Málo vajíčok po odbere v rámci IVF

15. okt 2023

Bola som na odbere oocytov a som trosku sklamaná. Počas kontrol to vždy vyzeralo že 5-7 folikulov bolo na každom vaječníku a dnes odobrali len 4 vajíčka. Povedali mi že môžem ísť po oplodnení na vklad ak vznikne embryo ale odporučili mi aj duostim. Teraz všetko odsali a od 2.dňa cyklu odporúčajú znovu tu istú stimuláciu a opakovať odber vajíčok. V prípade že by teraz vznikli embrya tak mi odporucili ich zamraziť.
AMH som mala nad 7, mám 25 rokov a preto som sklamaná z toho výsledku lebo som čaká väčší počet vajíčok. Mám PCOS. Mal niekto podobnú situáciu? Na IVF sme išli hlavne kvôli tomu že manžel ma OAT.

stellarstar
15. okt 2023

Je to normálne mohli prasknúť

e1i
15. okt 2023

Pri pco je vela malych nekvalitnych/nedozretych. Mne napr dalsiu liecbu navrhli az o 3m,resp tak aby medzi stimulaciami boli aspon 3m. Aby si aj telo oddychlo. Duostim povazujem za nadmernu zataz organizmu. Ak by ti napr navysili hormony este aj tak duplom ale moj nazor. Z 1.ivf sme mali 2 vajicka 2 embrya. Et biochemicke,ket MA. Z 2.ivf 17 vajicok 12 oplodnenych a zrelych 8 embryi. Mame 2 deti a este 4 embrya cakaju. Davkovanie pri druhej stimulacii zdvihli len o 25j.Rozmedzie medzi stimulaciami bolo po 8m. Skor by som sa zamerala na doplnujuce vysetrenia ak nemas. Reproimuno,genetika paru,hematologia.

autor
15. okt 2023

@e1i keď som pozerala papiere tak áno bolo viacero pod veľkosť 10 ale potom som mala take s veľkosťou 22,20,19,17 tak som čakala že niečo z toho aspoň bude. Ešte tento cyklus nezavrhujem verím že sa nejaké embryo podarí. Čo sa týka protokolu tak vlastne by to boli rovnaké dávky ako som mala teraz.
Určite sa aj popýtam na tie vyšetrenia. Každopádne uvidkm čo zajtra keď budem volať s embryológom.. ďakujem za názor zvážim aj možnosť nechať telo oddýchnuť.

gejb
15. okt 2023

Ešte len dnes ti odobrali vajíčka a už ťa tlačia do ďalšieho IVF? Véd môžeš mať kľudne zo 4 vajicok 4 embrya... načo je toto dobre...?!

autor
15. okt 2023

@gejb iba mi to spomenula doktorka. Nebol by to další cyklus v rámci poisťovne toto by som išla ako samoplatca. Ako ja budem pevne veriť že sa nám podaria nejaké embrya a nemusím toto celé absolvovať. Normálne mám začať užívať Utrogestan a je to na mne či preruším alebo po menštruácii začnem nový cyklus. Ale som celkovo z toho taká sklamaná že to takto vyšlo.. na ani jednej kontrole sa nehovorilo o tom že by mal byt takýto záver. Všetko že ide podľa plánu. Že štandardne sa odoberá aj 20 vajíčok a nechápem tomuto počtu u mna fakt. Navyše spermiogram je oveľa horší ako pred mesiacom.. takze som zvedavá ako dopadneme.

zojanka
15. okt 2023

Moja skúsenosť. Jedno ivf som absolvovala v centre "A". Zvolili lieky, dávku, moje výsledky boli vždy priemerné takže som očakávala aj približne priemerný počet oocytov. Na lieky som však zjavne nereagovala dobre, dávku mi neupravili a tak mi 3 dni pred odberom povedali že je tam len jeden akurátny folikul, že skúsime odobrať. S tým som napriek výrazným protestom lekára nesúhlasila, nechcela som ísť do narkózy, na zákrok, prísť o jeden pokus na poisťovňu a platiť ICSI a pod kvôli jednému vajíčku. Tak som cyklus stopla. Lekár navrhol ďalšiu stimuláciu s tými istými liekmi, čo som tiež nesúhlasila. Šla som do druhého centra kde mi lekár dal úpne iné lieky, vyššiu dávku a zrazu bolo pri punkcii 11 oocytov a z nich 6 pekných ebryií na 6ty deň.

methexis
15. okt 2023

Ja som mala tiež tuším iba 7, alebo 5 oocitov odobranych, 3 sa oplodnili a čakám vďaka tomu už 2. dievčatko ( 1 nám odumrelo pri mrazení a medzitým sa ešte podaril aj chlapec prirodzene 😁) takže nezáleží na množstve, ale na kvalite.
Len celkom nerozumiem tomu, prečo ich odsali a rovno neoplodnili?

autor
15. okt 2023

@methexis prepáč zle som sa vyjadrila. Oplodnia ich, zajtra si volam koľko sa podarilo. Dali sme metódu ICSI. Len vzhľadom na maly počet mi teda odporučili v rámci tohto ivf cyklu pokračovať so stimuláciou aby bolo vajíčok viac a tým pádom ak vznikne embryo tak tento mesiac nevkladat.

autor
15. okt 2023

@zojanka to má mrzí že to takto dopadlo v prvom centre. Ja som práveže podľa doktorov pekne reagovala. Keď som bola na 8.deň na kontrole tak mi povedal doktor že je to presne ako čakal. Len neviem čo sa stalo či sa uvoľnili skôr alebo boli tie folikuly prázdne… to už fakt neviem. Dnes som bola tak v šoku, že som sa ani nedokázala opýtať na dôvod.

zojanka
15. okt 2023

Ja som tiez na kontrolach podla doktora reagovala dobre. Vravel ze na kazdej strane tak 3-5 folikov. A zrazu bum, na poslednej kontrole pred odberom ze len ten jeden je taky akurat. Ostatne ze velmi zaostali.

methexis
15. okt 2023

Držím palce. Aj ja som mala icsi a potom som si dala aj embrioglue na lepšie uchytenie.🙏

autor
16. okt 2023

@zojanka je to zvláštne.. ja práveže aj na poslednej kontrole som mala 8 dominantných. Tak som čakala trosku viac vajíčok…ešte som sa aj pýtala na poslednej kontrole či je normálne že má bolia kríze a podbrusko tak povedali že vzhľadom na počet folikulov je to u mna očakávané..takze nechápem.

autor
16. okt 2023

@methexis ďakujem. Tiež ak pôjdeme do transferu tak chceme embryo glue..

zuzplav
17. okt 2023

Zdravim,mám 37 rokov a tým že mi boli odobraté vajcovody,zo zdravotných dôvodov,sme klasický nemohli dieťa pocat.Tak sme išli na umelé oplodnenie.Po stimulacii mi boli odobraté 2 kvalitné vajíčka.
Ktoré sa obidve krásne oplodnili a na 3 deň po oplodnení mi obidve vkladali.Teraz som v 29 týždni,z dvojvajecnymi dvojičkami.

autor
17. okt 2023

@zuzplav som rada že sa Vám to podarilo. To však môj prípad nie je volali nám že vajíčka neboli zrelé a tak ich ani neoplodnili. Vo svojom veku som čakala lepši výsledok.

rosavia
17. okt 2023

To ma mrzi. Tiez som mala podobny vysledok minuly mesiac. A ja mam uz aj ten vek vyssi. Tiez som to vobec necakala.
Bolo mi povedane, ze v mojom veku sa to niekedy stava.

autor
17. okt 2023

@rosavia a ako ste to riešili ? Idete do ďalšieho cyklu ?
Ja to úplne nechápem.. ako som nastavená na ten duostim. V našom centre to stojí cca 400€ (Aj s operáciou, anestézou). Ale bojim sa keďže to je rovnaká liečba či to vlastne nebudu vyhodené peniaze a či to nebude rovnaký výsledok. Najhoršie je to ze konzultáciu mame až budúci týždeň.. tak len musíme vydržať no. Hlavou mi aj ide či proste neísť do ďalšieho cyklu s novým protokolom možno práve tento na mna nezabral…

rosavia
18. okt 2023

Chceme ist do ineho CAR. Ani ja tomu nerozumiem, ale chcem pocut, co nam povedia.

manika123456789
29. jan 2024