Vplyv bývalého manžela

26. nov 2022

Prosím vás, ako by som vedela docieliť, aby sa exmanžel už prestal starať do môjho života a prestal ma ovládať i po rozvode? Psychicky ma dokáže odrovnať pri odovzdávaní detí. Stačí jedna nemiestna poznámka a som z toho mimo. Príliš si dovoľuje, organizuje a rozhoduje.
Veľmi to nepriaznivo vplýva na môj nový vzťah, nechcem byť stále pod negatívnym vplyvom exmanžela, chcem len nech mi dá pokoj a zdrží sa hlúpych poznámok a komentárov, ktoré sa ho už netýkajú a netýkajú sa ani detí.
Ďakujem za odpovede.

54tinka54
26. nov 2022

Neviem aké staré deti máš.. keby ich napr len doviezol ku vchodu, aby si sa s ním vôbec nemusela vidieť? Predišla by si tak jeho zbytočným poznámkam a komentárom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurar1
26. nov 2022

Musis popracovat hlavne na sebe, aby ta jeho poznamky nevyvadzali z miery. Jeho organizovanie a rozhodovanie ignoruj, trvaj na vopred dohodnutych pravidlach. Jeho nezmenis, takze musis zmenit seba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. nov 2022

@zoro9836 Veď toto sa potrebujem naučiť, ak sa to dá.

autor
26. nov 2022

@elizabet173 Deti majú 9 rokov a 4 roky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malapepka
26. nov 2022

Sluchadla do usi, pustit prijemne pesnicky a tak prebrat deti. Plus by som sa vrhla na deti a jeho by som maximalne ignorovala. Deti vzala dovnutra a zavrela dvere, bez ohladu, ci mi nieco hovori, ci nie.

marianarem
26. nov 2022

Jednoducho tie jeho reci neber ako vyroky o tebe. Ex ked toto robi, tak asi nebude psychicky uplne ok. Skus to teda brat ako prejav jeho problemov. Alkoholik nevie opanovat chut na alkohol, je to jeho choroba. Tvoj ex ma potrebu ta deptat, to je zase jeho choroba. Ber to ako ked chory zakasle. O tebe to nic nehovori.

som_realistka
26. nov 2022

Prečo sa necháš vytláčať, je to ex. Asertívne ho usad tam kam patri

cacianka
26. nov 2022

Deti sú už dosť veľké aby zvládli cestu, ten kúsok od brány ku dverám samé a bez otca, aj bez teba.
Takže slušná medzera pomôže, aj iba pootvorené dvere, cez ktoré neprejdes von.
Jeho sa nauč uzemnit a ignorovať v osobnom prejave.
Alebo popros niekoho aby prebral odovzdal deti .

sinusoida
27. nov 2022

Musíš sa naučiť ignorovať jeho reči, hlboký nádych a hlavne ho odrovnaj humorom, nejakou vtipnou poznámkou, kľudne si sprav žarty aj zo seba...jeho asi najviac teší, keď ťa vie rozčúliť, preto sprav zo všetkého žart.