Otravný sused

20. apr 2024

Ahoj dievčatá,
dajte mi radu. Minulý rok som sa vydala a po svadbe sme šli s chlapom do jeho rodičovského domu bývať, tam sme nemali súkromie svokor bol ako stíhačka za nami celý boží deň. Po pol roku sme odišli do manzelovho bytu pri BA kde je aj správcom bytovky. Konečne som sa tešila že budeme sami a mať konečne kľud a tu je zas sused ktorý mu neustále vyvoláva a vyzváňa pri dverach. Sused je na dôchodku býva v byte jeho syna tak ma more času tak otravuje môjho chlapa so somarinami, tým že je správca aj okolo bytovky, ale nosí mu veci na oprávnenie, ani jeden víkend si nemôžme pospat už o 7 ráno zvoní pri dverách zas s nejakou banalitou, keď mu chlap otvorí : čo este spiš?! Mňa ignoruje, neodzdravi na pozdrav, chova sa akoby manžel žil sám. Dnes ma vytočil tiež kým som bola cez obed na nákup doniesol mu jest rezeň so šalátom na tanieri. Som povedala chlapovi ale ty nezijes sám, ja ti navarim, máš mu povedat že ty máš manželku. ten je len ticho a nerieši to. Svokra som sa zbavila čo nám znepríjemňoval život a teraz tento. Ako zatočiť z otravným dedom?

fido69
20. apr 2024

Sex? 🤔

maranco
20. apr 2024

Namontovať na zvonček vypínač, večer vypnete a ráno zapnete. Tak vás nebude budiť cez víkend.

monikkatt
20. apr 2024

Mozno je len ujo rad ze sa ma s kym porozpravat.. tak si vymysla zamienky ako k vam prist. Normalne mu slusne povedz ked ho stretnes nech vam rano nezvoni, ze spite.. ak nepochopi tak vypnut zvoncek 🤷‍♀️

autor
20. apr 2024

@monikkatt "ujo" nerešpektuje že môj muž má aj rodinu

gribka1
20. apr 2024

Tak netreba byť milý. Očividne potrebuje drsnejšie jednanie.

pribinak
20. apr 2024

Problém nie je otravy sused, ale tvoj prispaty muž.

reanda
20. apr 2024

problem je tvoj muz, nie svokor ani sused.. pokym si on s nimi neurobi 'poriadok', ty budes len 'blba zenska', co ho v ociach inych obmedzuje a komanduje..
dolezite je, ci to aj jeho otravuje, len si nevie povedat, alebo ho to ani zas az tak neotravuje.. v tom druhom pripade mas vazny problem

autor
20. apr 2024

@reanda hej môj muž sa snaží všetkým zavďačiť, ja som zas taká odtiaľ podtial keď to už prekračuje medze

autor
20. apr 2024

@reanda 👍

reanda
20. apr 2024

tak nech sa snazi v prvom rade zavdacit sebe.. a svojej rodine.. oni su takito ludia na seba casto este aj hrdi, ze aki su len strasne dobri.. pritom si neuvedomuju, ako svojim chovanim casto ublizuju tym najblizsim.. a okolie ich v tom este utvrdzuje

isis234
20. apr 2024

Nemáte kuker na dverách? Keď ho uvidete, neotvoriť. Tvoj manžel mu musí povedať, že nemôže on chodiť stále k vám. Že sa venuje i rodine a potrebuje i pre seba voľný čas. Hoc nech mu povie, že 1 den v týždni, ak bude niečo potrebovať, nech mu vhodí do schránky požiadavku. 6 dní v týždni "neúraduje,".

lukbe
20. apr 2024

Dala by som asi na dvere "úradné hodiny. "

gribka1
20. apr 2024

No, ale keď spia a začne klopať, tak asi to tiež nebude príjemné. Takže vypnúť zvonček, či pozrieť cez kukátko asi problém nevyrieši. Možno skúsiť aspoň niekoľkokrát a prejde ho to.

blacki12
20. apr 2024

Tak je jasné, že keby manžel chcel /mohol by si dlhšie pospať on aj ty, mal by čas na osožnejšie činnosti a aj kľudnejšiu domácnosť s tebou/, sused si neškrtne. To je tá jednoduchšia a príjemnejšia možnosť.
Celý tvoj úvodný príspevok si venovala popisu suseda. Mňa zaujíma, čo konkrétne robí tvoj muž v týchto situáciách.

dusankomoj
20. apr 2024

JA by som otvorila dvere(nie muž!) a tak ho poslala do preč,že viac by nezazvonil ani keby horelo! Normálne s krikom na celú bytovku.

drake122
20. apr 2024

@fido69 pochybujem, že by jej manžel dovolil vyspať sa so susedom... aj keď za tie rezne možno sa to oplatí aj jemu, ktovie...

klip0
20. apr 2024

Podľa mňa by si mala dohovoriť mužovi a nie susedovi. Čo chces riešiť s cudzím chlapom keď s vlastným to nejde ?
To tvoj muž ho má stopnúť

jurly
20. apr 2024

Poznam. Moj manzel je tiez spravca a tiez dobrak, ale uz narovinu povie: mam rodinu. Ono tam je problem aj s platom spravcu. Moj dostane tak okolo 50 eur, takze sa netrha. Ale su taki, ktorym sa plati aj 500-600 eur mesacne.A teda sa ocakava, ze bude kedykolvek k dispozicii. Tiez mame taku susedku vo vchode. Velmi mila, starostliva, ale tiez chodievala. Casto. Teraz trochu pomenej. Ale jednoznacne a narovinu povedat musi manzel. Treba to utat.
Faktom je, ze ujo bude zrejme citit samotu a vyhladava spolocnost. Ale hranice musia byt.

