Mám priateľa, ale cítim sa sama

6. apr 2023

Nikdy som nevyužívala tieto diskusie ale musím to povedať zo seba von . Mám priateľa ale cítim sa aj tak sama . Žijeme spolu len u rodičov, raz sme u nás , raz u neho . Problém je v tom že aj keď príde z práce alebo aj počas dňa keď sme spolu veľmi málo komunikujeme spolu, pretože sme spolu nonstop a človek sa už nemá o čom baviť. Ja by som chcela byť aj sama trošku . Keď mu to poviem začne vravieť že ho nechcem . .. prečo by som ho nechcela zato , že chcem byť chvíľu sama ? Teraz idú sviatky a chcem ísť domov. Ale on chce ísť so mnou . Ja naozaj nemám nič proti nemu ale chcela by som byť aspoň jeden deň sama . On hovorí , že môžem byt doma a on príde večer a ráno zase Domov pôjde . Aby so mnou prespal. Cítim sa fakt strážená alebo ani neviem ako to pomenovať. Viem, že niektorí sú tak , že čo by dali zato aby boli spolu ale 2 a pol roka sme spolu každý deň. To je skoro 1000 dni s tým istým človekom kazdy deň. Fakt nemám chvíľu pre seba . Vadí mi to ale on má asi nevie pochopiť . Neviem , jemu to asi nevadí že je so mnou každý deň ale ja mám niekdy pocit že je to na mňa veľa .

syslik81
6. apr 2023

toto nieje dobre -priatel ti bud neveri alebo je majetnicky-na teba .. oznam mu,ze ides a bez neho,ze chces byt sama a premyslat a nech to respektuje ... si dospela samostatna-nepotrebujes povolenie ... oznamim a idem .. vezmi si ze pridu deti a uz sa ho nezbavis-budes ho mat za prdelou stale .. pomali ho uz zit aj bez teba .. najdi si konicky a venuj sa im .. aspon sa budete mat o com bavit

autor
6. apr 2023

@syslik81 poviem že bez neho ale on aj tak pôjde . To nepomôže

lindous
6. apr 2023

A povedala si mu to presne tak, ako si to napísala sem? Ak áno a nedá sa s ním normálne rozprávať o tom, bez toho aby to neotočil ako že si tá zlá, už ho neľúbiš a blablabla, tak je niečo veľmi zle a lepšie to teda len tak nebude... Ani by som mu neoznamovala asi v takomto prípade, resp. až medzi dverami, proste by som sa zdvihla a išla... A využi ten čas na to, aby si si premyslela, či je toto to čo chceš...

marca12
6. apr 2023

Tvoj priatel si ta poriadne a chorobne strazi. To nie je v poriadku. Musis byt razna a nech sa oduva kolko chxe. Aby mi chlap urcoval a diktoval moj cas,to teda nie. Toto musis zastavit,ale najlepsie by bolo hladat normalneho. Neviem si predstavit zit s takym clovekom,ktory ma nikam samu nepusti

autor
6. apr 2023

@lindous presne tak isto som mu hovorila

nnnuuunnn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nnnuuunnn
6. apr 2023

A keby si sa s ním večer nedohodla? Proste "zaspala si", nečítaš telefón... Aj tak by prišiel k Tvojim rodičom?

tinkavvv
6. apr 2023

A v bezne dni nemas nejake hobby, ktore robis sama?

nnnuuunnn
6. apr 2023

To je zaujímavý problém. 😁
"Mám priateľa, ale cítim sa aj tak sama."
"Sme spolu nonstop, chcem byť sama."

petamich
6. apr 2023

uuuf tak to by som nedala, ja si velmi vazim cas pre seba a mam silnu potrebu mat priestor pre seba a to mam male dieta a manzela, s ktorym zijeme normalne v jednej domacnosti 🤷‍♀️ za mna by to mohlo byt v poriadku, ak by vam to vyhovovalo obom, ak ty sa citis, ze ta ukracuje o cas pre seba, osobnu slobodu...tak to v poriadku nie je

nnnuuunnn
6. apr 2023

Potreba času sama so sebou je tiež dôležitá. A možno si v tom čase aj uvedomiš, že tento priateľ Ti je k ničomu, keď si spolu nemáte čo povedat. Možno preto Ťa stráži, aby Ti to nedošlo.

zmrzlinka2021
6. apr 2023

A priatel ma koníčky, priatelov... niečo mimo teba?

Lebo napr. ja ako introvert potrebujem priestor pre seba a rovno to komunikujem aj manzelovi.
Je potrebne aby si to priamo povedala praitelovi, ze potrebujes mat sem tam aj den, kedy si sama a potrebujes to na taku vlastnu mentalnu ocistu.

autor
6. apr 2023

@nnnuuunnn jasné že by prišiel . On príde aj keď mi nedá o tom vedieť

nnnuuunnn
6. apr 2023

Mal by vedieť akceptovať čo chces, ak povieš že chces byť dnes sama, čítať si knihu alebo meditovať, alebo čokoľvek, tak nerozumiem prečo to nevie akceptovať. Stracas samu seba takto.

jan510
6. apr 2023

Ja by som si natajnasa rezervovala vikend niekdw mimo bud sama alebo s kamoskou a jemu napisala uz z hotela ze si si potrebovala oddychnut, ze prides za 2 dni a nepovedala mu kde som.

autor
6. apr 2023

@nnnuuunnn cítim sa sama , pretože mám pocit akoby to nebol ani môj priateľ , skôr nejaký rodinný príslušník s ktorým som každý deň . A chcem si oddýchnuť od neho . Preto chcem byť sama . Neviem čo nechapať na tom

apolka77
6. apr 2023

To je veľmi dobrý nápad ísť preč na víkend buď ku kamoške alebo nejaky výlet, wellnes a nepovedať mu kde presne si iba, že sa vrátis za 2 dní a potom sa s ním porozprávas...keďže teraz vôbec nerešpektuje tvoje potreby takto by to bolo najlepšie...a potom mu povedať čo ťa trápi, že ťa dusí.
Ja na tvojom mieste mu dám teda kopačky lebo len z toho čo píšeš by som sa cítila úplne zle a vôbec nechcela s niekým takým žiť.
Vôbec zbaviť sa ho bude asi pre teba dosť ťažké a bude si to vyžadovať asi asistenciu rodičov že ho do vášho domu nepustia.kolko máte rokov?

laura07
6. apr 2023

Vieš prečo som na koňovi po xy rokoch? Bo ja HO a muž PN. Hrabe mi už z toho. Vybavujem mu už kúpele. 🙈

nnnuuunnn
6. apr 2023

Chápem. Ale prišlo mi to trošku smiešne, prepáč. 🙂
Ale rozumiem ako to myslíš a ako sa cítiš.

syslik81
6. apr 2023

rozid sa s nim - to je jedina sanca ako byt sama a dat si dokopy pocity a myslienky ... potrebujes to ..ma stastie ze mas kam ist .. bud razne a ziadne kolace okolo .. povedz ako s citis ake mas zmiesane pocity a ze ta mrzi ze idete do stereotypu .. musi pochopit

vkatush
6. apr 2023

Kamoši boli rovnaký prípad, ako cez kopirák. Boli spolu 3 roky, keď kamoške už praskli nervy, lebo on nechápal, že dievča potrebuje priestor, nedá sa byť nonstop spolu a strážiť každý jej krok, akoby sa bál, že ak bude na 10 sekúnd sama, tak ho nechá. Vždy, keď sa mu to snažila vysvetliť, že potrebuje čas pre seba, jedným uchom dnu, druhým von... Keby ju počúval, možno by boli ešte spolu.

Teraz je už s iným a šťastná ako nikdy predtým. Fungujú spolu, a aj bez seba. Žiadne helikoptérovanie partnera.

jsbb
6. apr 2023

@vkatush Ja zase takého chcem, co by sme boli stále spolu :D

vkatush
6. apr 2023

@jsbb ja mám našťastie takého, čo chápe moju schizofréniu, že chcem svoj priestor, ale aj byť spolu. Takže je na blízku, keď mi prepne z "dajte mi všetci pokoj" na "chcem sa ňuňať, potrebujem nehuuuu" 😂😂

minka201
6. apr 2023

Ženy, ja neviem, ale mne príde divné práve to, že si tak veľmi od neho potrebuje oddýchnuť. Veď nie sú nonstop 24 hodín spolu, veď on chodí do práce. Divné je aj to, že ju nebaví s ním tráviť čas, lebo sa nemajú o čom stále rozprávať. Ja s mojím chlapom tvorím pár oveľa dlhšie, ale nikdy sme necítili potrebu si od seba oddýchnuť na deň alebo podobne. Jasné, aj ja mám niekedy chuť ísť niekam s kamarátkami, ale nie preto, aby som si od oddýchla od partnera. Sme radi v prítomnosti toho druhého, aj keď sa práve vtedy nemáme o čom rozprávať.
Ak je autorkin priateľ doslova dotieravý, jeho plány nezapadajú do tých jej, nebodaj jej ich chce silou mocou meniť, lezie jej to na nervy, tak jej túžbu byť sama chápem. Ale v tom prípade takýto vzťah nemá svetlú budúcnosť....

minka201
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minka201
6. apr 2023

@minka201 A to, že autorka chce tráviť sviatky doma s rodinou bez neho, je tiež znakom toho, že v tom vzťahu nie je niečo v poriadku, že priateľa odsúva do úzadia aj po 2 a pol roku vzťahu a spoločnom bývaní. ... A ak sa jej zdá byť 2 a pol roka každý deň s partnerom veľa a už jej to vadí, tak si naozaj neviem predstaviť, ako by fungovali, keby sa zosobášia a majú deti.
Ale naozaj im držím obom palce a prajem, aby boli šťastní a spokojní, nech ich vzťah dopadne akokoľvek 🙂

maxalla
6. apr 2023

Necudujem sa, ze sa dusis, toto nie je dvakrat zdrave. Stanov si svoje hranice. Nezaskodilo by, ak by mal mozno viac samostatnych konickov (bez teba) a ty bez neho. Jednak by boli nove temy, jednak by sa naucil byt trochu sam, alebo s inymi ludmi.