Problémy vo vzťahu

2. máj 2024

Ahojte, mam vnutorne pocity prazdna, ja to volam uzkost, ale je to take vnutorne zovretie, ako keby smutok, ale je to len fyzicky stav. Trva to dlhodobo a je to z lasky, z osamelosti, z nenaplnenych potrieb. Zajtra si pojdem zacvicit medzi ludi, utriedit si myslienky, ozvat sa znamym. Mame asi mesiac do obdobia ked budeme moct byt spolu, no ktovie ci vydrzime, je to tazke, cim viac sa snazim, tym menej mam.

domkakvet
2. máj 2024

Ten jeden mesiac ubehne rychlo, ak mate byt spolu, tak to vydrzite.

lindous
2. máj 2024

Ako dlho to takto trvá, prečo nemôžete byť spolu? Po tom mesiaci sa niečo zmení, budete spolu viac? Alebo ako? Skús povedať viac ak chceš... určite je fajn vybehnúť so známymi, zacvičiť si 🙂.. ale teda z dlhodobého hľadiska, ak ti vzťah viac berie ako dáva, vyvoláva v tebe negatívne emócie, úzkosti, nenaplnenie a cítiš sa osamelo, možno by bolo fajn prehodnotiť, či v ňom zotrvať

autor
2. máj 2024

@lindous pracovne sa nam teraz neda. Ano, budeme viac spolu,ak ma este chce.

lindous
2. máj 2024

Ťažko poradiť konkrétne, keď hovoríš takto všeobecne, ale keď máte teraz toho pracovne tak veľa, že sa nedá, asi nebude ani najlepší čas na rozhovor, riešiť to cez správy asi tiež nič moc, tak už by som teraz zaťala zuby, vydržala a keď sa bude dať, hoďte reč... skús zatiaľ nad tým poriadne porozmýšľať, lebo teda my sme si prežili stáže od seba, ale takéto pocity neistoty, že "ak ma ešte chce" to nesprevádzali, to asi nebude iba tým odlúčením, alebo??

autor
2. máj 2024

@lindous mali sme uz taketo obdobia kedysi, ale tym, ze uz sme spolu dlho uz i nase spravanie pocas takychto obdobi sa meni...uz si nepiseme vela, ked si chybame, napiseme strucne, niekedy aj nie...a kedze sme spoku dlho a mame to takto dlho neviem, ci sa to posunie, resp. o mesiac by sme uz spolu mohli naozaj byt aj bez rozlucenia. Zatial medzi nami neprebieha tato komunikacia, takze neviem. Je to tym, ze nas vztah uz trva dlho, neviem, ci bude chciet nieco menit, ale bola by som rada, ak ano. A ano mam cas popremyslat

reanda
2. máj 2024

"cim viac sa snazim, tym menej mam." tak sa prestan snazit.. ak to mas mat, tak to mat budes.. take veci sa deju same, prirodzene.. a ak to nevyjde, tak to nebolo 'ono' .. 'vydrete' vztahy malokedy funguju a vydrzia..

blacki12
3. máj 2024

@reanda weaponized incometence je forma gaslightingu. Je to dlhodobé pasívno agresívne správanie, ktoré ja zdrojom pozornosti a manipulácie, ktorá zabezpečuje kontrolu a vyhnutie sa zodpovednosti. A svedčí tiež o nedostatku empatie. .Nemá zlé obdobie kvôli chorobe, alebo napr. preťaženiu, nie je to krátkodobá záležitosť a ani o tom, že to nedokáže, alebo je nešikovný. Je to o tom, že úmyselne klame z dôvodov, ktoré som spomenula vyššie.
Ja si myslím, že partner autorky je narcis. Ty môžeš mať iný názor.

reanda
3. máj 2024

@blacki12 to si asi napisala do inej temy, sem to nejak nepasuje 🙂

feb13
3. máj 2024

Neviem, ci som spravne pochopila situaciu, ale ak uz dlho spolu nebyvate, lebo napr. pracuje v zahranici a o mesiac sa ma vratit natrvalo... treba pocitat s tym, ze spociatku to bude velmi tazke. Odcudzili ste sa a musite si na seba znovu zvyknut. Asi budete musiet znovu prebrat niektore veci, ktore ste si uz na zaciatku vztahu prebrali. Mozno sa budete vela hadat. Je to na vas, ci sa to rozhodnete ustat a dat vztahu novu sancu alebo nie.

blacki12
5. máj 2024

@reanda Ďakujem za upozornenie🙂