Mám synovi znížiť prísun mlieka?

17. jan 2021

Chcem radu .. syn mi cez deň krásne pojedol nekritizujte každý výchova podla seba malý je na kravskom mlieku . Cez deň vypije 2x keď ide hajat len 180-200ml niekedy menej... Niekedy 220ml znížila som mu dávku na 180ml pýtate sa prečo? Nepapa cez deň raňajky mak do neho problém dostať 4 lyžičky,skrabe sa , odmieta mi jesť,hnevá sa vzpiera..
V noci pije 2-3xkrat mliečko niekedy vypije 220-240ml niekedy menej... Chcem sa spýtať ešte viac znížiť nočný a denný prísun mlieka aby jedol cez deň ? Alebo obmedziť cez deň mlieko ..
Celkovo a dávať len na noc ? Malý bude mať rok..Sem tam niečo zobne ale nie je to nič moc.. ďakujem som s toho zúfalá že mi nechce papať.

elizabet173
17. jan 2021

V noci by som to obmedzila na jeden, maximalne dva krat. Toho mlieka je velmi vela. Neje ti ani polievky, prikrmy, kase? Co ovocie, jogurt?

marcellka32
17. jan 2021

Tiež si myslim, že treba zrušiť nocne mlieko, večer dobrú kasu, môže aj mlieko, prípadne raz v noci mlieko, raňajky rožok s natierkami, ovocie, jogurty, zelenina, obed polievky, prikrmy, výživy, večer kaše

gloria31
17. jan 2021

Ved keď to spocitam tak zo je aj liter mlieka. Ráno mlieko asi nechaj. A ešte ti noc neprespi? Možno skus urobiť tak ze daj na večeru to co mal na obed a už do postieľky iba ako sa vraví dotlacit mliekom. Možno napíš čo počas dňa ti zje?

lenka2710
17. jan 2021

V noci ti pije často a veľa si myslím, preto nieje hladný alebo len mu je možno pohodlnejšie piť fľašu ako jest lyžičkou 🤷‍♀️môj ma sice len 7 mesiacov, v noci pije raz 150ml,rano 120ml, potom ma prikrm, cez obed zas vypije 150ml, poobede kaša zo 100ml a na noc mliečko! Píšeš ze nechce raňajky, ved on ti za noc vypije cca pol litra mlieka, to je podľa mňa dosť a preto nechce jest a k tomu v noci spi, nemá to kde z neho ísť, je proste sýty!

zuzana_ilkova
17. jan 2021

Ahoj mon maly ma rok + a tiež mal pred istým časom.problem s jedením a boli to zuby nemoze to byt aj u teba v tomto problem? Ja mam malého cez deň na krajskom mlieko ale to vypije max 60ml 2x denne a v noci na um a pije 2x po 120ml... skus menej mlieka a bude to hnusne znieť, ale nechaj ho vyhladnut,keď bude hladný zle všetko co pred neho postavis....pripadne zruš úplne mlieko cez deň alebo len trosku mu daj menej nejakých 90ml a uvidíš....mne maly momentálne ani nechce tam mlieko.pit ako si chce kusat chmeľ na fľaši (dudku nema ani nemal)...

andreatytler
17. jan 2021

Podobne som riesila asi pred mesiacom... Nas ma rok. S mixovanymi prikrmami sme zacali v 5 mesiacoch ale doteraz zje malo v porovnani s inimi detmi. Stale ma rad mlieko (davam umele). Asi pre mesiacom zacal jest este menej ako to malo. Musia to byt zuby, lebo tiez dost slinta a videla som kusok stolicky vpravo hore. Ale velmi rad ma chleba. Davam mu kusky s maslom v stolicke a tiez do ruky kus s korkou a s tym beha a zuje. Jogurty (studene), cestoviny polievky a uvareny ale studeny hrasok s kukuricou (to mu nasypem na podnos a on si zobka. Myslim ze to studene a tvrde (chleba) mu robi dobre na dasna.
Tiez cele jablko hned z chladnicky mu dam do ruky a on s tym beha a hryzie a potom co nezje, postruham a zmiesam s ovsenou kasou a dam vychladit a zase take studene zje.
Tiez sa zacal zaujimat o to ze sa bude krmit. Dam mu lyzicku do ruky a inou ho krmim. Niekedy mu dam trochu na tu jeho lyzicku a pomozem do ust. To sa mu paci.
My davame mliecko len 1x v noci mezi 1:00 a 3:00. Ak sa zobudi viackrat, uspavame na rukach s cumlom. Par krat sa nezobul celu noc... az nad ranom kedy sme mu dali to nocne mliecko a v tie dni veru ranajky nejedol.
Nas ma najlepsi apetit ked prideme z vonku a je vybehany. Vtedy jeme obed. Ak uz chodi aj ten vas, skus ho rano trochu prebehnut pred tym ako ponuknes ranajky.

brigib
27. jan 2021

Odmedzte, sestra takto dávala a teraz jej 6ročná dcéra nechce jesť dodnes normálne iba kakao si pýta.
Mlieko ku zasíti riadne. Ja by som oba večer dávalai pred spaním aby sa nebudil na hlad.