Dvojitý život - môj muž má tri roky pomer

17. apr 2024

Ahojte. Pred mesiacom som sa dozvedela, že môj muž má tri roky pomer. Zrútil sa mi svet, ale to netreba rozpisovať, každá ktorá si tým prešla, vie, čo prežívam. Neskôr som sa dozvedela viaceré detaily o tom, že mal u milenky pyžamo, papuče... komplet výbavu, často jej pomáhal s rôznymi vecami, v počítači som našla rôzne dokumenty. Poznali sa z práce, chodili spolu do fitka atď... Môj muž chodí na pracovné cesty, takže sa mu to dalo ľahko kamuflovať, mobil mal vždy zablokovaný a pri sebe. Po všetkých zisteniach som sa rozhodla vzťahu ukončiť, aj keď môj muž tvrdí, že ľúbi len mňa... Ja sa však nedokážem zmieriť, že toto divadlo robil tri roky. Niektorí ľudia z okolia ma prehovárajú, že sa nemám rozvádzať, ale neviem si predstaviť pokračovať v takomto "vzťahu". Manželstvo sme mali dobré, dve veľké deti, ale už nevidím dôvod pokračovať, zachraňovať ani kriesiť ho. Chcem sa spýtať, či by ste išli do rozvodu hneď, prípadne kedy ste sa rozhodli rozviesť. Ďakujem

h2
17. apr 2024

Ľúbi len teba a 3 roky (!!!) má milenku?! Ten neľúbi ani jednu z vás. Píšeš, že máte veľké deti, nečakala by som na nič. Rozvod čím skôr a už túto noc by nespal doma.

vierkaa0
17. apr 2024

tak kazda situacia je ina, nikdy to nebude presne na chlp rovnake aj ked ma niekto podobnu skusenost. ale myslim, ze v tvojom pripade nemas na co cakat. zdovodnila si to, preco chces pristupit k rozvodu. myslim, ze odpustit by si mu nedokazala, tak naco sa s nim dalej zapodievat a stracat s nim cas.

autor
17. apr 2024

@h2 povedala som mu len toľko, že ľúbi jedine sám seba a plače kvôli sebe, ako dopadol.

lucka_ke
17. apr 2024

otázka je bývanie - ak sa vieš osamostatniť tak podaj žiadosť o rozvod, ak nie tak najskôr si treba vyriešiť bývanie a potom sa rozchádzať

autor
17. apr 2024

@vierkaa0 tiež si myslím, že raz sa dá odpustiť, ale tri roky tráviť čas s inou ženou na úkor vlastnej rodiny, to neviem predýchať.

alex49
17. apr 2024

Jednorázová nevera sa dá odpustiť, ale subezny 3 ročný vzťah nie.

melanta
17. apr 2024

On nemá milenku. On má plnohodnotný vzťah popri tebe. A zaujímalo by ma, čo za ľudia ti vravia, že sa nemáš rozvádzať. Čo za človeka má nastavenie, že je v poriadku ostať v manželstve s niekým, kto žije v 2 domácnostiach? S takým človekom by som sa vôbec nebavila, aj keby to bola najbližšia rodina.

autor
17. apr 2024

@melanta sú to ľudia z rodiny, teda z jeho, nábožensky založený. Chápem ich, ale nedokážem žiť s takým človekom.

h2
17. apr 2024

@lucka_ke Prečo by ona mala niečo riešiť? Chlap snáď má kam ísť. Majetok si môžu vysporiadať aj po rozvode.

autor
17. apr 2024

@alex49 tiež si myslím.

tana85
17. apr 2024

ano, odisla by som. odpustila by som posmyknutie, moze sa stat. ale regulerny milenecky vztah ako je tento nie. chcel milenku, nech ju ma celu a ona jeho, nech mu konecne zacne prat trenky. vas vztah zijete vy, nie ludia z okolia. do tohto nemaju co kecat a ni by ma ich nazor nezaujimal. vztah rozbil tvoj muz, nie ty

martinami274
17. apr 2024

Ja milujem tie kecy, že muž miluje ale nevadí, že ma milenku. Samozrejme, že može mať takto milenca aj žena. Viete neprajem nič zlé, ale naozaj v tomto prajem tomu čo podvádza, aby sa naozaj tak velmi zamilovali, tak zo srdca a ten človek ich podviedol. Potom nech mi povedia...ale ved miluje ma..je to v poriadku, že ma podviedla.

lucka_ke
17. apr 2024

@h2 lebo neviem, ako to majú s vlastníctvom nehnuteľnosti, čo ak je nehnuteľnosť celá jeho? a prečo by mal odchádzať len muž? ak je vlastníkom nehnuteľnosti treba si to vysporiadať, len preto že sa toto stalo ešte neprišiel o práva

h2
17. apr 2024

@lucka_ke Nevieš, ako to majú s vlastníctvom, ale predpokladáš, že nehnuteľnosť je celá jeho a ona bude musieť odísť. Prečo? Bežné je vlastniť v manželstve nehnuteľnosť spolu. Rovnako dobre, ako ju môže celú vlastniť on, ju môže celú vlastniť aj ona. Ak je nehnuteľnosť spoločná, alebo autorkina, nech padá z domu on. On rozbil rodinu!
Píšeš, že prečo by mal odchádzať len muž. Ale ja práveže veľmi často vidím, že zo spoločnej nehnuteľnosti odchádza žena s deťmi, zatiaľ čo muž, ktorý ich odchod spôsobil, si užíva celý spoločný byt pre seba.

gejb
17. apr 2024

@lucka_ke prečo by mal odchádzať muž? No lebo on to posral keď zahodil manželstvo. Tak nech si zbali kufre. Dovidenia.

