Príkrm - ryžová kaša na večeru

11. feb 2022

Ahojte,
Plne kojeny synček tento týždeň dovŕšil 6 mesiacov, tak pediatrička kázala zaviezt prikrmy. Máme dávať zeleninku na obed a na večeru ryžovú kašu.

Chcem sa opýtať, ryžovú kašu varíte doma alebo zarábate instantnú? Ak doma, tak ako? Ak instantnú, ktorá je najlepšia? Alebo je nejaká lepšia alternatíva? Malý zvykol mať problém s kakanim.

adamadent
11. feb 2022

Ryžová kaša bude zapekat. Dávala som zeleninov y prikrm na obed po dvoch týždňoch som začala dávať maso/zelenina prikrm a za ďalšie 2 týždne ovocny prikrm. Až potom som zavádzala kašu.
Pohankovu alebo psenovu robene z vlociek.

nikpa
11. feb 2022

Ryžovu kašu si doma pripravis jednoducho tak, že necháš rozvarit ryžu ale treba tam pridať viac vody aby to bolo ozaj ako kaša. Len ryža dosť zapeka, keď mal problém so stolicou, nedala by som mu zatiaľ nič ryžové. Vieš kúpiť aj obyčajné, nedochutene obilné kaše napr. od Nominal majú v Lidl, v bille, alebo v DMke majú rôzne, prosna, špaldova, ovsena.

autor
11. feb 2022

@adamadent ja viem že by sa najprv malo začínať s obedom s nejakou zeleninkou ale on od poslednej poradne pomenej pribral takze asi preto nám kázala aj večeru.. asi mu moje mliečko už tak nestačí lebo aj v noci sa budí na papanie každé 3 hod a to zvykol vydržať aj 5-6

autor
11. feb 2022

@nikpa no to hej, mám strach z tej ryže.. skúsime asi tie kaše od nominal, vďaka za tip 🙂 máš aj reálnu skusenost s nejakou z nich?

petamich
11. feb 2022

len kasa ho nielen moze zapekat ale ho aj moze boliet brusko, kedze na veceru je tazka - ja som parkrat skusila dat kasu na veceru a budil sa dve hodiny, grgal a plakal (ma 7M) 🤷‍♀️ preto sa odporuca najskor ju testovat najneskor 2 hodiny pred spanim

nikpa
11. feb 2022

Mali sme už asi všetky, moji jedia akú im spravím, nie je zas medzi nimi veľký rozdiel v chuti. Zvyknem im tam rozpučit aj banan, nastrúhať mrkvu, jablko, biely jogurt, proste hocičo čo už môžu. Alebo ich pridávam normálne do UM, je potom hustejšie, viac zasýti. Lebo len čisto s vodu zarobené mi to príde také 🥴 no ale šak pol ročná ešte nepoza bohvieaké chute, tak uvidíš ako zareaguje.

medeaa
11. feb 2022

Nam kazala pediatricka zacat iba s obedmi... na veceru davam najcastejsie psenovu kasu so zeleninou (cuketa, brokolica, mrkva, tekvica...). Ryzu mozes vyskusat, len ci nebude zapekat.... Tiez pouzivam kase Nominal, hlavne tu psenovu a pohankovu. Su skvele.