Naviazaný na rodinu

29. sep 2023

Ahojte čo si myslíte o danej situácii..mám partnera pomaly rok, ale zdá sa mi že je až moc naviazaný na rodinu. Má 32 rokov, býva u rodičov (avšak vidím žeby sa aj chcel postupne so mnou osamostatniť, aspoň to tvrdí), jeho fungovanie doma vyzerá asi tak že mu mama robí raňajky pod nos, takisto navarí aj na obed ( v poriadku chápem že varí mama, akurát už aj tie raňajky pod nos mi prídu už prehnané). Má brata ktorý má už svoju rodinu , majú podľa jeho slov dobre vzťahy, navštevujú sa a spoločne oslavujú narodeniny, meniny. Partner mal pred nedavnom meniny, ja som bola v ten deň v práci ale myslela som že budeme potom spolu a on mi povie že oni idu na jeho meniny posedieť k bratovi. Keď som mu povedala že som chcela ten deň stráviť s nim odvrkol mi že som predsa v práci a jemu sa neoplatí po mojej práci chodiť pre mňa (byva odomňa cca 30min) a naspäť k jeho bratovi. Neviem som divná keď už očakávam trochu iné správanie od chlapa ktorý si nájde partnerku? Žeby sme takéto chvíle trávili primárne spolu a nie on sám so svojou rodinou? Tvrdí mi že si vie predstaviť mať so mnou dieťa, ale obávam sa že vždy budem ja tá "druhá". Zaujíma ma váš názor možno že len ja preháňam.

acer11
29. sep 2023

Áno, budeš druhá

kubkovamama
29. sep 2023

Stručne,áno,vždy budeš tá druhá.

irusa
29. sep 2023

v 32 bývať mi mamke, ktorá mu chystá raňajky mi príde divné.....

maranco
29. sep 2023

Keď je u teba chytí sa k činu, spolupracuje pri príprave obeda, má snahu sa učiť, alebo sedí a čaká čo mu dáš pod nos? Umyje riad? Pomáha doma mame? Vie si nabaliť veci keď idete spolu na výlet?
Vie si stáť za svojím rozhodnutím, alebo mu mamička riadi život a rozhoduje zaňho?

gejb
29. sep 2023

Po roku ste už mali bývať spolu. Ma 32 rokov nie 20 aby bol dôvod s takým niecim čakať. Co vám bráni?

ivangeline
29. sep 2023

Z toho co si napisala sa neda posudit...

zuzana9393
29. sep 2023

Utekaaaaj. Ak mu teda nechceš aj ty skákať okolo zadku, inak bude v mama hotely vždy lepšie. Akože ja sa tým chlapom ani nečudujem. Na chybe je mama. Ešte nezistila, že už nemá 5 rokov.

lujziana44
29. sep 2023

V takom veku by ste podľa mňa mali spolu už aj bývať. Ak ťa len tak dokáže vymeniť za rodinu, no neviem, či fakt nebudeš stále len tá druhá. U mamky má zjavne mamahotel, ktorý mu plne vyhovuje

tiika
29. sep 2023

Nedá sa posúdiť. Partnerstvu, manželstvu by mala predchádzať láska, vzájomne porozumenie, nie nájdenie dokonalého partnera. Záleží skôr na tom, či o danej veci dokážete komunikovať, či mu vieš a si ochotná vysvetliť svoje predstavy, či ta on počúva, chce pochopiť, nájdete spoločne riešenie, viete sa dohodnúť. Z tohto tvojho opisu mi len vyplýva, začni mu viac hovoriť o tvojich očakávaniach dopredu, dohodnite sa včas ako chcete veci riešiť a uvidis ako sa k tomu postaví on.

autor
29. sep 2023

@gejb ja sa o tom s nim práveže veľmi často rozprávam, že ako by si to predstavoval, ako si to predstavujem ja, či začneme riešiť niečo vlastné, pripadne zatiaľ nejaký nájom no doteraz som mala pocit že túto tému vždy odloží bokom. Povie že veď ano budeme spolu bývať, budeme mať niečo svoje. Vravím mu že keď chce so mnou dieťa mali by sme to už riešiť, jeho odpoveď je že to ešte poriešime že to má ešte čas. Vždy mi povie toto, vraj to ešte priskoro riešim. Ja momentálne byvam tiež ešte u rodičov mám posledný rok na VŠ, chodím externe, pracujem popritom takže už by som sa rada osamostatnila. Sama som z neho zmätená lebo budúcnosť akoby so mnou videl ale nerieši podstatné veci.

domkakvet
29. sep 2023

Tiez si myslim, ze toto je malo na posudenie.

maranco
29. sep 2023

* Tvrdí mi že si vie predstaviť mať so mnou dieťa *
Vie si predstaviť, že ty budeš jeho manželka?

autor
29. sep 2023

@tiika dám tu príklad..o tých meninách sme sa rozprávali už skôr, myslela som že pôjdeme niekam na výlet, dostal odomňa aj zážitkový poukaz tak som myslela že akurát na jeho meniny je to super využiť. Dostala som odpoveď že oni meniny, narodeniny v rodine oslavujú spolu a že on si takto dopredu plánovať ten výlet nebude lebo asi urobia oslavu. Vtedy ma to už mierne vytočilo, povedala som mu čo si o tom myslím a dúfala som že postoj zmení. Nestalo sa.