brendaa
17. apr 2024

daj si možno otázky
1. Máš ho rada?
2. Chce byť s tebou?
3. Chceš mu odpustiť a už nikdy sa k tomu nevracať?
4. Potrebuješ ho kvôli vysporiadaniu majetku....
Tak ja som ja a už by bol koniec definitívny, návrh na rozvod na súde ...ani vidieť by som ho už nechcela, nie ešte o tom debatovať...
Ako sa to prevalilo?

lucka_ke
17. apr 2024

@h2 och bože, nepredpokladám nič, proste si to musia vysporiadať, aby obaja mali kde bývať a už ma neoznačuj prosím

thirstymonk
17. apr 2024

Nie nechapeš... určite je väčšie zlo žiť s kurevnikom ani sa rozviesť. Ich naboženska založenosť je primitivna, slepa. Chyba je na strane muža, rozvod je len prirodzeny nasledok jeho hriechov. Klame až sa mu z kečky pari. Miluje len seba a vy obidve ste pre neho len handry, ktore sa o neho postaraju a roztiahnu nohy, keď ma akurat naladu. Robi si z vas obidvoch prdel, samozrejme, ty to maš horšie, lebo si manželka. Jeho nabožensky založenej rodine nevadi, že si ich najlepši synačik tri roky utiera prdel so svojim manželskym sľubom a prisahou pred oltarom? Toto nech ich trapi! Nemaš najmenši dôvod odpušťať a zaujimať sa o ich nazor.

h2
17. apr 2024

@lucka_ke Na vysporiadanie spoločného majetku majú 3 roky po rozvode.
Prepáč, že som ťa zase označila, ale už to mám napísané, tak to pošlem. Ďalej ťa už označovať nebudem, keď je ti to také nepríjemné.

katka2602
17. apr 2024

Náboženský založená rodina je úplne ok s tým, že podvádza 3 roky manželku, ale už je zle, zle zle, keď sa chce manželka rozviesť? Čiže božie prikázanie nezosmilníš im veľa nehovorí. Fuj hnus toto cele. Nech ide do čerta jeho rodina, keď sa tvária, že to je ok. Neviem ako to máte s bývaním, ale hodila by som mu veci do vreca a môže ísť k tej, kde mal 3 roky prechodný pobyt. Hnup jeden.

subartic
17. apr 2024

a milenka ho chce ? Ak áno , kľudne jej ho posuň.

zuzubb007
17. apr 2024

Dúfam, že o rozvod požiadas ešte dnes, milujem, keď je žena silná a nedá sa sladkými recickami oklamať, držím palce

joannita
17. apr 2024

Autorka, zazila som to (neveru) a nie tak intenzivnu ako ty (3 roky milenka), ale pre mna to bola konecna. O rozvod som poziadala AŽ mesiac na to a to len z dovodu, ze sme museli spisat rodicovsku dohodu s nejak sa dohodnut, inak by som ziadost podala hned.
Mne sa sprotivil tak, ze som nedokazala na neho ani pozriet.
Som stastne rozvedena par mesiacov a je mi neskutocne dobre.
3 roky mat paralelny vztah je ina kava a uprimne sa cudujem kazdej, ktora toto da.

sissy27
17. apr 2024

ani by som neuvažovala o tom, že s ním zostanem a odpustím, ani sekundu by som neváhala s rozvodom a ani raz by som sa o tom nebavila so širokým príbuzenstvom. Vlastne ani s ním, len by mu prišli papiere. Ak by som bola v dobrej nálade, tak by som ho požiadala, aby sa pobalil a opustil spoločnú domácnosť, v horšom prípade by som vydrbala všetky jeho veci von oknom a môže ísť tam kde mu bolo tak dobre doteraz.
Jasné, že ľutuje a plače a "miluje" iba teba - ľutuje to, že sa na to prišlo, plače, lebo mu došlo, že za xx rokov manželstva ste niečo nadobudli a teraz sa o to bude musieť deliť (majetok) a "miluje" len teba aby nebol pred všetkými za kkta, čo takto podrazil ženu.
Neexistuje dôvod, prečo by si s ním mala zostať.

autor
17. apr 2024

@lucka_ke nehnuteľnosť máme spoločnú, ale na to momentálne nemám energiu riešiť...

barborachors
17. apr 2024

Ono je to tak, ze zenu miluje inak a milenku inak. Zena je prístav, pohoda, istota. Milenka dobrodružstvo, vášeň, adrenalín. Asi tvoj muz ma malo povinnosti a adrenalínu proste nieco mu chyba tak hľadal inde. Tak to bohužiaľ byva. Najlepsie ako prekaziť ich vztah, je zbaliť mu kufre a nech mu perie spodky milenka a bude po romantike.

autor
17. apr 2024

@brendaa Práveže viem, že by som mu to nikdy nevedela odpustiť. Všetko som možné som tolerovala, ale toto nie.

autor
17. apr 2024

@katka2602 ja ich chápem, že chcú, aby som zachránila rodinu, ale bolo by to ešte horšie. Radšej sa rozvediem a budem s ním normálne vychádzať, ako žiť v napätí, hádkach, nedôvere...

autor
17. apr 2024

@sissy27 presne tak, keď aj bolo niečo zlé, nedal mi šancu riešiť to, pracovať na tom, iba nevedel odolať prvej, čo sa mu ponúkla... nemám s takým človekom čo riešiť

autor
17. apr 2024

@subartic áno, ona ho chcela, ale ja už oňho nestojím, ani keby bol posledný chlap na celej zemi. Vraví, že miluje len mňa, ale pre mňa sú to prázdne reči, láska sa dokazuje inak. V živote každého človek sa vyskytnú príležitosti, ale silný a presvedčený človek odolá.