Oplatí sa dať mužovi druhú šancu?

6. dec 2023

Oplatilo sa vám dať svojmu mužovi druhú šancu a odpustiť mu ak vás v niečom skutočne VEĽMI sklamal alebo zradil? Dokázali ste to tak naozajstne prijať a odpustiť mu po vykomunikovaní situácie? Nenastala tá istá situácia znovu po čase?
Čakám odpovede skôr od žien v manželstve so spoločnými deťmi. Ďakujem a prajem pekného Mikuláša

miggy
6. dec 2023

Síce som nebola vydatá, ale mali sme dieťa. Ex má sklamal a za seba môžem povedať, že aj keď som kvôli dieťaťu chcela, moja dôvera voči nemu sa zmenila a stala som sa strašne podozrievavou. Rovnako v sexe, už som sa nevedela uvoľniť, lebo som sa bála, že znova otehotniem (dieťa máme z prasknutého kondómu)...najlepšie čo sa mohlo stať nám bolo, že sme sa rozišli ... Držím palce, nech sa rozhodneš akokolvek

avonladyba
6. dec 2023

Podľa toho, čo spravil. 😀 Popíš.

brloh
6. dec 2023

Poznám pár v ktorom muž podvádzal a dokonca má dve nemanželské deti. Pre niekoho nepredstaviteľné aby mu odpustil ale vrátil sa k žene, tá ho prijala a odvtedy sú spolu ďalších 20 rokov. A môžem povedať že na nich vidno že sú radi že sú spolu. Majú aj deti a pokiaľ viem, tie o ničom nevedeli kým neboli dospelé.

nikpa
6. dec 2023

Nie. Mne sa to neoplatilo, stálo ma to len ďalšie stratené roky ktoré som mu naviac darovala, ďalšie sklamanie a bolesť cez ktorú som sa musela opätovne preniesť. Nehovoriac o tom ako to ovplyvnilo moje ďalšie vzťahy s mužmi, už nikdy som nikomu neverila a asi ani nebudem.

autor
6. dec 2023

@avonladyba no to ja tu popisovat nechcem preto som tu otazku tak zovseobecnila

hefo
6. dec 2023

Na príliš všeobecnú otázku dostaneš príliš všeobecnú odpoveď.

grof_monte_christo
6. dec 2023

Takto polozena otazka je len obycajny prieskum, ako to maju druhi ludia a nemusi to s tvojou situaciou mat nic spolocne.

niktooooo
6. dec 2023

neviem a nepoznám vašu situáciu. No som muž. Mal som priateľku (nie manželku ani dieťa). Prosil som o ospravedlnenie a až velmi viem že až ponižujúco. No ako za chlapa môžem povedať, že ak naozaj olutuje chybu (nie neveru boli iné) a chce naozaj a velmi túži tak si zasluži šancu. Ale to hovorim za seba. Ja som ju nedostal prosenie urobilo opak. No mal som plne vedomie a chcenie všetko napravit s čistým štítom. Osoba to nechcela.

vivienkalejova
6. dec 2023

Ahoj tak ja vydatá som,mam 4 deti a urcite som spravila dobre ze som mu dala druhu šancu začalo to zos hadkami ktoré nemali koncom kraja ktoré boli každý deň keď prišiel sprace, a hlavne večer a trvali dva roky a aj stým ze musela som stále dávať pozor ze čo pustím z ust čo mu poviem lebo sním sa normálne rozprávať nedalo lebo stále sa nám na hneval pre nič za nič len tak z ničoho nič si bral vankúš a išiel spať do obývačky alebo sa otočil na druhu stranu, tak som povedala dosť zobrala svoje 2 deti a odišla každý deň volal mame,babke hlavne mne trvalo to týždeň išla som do obchodu deti strážila sestra ktorú som zavolala on ma sledoval chytil ma za ruku objal ako nikdy predtým a rozplakal sa ako decko ze on to už nikdy nespravy ze nedokáže bez nás žiť a predstav si tak sa stalo je upne iný človek hneď čo len príde z prace pobozka ma zoberie deti a hra sa snimi večere mame krásne napr.ide na posteľ a sedí a čaká kedy pôjdem uz aj ja na posteľ táto lekcia sa oplatila a stala zato podľa mňa každý si zaslúži druhu šancu lenže nie kedy sa môžme aj popalit pri tej druhej šancí ket sati niečo stalo vážnejšie tak si to poriadne rozmysli a prajem ti všetko dobre do života. 🙂🙂🙂

