20. máj 2014

Ahojte, som zmätená. V obchode s látkovkami mi odporúčali ako najlepšie vrchné nohavičky Flip. tak som si nejaké zohnala, je pravda, že z druhej ruky. Ale nevyzerajú byť až tak veľa používané. V každom prípade, hoci výrobca píše, že sú použiteľné od 3,5kg, mne sa nedajú zapnúť tak, aby boli tesné okolo nožičiek môjho takmer trojmesačného syna, ktorý váži bezmála 6kg. Už ma to hnevá, pretečie mi často tak, že je od toho aj matrac (ak práve na nejakom leží). Zdá sa mi, že jednoduché gumičky sú proste málo a asi nie sú dosť tesné, možno sú už vyťahané. Používam ich s viacvrstvovými plienkami poskladanými narovno, rovnako ako iné nohavičky - mám Bambino mio a Thirsties duowrap, oboje majú dvojité gumičky a sú dosť spoľahlivé, len z tých Bambino mio sme už vyrástli. Prečo sú tieto nohavičky také obľúbené? Kvôli tomu, že sú také jemnejšie? Lebo mne sa to zdá na nich asi jediná výhoda (a tie záklapky, do ktorých sa vloží plienka).

Už som sa pozerala na nejakom fóre po anglicky, väčšina mamín ich chválila a niektoré popisovali podobnú skúsenosť ako mám ja.

kazunomiya
autor
20. máj 2014

Zabudla som napísať, že ak mi viete poradiť, čo sa s tým dá robiť resp, či to je len tým, že sú tie nohavičky už staršie (koľko potom vydržia?) alebo že syn do nich musí vyrásť, tak mi prosím napíšte 🙂

behulka
21. máj 2014

@kazunomiya pretekaju vam okolo noziciek, ci cez latku ? Ak okolo noziciek, budu pravdepodobne vytahane gumky - daju sa vymenit. Ak cez latku, neda sa s tym uz spravit nic - pravdepodobne je to dôsledkom nespravnej starostlivosti - slnko, radiator, bieliace prostriedky, ocot... ak by si mala foto, mozno by ma este nieco napadlo.

kazunomiya
autor
22. máj 2014

@behulka okolo noziciek, nedaju sa dostatocne tesne obliect. Okrem toho viac cika ako doteraz, tak mozno preto. Ako sa daju vymenit gumky? Viem si to spravit aj sama? Kde ich zozeniem?

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ancovec
22. máj 2014

vyskusaj si kupit vlneny vosk na impregnaciu svov, nam to problem vyriesilo 🙂

kazunomiya
autor
22. máj 2014

@esterba tiez prebalujem casto, dokonca kombinujem s BKM, ale teraz uz niekedy viac cika a ked to nevystihnem, alebo ked prave spi a nechcem ho budit, tak mi obcas pretecie. Inak kolko stvorcov si davala? jeden ci dva? Uvazujem ze prejdem na stvorce, lenze co som skusala, jeden niekedy nestaci. No ale uz ani ten prefold mi niekedy jeden nestaci.

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kazunomiya
autor
22. máj 2014

@esterba BKM pocas spanku velmi neriesim, v noci davam jednorazove plienky, cez den som pravdupovediac este nezistovala, ci viem rozoznat, kedy bude cikat, ale na prebalenie sa zobudi aj z dost tvrdeho spanku. Jedine, co viem rozoznat, je ked ide nadranom kakat (cez den to obycajne nerozoznam, ale v noci je to velmi napadne a zobudim sa na to 😀 )

Trosku mozno skusim trochu viac pozorovat a trochu zaexperimentovat s tymi plienkami a zistim, co sa mi osvedci 🙂

behulka
22. máj 2014

@kazunomiya gumka je navoľno navlečená v tunelíku - na koncoch ho treba trochu rozpárať, navliecť novú a prišiť. Kedysi som videla predávať aj priamo sadu na opravu BG, myslím ekoplienky.sk to mali. Podľa mňa na YouTube bude aj video.
Ja som dávala jednu štvorcovú plienku od narodenia až do odplienkovania a našim deťom to stačilo. No prebaľovala som často.

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kazunomiya
autor
22. máj 2014

@behulka dakujem, vyskusam vymenit gumicky na tych kde si vsimnem ze su vytahane 🙂

kazunomiya
autor
22. máj 2014

@esterba cikanie viem cez den celkom dobre odhadnut uz od narodenia, samozrejme nie vzdy a iba vtedy ked si ho dostatocne vsimam a nerozptylujem sa niecim inym. Ale ak to bude casom este lepsie davat najavo, tak sa len potesim. Ja sa tesim kazdej usetrenej plienke a dufam, ze z plienok rychlo vyrastie a nebude ich treba.
Niekedy je aj po dlhom spanku alebo vylete v satke suchy, ale nie je to zatial pravidlom. Akurat teraz spi, som zvedava, co bude ked sa zobudi 😀 V kazdom pripade dakujem velmi pekne 🙂

esterba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz