Čo papá vaše 6 mesačné dieťa?

diana20
21. apr 2016

Ahojte. Chcela by som sa spýtať čo všetko dávate papať 6 mesačnému bábätku? Alebo ste dávali? Môj synček už má dva malinké zúbky, ale papanie nám veľmi nejde. Snažím sa mu dávať zeleninu aj jablko, občas krupicu a chlebík, alebo to čo aj ja jem, ale nič veľmi nechce no a potom je hladný, stále mu dávam len mliečko papať buď odo mňa, alebo umelé, lebo ja už mu nestačím. Poraďte niečo, prosím. Ďakujem 🙂

klara333
21. apr 2016

My sme v piatich mesiacoch este len zacali prikrmovat. Isla som podla tej klasickej schemy, ryzova kasa, ovsena kasa, zelenina, maso a ovocie posledne. Nemusi chciet papat v siestich mesiacoch, to pride same, treba ponukat a postupne sa dopracujete k nejakemu systemu. Nasi v siestich mesiacoch jedli kase a zeleninu kadejaku varenu. Tiez to najprv nefungovalo. Pili vela mlieka, materskeho aj umeleho, ked uz mojho bolo malo a nejak som to neriesila. Kym priberali a boli spokojni... 🙂

pribinak
21. apr 2016

@diana20 Krupica v jeho veku nie je dobry napad
Vsak skúšaj kombináciu zeleniny so zemiakom, napr ruzicky brokolice, zemiacik a báječnými zltok
Alebo správ vývar a pomixuj do toho bezvajecnu cestovinu, na taku riedku klasicku
Alebo uvar masko, pridaj cuketu, alebo tekvicu a mäkkú ryžu

Inak nemusi spat vela, staci par lyžičiek, on sa postupne rozpapa
Ak mu nechuti ovocie, tak aspon skus dat vypiť stavu, ale zried ju s vodickou
Chlebík na zuzlanie je OK

vepaga
21. apr 2016

V prvom rade treba začať zeleninou, lebo keď začneš dávať sladké ovocie, dieťa môže odmietať zeleninu. Začínaj pár lyžičkami, nemôžeš čakať, že zje toho veľa. Ja som dávala v kočíku, keď boli neposední aj piškótku, alebo suchší rožtek. Nevynechávala som bielu múku. A od 6 mesiaca som varila aj krupičnú kašu, vôbec im to neprekážalo, a ani našej lekárke.

siska53
21. apr 2016

@diana20 V tom veku ma byt hlavnym pokrmom stale mlieko. Takze uplne staci,ze spapa zopar lyziciek.
Moj bol ( a vlastne je,hoc to nevidno) papkac,prvy zub v 11.m.,ale hned vedel,co s mrkvickou. No vacsina deti je ako moja dcera,ta dlho nevedela,co s tym,kebyze nejdem.na operaciu,tak jej prikrmy zavediet az od ukonceneho 7.m.,nie 6.
Sli sme podla odporucani pediatricky - 3dni vzdy skusat novu potravinu,zacat s obedom. Poradie bolo mrkva (niektori odporucaju pseno), zemiak.. Nasledne nieco cuketove,kalerab atd. Po 2tyzdnoch som mala dat aj kusok maska. Pridat aj desiatu - jablcko,hruska,banan,marhula ci broskyna (no v tom case nebola sezona marhul a broskyna tie z obchodu su take umele,takze som.pockala do dalsej sezony a davala som obcas radsej vyzivu). To na ten 6.m.uplne staci,casom rozsirujes o karfiol,brokolicu,ryzu..mozes kusok chlebika.. Por..cervena sosovica a pod.
Neviem,preco ti lekarka nedala postuo a zoznam potravin.. Ale co uz..
Vychadza to asi tak,ze za mesiac sa ma zoznamit s asi 10 novymi chutami.
Kase sme zaviedli neskor,vlastne..raz som mala krizu,tak maly dostal kasu,ktoru sme dostali ako darcek pri navsteve.

Hlavne maleho nenut,nasa tiez mala radsej mliecko dlho-predlho,aj teraz je dost mliekova,ale uz papa normalne,niekedy len ziram,co take male dokaze pojest - ma 4roky. Ale zas,vie si to uregulovat. Ked nema chut,tak neje.

Babatka si musia na novu chut zvykat omnoho dlhsie,nez dospeli. Takze stereotyp mu neprekaza len pomaly skusaj,on si zvykne.

admin_vierka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reliovap
Odpoveď bola odstránená
Zobraz