vroni
6. dec 2023

To je taka otázka ako či je sto euro veľa. No na chlieb veľa, na dom malo. Sklamal v niečom, co sa dá napraviť alebo bolo jednorazové zlyhanie alebo sklamal v niečom principialnom? Ja neviem, ak by obuchal posledné prachy na nejakú koninu (jednorazovo, nie každý mesiac), asi by ma vytočil, sklamal, nasr... a určite by som chvíľu musela predychavat. A bolo by to medzi nami nejaký ten piatok nahnute. Ale druhu šancu by som dala. Ak by išlo o neveru, násilie, tam by to bola pre mňa konečná aj keby muž chodil po mihalniciach a odrážal sa ušami. Každý má iné priority, názory a mieru tolerancie, na takuto všeobecnú otázku žiadna odpoveď neexistuje.

kamatopo
6. dec 2023

Nevera ,násilie v žiadnom prípade. Ostatné sa dá riešiť.

lilitela
6. dec 2023

nie, neprijala, aj ked na to niekedy cele mesiace nepomyslim, ked zavladne nejaky tazsi problem, narocna a napäta situacia, vsetko to vyskoci a veru je mi tazke to aj nevyhadzovat na oci. Ale podla mna preto, lebo nevidim ani 100% napravu z muzovej strany. Aj ked on ma urcite zo seba iny pocit. Najvacsi podraz som pocitila, ked som si uvedomila, ze doteraz som zila v iluzii, ktoru on pre mna roky vytvaral a tym sledoval nejaky svoj osobny ciel. Tien ciel sa pocas tej krizy rozpadol a tym padom padla cela jeho snaha a ja som zistila realitu s kym zijem.

deniska2706
6. dec 2023

Neoplatí prosím nikdy takú hlúposť nesprav!! 🙏🏻 viem o čom píšem

kubo654
6. dec 2023

Bud snim zostanes pre vsetko co urobil spravne, alebo pre jednu vec co urobil zle

autor
6. dec 2023

@lilitela no presne nieco podobne som mala a mysli

maribell
6. dec 2023

Je to všeobecná otázka, takže dostaneš aj všeobecnú odpoveď.
Áno, dala som "druhú" šancu (v úvodzovkách preto, lebo reálne bola asi 850-ta 😅 ale taká skutočná veľká bola naozaj druhá) a oplatilo sa. Už je to cca 8 rokov a žijeme úplne normálny život, podľa mňa ešte lepší ako predtým (obaja sme museli dospieť). Ale teda zase si nepredstavuj žiadnu rozprávku 😅 aj sa sem tam pohádame, pohneváme, ... 🤷. Zo začiatku som mala taký pocit krivdy, že po tom všetkom by ma mal muž na rukách nosiť, ale to boli len moje naivné predstavy a hlavne to nemalo nič spoločné so skutočným odpustením.

janickacrazy
7. dec 2023

Nechápem tieto diskusie, píšeš anonymne, tak preboha napíš o čo sa jedná. Veď nemusíš písať úplne konkrétne, ale napíš aspoň oblasť, či išlo o peniaze, neveru, flirt, svokru alebo ja neviem čo. Takto ti nikto neporadí, lebo je to príliš všeobecné.

grof_monte_christo
7. dec 2023

@janickacrazy Presne. Nechápem ľudí, ktorí anonymne nenapisu o sebe absolútne nič, ale na oplátku očakávajú, že druhí im budú písať svoje životné príbehy pod svojím nickom, ako prekonali ťažké životné situácie. A anonym si bude len spokojne čítať a vyhodnocovať pre seba, ale v konečnom dôsledku nemá z toho ani on nič, lebo je to vždy 50:50 dať šancu alebo ju nedať.

juliacenc
7. dec 2023

Clovek sa nikdy nezmeni… vzdy to bude rovnake. Mozes sa s tym zmierit a byt s nim, alebo sa na neho vykaslat

mk22
7. dec 2023

Véd píšeš ako anonym.
Jedna znama šancu dala a do roka boli rozvedení.
Druhá detto a sú spolu, či štastni, to neviem.. Možno to len hrajú a možno oddialuju koniec.
Výber si z 2 možnosti..

mandarinka555
7. dec 2023

No vieš...je rozdiel, či mu odpustíš, keď zasúval inde....Alebo keď ti povedal, že si krava...Blbo položená otázka, tak aj blbá odpoveď😝

terka224
7. dec 2023

Podľa toho čo urobil samozrejme.
Keby si pozrie náš seriál sám tak asi by som mu druhu šancu ešte dala 😂😂😂
Keby obrába inú tak ma kufre zbalené 😃