anketkarka
20. apr 2024

Keď zazvoní takto ráno, tak sa postáv za dvere a začni vydávať zvuky ako pri súloži. Ak by to zabralo, tak to opakuj každé ráno, keď zazvoní. Možno ujo pochopí a ozve sa v ňom aspoň kus ľudskosti. Má to aj dvojaký efekt na Tvojho chlapa. Možno mu dôjde o čo prichádza tým, že robí papuču pre susedov. Lebo tiež si myslím, že Tvoj chlap nemá hranice, keď je v pohode schopní zobrať ešte aj rezeň a poďakovať. Už dávno mal ujovi dohovoriť slušne, že má nárok aj na osobný život a nie stáť v pozore kedy ujo zazvoní.

autor
20. apr 2024

@dusankomoj presne tak budem otvárať ja.

monikkatt
20. apr 2024

@dusankomoj najprv to treba urobit slusne.. a nie ziapat na celu bytovku jak chora na hlavu

anketkarka
20. apr 2024

@autorka na mieste Tvojho chlapa by som nesúhlasila, že otvoríš Ty. To akoby si ho vykastrovala, že nie je dosť chlap, aby si vedel zastať svoju pozíciu a musí poslať ženu. Ale keď s tým nemá problém, tak pohoda.

retatka
20. apr 2024

Tvoj muž je typ človeka ,čo chcú byť s každým zadobre a evidentne mu to nevadí .Nech si urobí poriadky on ,nie si jeho matka aby si to riešila za neho a ty bola najväčšia harpia.Poriadky si urob so svojim mužom a nie trapošiť a hučať na celú bytovku.

betulinka1
20. apr 2024

Daj na dvere papier s otváracími hodinami, kedy mozu klopať na domovníkovi. Dole by som napisala, žiadame aby cez vikend chodili susedia klopať az po 10 hodine rannej. Inak sorry ale co mas doma za chlapa, ze ho nevie rano upratat, ze zvoní o siedmej 🙈🙈🙈. U nas na ulici plati nepísané pravidlo, ze vsetci zacinaju s prácami vonku az po 9:00 hod. cez vikend. A to su tu same novostavby a kazdy teraz ako sa oteplilo riesi exteriér ale pekne kazdy zacne neskor aby sa ludia vyspali. Ja lubim cez vikend si pospať rano, ja by som veru pindala.

dusankomoj
20. apr 2024

@monikkatt po dobrotky to už vyskúšala,či nie?

svetlonos
20. apr 2024

@anketkarka
ved on ani nie je dost chlap, nie len akoby! Ten gule asi ani nikdy nemal.
Pokial sklopi chvost a berie rezeň, je to mumak.

monikkatt
21. apr 2024

@dusankomoj praveze nikde nepovedala ci uz sa s nim podobrotky rozpravala.. muzovi to asi nevadi, nic mu nepovie a ona akurat prska na internete. Pochybujem ze mu uz slusne povedala aby ich rano nechal vyspat 🤷‍♀️
Ked nepochopi tak potom treba byt raznejsi
Niekedy to ludia nemyslia v zlom len im nedochadza ze niekoho to moze otravovat, zvlast stari ludia.
Nemyslim ze hucat na niekoho je riesenie

cacianka
21. apr 2024

Najprv by som poriesila muža, on asi nemá zlatý plat, aby robil správcu 24/7/31.
Takže oznam kedy má " úradné hodiny", napr. 2x týždenne po 2 hodiny, kedy poskytuje konzultácie, inak iba písomne čitateľné odkazy do schránky, alebo mejly.
Potom by som poriesila suseda, pár x kľudne a slušne, že si neželamé aby vyzváňal kedy ho napadne nech sa uvedomí a zachová slušný prístup. A nech ma neignoruje, som majiteľkou bytu, som tu domáca pani a neželám si jeho otravovanie a rušenie súkromia. Dole na nástenke má oznam, aj do schránky ho dostali všetci obyvatelia, tak nech sa zkonsoliduje.
Keby nepomohlo, tak na muža aj zvyšim hlas, a to zakaždým keď nezvládne suseda/ susedov.
Potom zvyšim hlas ba až nahucim aj na suseda, nech sa nepovažuje zvoniť v nevhodnú dobu a dodržiava pravidlá slušnosti. Napr. ,že podám aj trestné oznamenie za obťažovanie a nepomôžu mu ani rízky a šalát. Letel by za ním.
(nasrdena by som mu zvonila v časoch, keď on pozerá v tv správy, omše, dole z brány )

mantilka
21. apr 2024

@anketkarka Prečo by nemala otvoriť dvere? Však tam býva a je jeho manželka. To sa najprv pozeráte cez kukátko a otvara až ten koho návšteva to je? A samozrejme ráno o 7:00, nie je vhodný čas na návštevu. Kľudne mu to môže povedať, nemusí pri tom vrieskať. Vyrušuje ich domácnosť, je to neslušné že ju ignoruje...to je zámer. Ja by som sa mu predstavila a povedala mu, aby vedel koho nabudúce pozdraví. A kľudne mu povedať, že takéto návštevy nie. Mala by sa vopred dohodnúť s manželom na čase a spôsobe kontaktovania v prípade riešenia situácie dôverníkom.

ivuska027
21. apr 2024

Ja len, že správca NIE JE k dispozícii 24/7. To treba susedovi rázne a dôrazne vysvetliť. Taktiež to rovno zakotviť do domoveho poriadku. (Ak nemáte, treba prijať)