Prečo to tak cítim?

14. feb 2024

Mám kamaráta, spoznali sme sa pred 8 rokmi s tým, že on mňa zo začiatku chcel ale ja som nemala záujem. Zostali sme kamaráti, odvtedy som mala vzťahy ja i on ale stále sme boli veľmi dobrý kamaráti. Áno ľudia ktorí nás videli si mysleli, že je medzi nami niečo keďže chémia tam vždy bola ale nikdy nebolo nič viac ako uštipačné poznámky. No v poslednej dobe začínam žiarliť a neviem prečo. Viem, že vzťah by som si s ním nevedela predstaviť keďže vedľa seba chcem iného muža ako on no jednoducho žiarlim. Bojím sa, že prídem o kamaráta? Alebo cítim k nemu niečo čo si odmietam priznať?

dzulli1980
14. feb 2024

On zrejme stretol niekoho, s kým mu je dobre a Tvoje ego to jednoducho nevie stráviť ... ono to tak chodí, až vtedy si uvedomíš, ako Ti na človeku záleží, keď ho strácaš.

marianarem
14. feb 2024

Moze byt, ze citis nieco viac, ale moze za tym byt aj len jesitnost. To, ze ta chcel alebo potencialne by mohol chciet, ti moze byt prijemne, moze ti to aj dodavat sebavedomie a nechces o to prist.

autor
14. feb 2024

Áno Uvažovala som, že možno sa mi len páčilo, že sa o mňa zaujímal a bojím sa, že stratím jeho záujem o mňa. No mal už viac partnerjek a nevadilo mi to. Teraz si užíva s mojou kamarátkou a toto mi vadí

babydesire
14. feb 2024

Tak to je potom zavist voci kamoske..vsetci sa stym obcas stretneme, len malokto ma dost odvahy priznat to sam sebe toboz druhym...vadi ti ze snim zaziva to co ty nie,, myslim vsak, ze ho aj lubis, myslim, ze si zmatdna - predstavy otom ako ma ten pravy/prava vyzerat su casto mylne, fantazijne az nerealne,,ak hladas nanom kazdy detail ktory chces mat na svojom partnerovi a nenachadzas ,, presviedca ta to o tom, ze nieje ten pravy..ale co ak prave on a ty ? Hmmm...???

autor
14. feb 2024

Občas uvažujem nad tým aké by to bolo s nim, priťahovať ma priťahuje ale neviem si predstaviť mať s nim napríklad rodinu. Možno len závidím to, že ona si s ním užíva a ja som to nevyužila? Nie sú spolu len taký kamaráti s výhodami.
Alebo sa bojím, že ho stratím. Doteraz aj keď mal partnerky vedela som, že som v podstate jeho opora. Čokoľvek bolo tak to hovoril mne, nie priateľkam. Často radšej bol somnou ako s partnerkou (áno, pravdepodobne ani jednu neľúbil až tak, lebo toto sa vo vzťahu nemá robiť). Možno sa bojím, že v kamarátke nájde niečo čo doteraz v partnerkach nie a mňa zabudne

babydesire
14. feb 2024

Myslim, ze sama vies kde je koren tvojich starosti..ale do ich vztahu im uz teraz nemozes zasahovat...uvidis ako sa ich vztah vivinie..Pripomina mi to film s juliou roberts - my best friend wedding...ale nerob to co hlavna hrdinka, lebo to bol film s napisanym scenarom...nie realita

lenicka999
15. feb 2024

A prečo ho nechceš za partnera keď si tak dobre rozumiete? Podľa mňa takého vzťahy sú úplne najlepšie. Nečakaj že pride princ na bielom koni a preletí iskrá a bude to ako na horskej dráhy, bude ťa naťahovať že ťa chce, potom nechce. Takého vzťahy sú toxické.
Najlepšie sú tie kde sa s ním cítiš ako doma, možete si všetko povedať, vie ťa rozosmiať, stará sa o teba, je trpezlivý, záleží mu na tebe a spravil by pre teba všetko. A ty si to vieš vážiť a tešíš sa na ďalšie roky s ním. Ale samozrejme musí ťa aj priťahovať.

hankm
15. feb 2024

Len si pri nom potrebujes honit ego, nic viac.