autor
29. sep 2023

@maranco na toto som sa ho tiež pýtala a povedal mi že nad svadbou ešte nerozmýšľal

gejb
29. sep 2023

Tak to potom nevidím ružovo. On si myslí že ma dokedy čas? Jemu to ale vyhovuje takto, má mama hotel. meniť to nechce... bohužiaľ.
Ty ak sa chceš osamostatniť tak ti fandím, začni si hladat byť, nejaký podnájom.. uvidíš aj podľa jeho reakcie, že sa nebude chcieť podieľať na hladani bytu. Nerátali by som s nim do budúcnosti. Iba sa nacakas a život ti pretečie medzi prsty kým on bude s mamou ešte v 40ke.

stanulienkat
29. sep 2023

Utekaaaaaaaaj.

danica2711
29. sep 2023

nechodíte spolu ani rok, máš voči nemu vážne výhrady a napriek tomu tlačíš sa pílu s plánovaním ďalšieho spoločného života? Hovorí sa, buď opatrná v svojich želaniach, mohli by sa ti splniť...

kitycat
29. sep 2023

Zas meniny nie su extra sviatok a preco nedojdes ty k bratovi?

lubbi1
29. sep 2023

on sa podla mna ani neplanuje osamostatnit a vsetko ti to vravi len preto, aby ti nejak zaslepil oci. na druhej strane ste spolu este tak povediac kratko, takze este by som bola v istych veciach proste opatrna

olimuc
29. sep 2023

Cele zle, on sa neodstrihol od rodiny a asi ani tak skoro neodstrihne. Potrebuje personal, nie riesit sam svoje veci. Jemu to vyhovuje. Ty byvas tiez u rodicov. Neviem kolko mas rokov ale skonci skolu. Nemate si co vycitat … aj jeden aj druhy pracujete a aj tak vyuzivate mama hotel. Este k tomu, meniny u jeho brata ,,. mala si ist za nim, preco by mal chodit pre teba? Myslim, ze mas prilisne ocakavania … zacni zit a fungovat najskor sama… potom si najdes aj partnera rovnakeho stylu. Tento s tebou nerata a ty stracas cas.

hope87
29. sep 2023

Hmm...a pytala si sa ho uz, ze preco este byva s rodicmi? Preco sa v tom veku este neosamostatnil? Mam pocit, akoby prekrocil hranicu, kedy sa mladi praveze hrnu z domu ale ak nemaju moznosti - teda hlavne financne, nic ine im neostava, len ostat s rodicmi a po nejakom case zrazu zistia, ze im to vlastne takto vyhovuje - full servis od maminky. No sveta žiť 😀. Neviem ale mne pridu tie jeho odpovede, co sa vasej buducnosti tyka, take mlzive, nejasne, take vseobecne...len aby ta "uchlacholil". Akoze, nezazlievam, ak je len opatrny ale potom sa treba vyjadrovat jasne, kedze v tomto mozete byt diametralne odlisne nastavení a moze to byt dovod na rozchod. Nech zbytocne nestracate cas s niekym, kto s vami nie je na rovnakej vlne.

hortenziaj
29. sep 2023

Môj muž to isté, v 32 býval pri rodičoch, všade chodil s mamou, (lebo ona s otcom mali zlý vzťah, nahradila muža synom aby nechodila sama), jest mu chystala, nosila aj do izby. Tiež chodili oslavovať s sestre jeho. Nuž keď sme sa vzali, odsťahovali sme sa do vedľajšieho mesta, kde mama nemá taký dosah naňho, žiaľ ale spolu pracujú v jednej firmy, tak tam sa snaží mu nosiť jedlo, natreté chleby, obedy, sladkosti. Muž dosť pribral, tak už odmieta, ako chudne a ona je urazená. Ale doma sa stará o seba sam, ja nechystám raňajky, večere, obedy si nakladá sam, aj občas navarí, nachysta pre všetkých.
Ale viem ze keby bývam v rovnakom meste ako oni, tak je svokra pri nás často a nosila by mu všeličo, starala by sa do nás a on by to nechal tak (chodí k jej dcére, muzovej sestre aj viackrát za týždeň, upratuje tam, vari, nosí jedlo...). Ale plánujeme sa ešte odsťahovať ďalej, muž si hľadá novú robotu, lebo to v práci s mamou nedáva. A kým pôjde do dôchodku to potrvá.
Čiže u vás to vidím reálne ze jedine ak by ste šli ďaleko od nich, nech máš pokoj, lebo ona sa bude stále starať, a horšie bude keď budete mat deti, ako u nás. To je taky typ matky, co nedozrel na to, že jeh deti z nemajú tri ale tridsať, naša sa rzrevala keď sme šli od vedľajšieho mesta, že ona chce mať všetky deti v jednom meste pri sebe. O tomto ze ideme ešte ďalej ani nevie.

luciaa889
29. sep 2023

@olimuc a prečo by ona mala chodiť za ním? Autorka píše že sa o tom bavili už skôr a on ju doslova odbil s tým že chce oslavovať s rodinou. Tak asiže s ňou ten deň stráviť nechcel a uprednostnil rodinu. Tiež by som sa netrepala niekde kde ma nik nezavolal.

A k tebe autorka , by som sa ho rovno opýtala či plánuje žiť s tebou alebo so svojou rodinou a nech sa zobudí veľmi rýchlo.

tanickalab
29. sep 2023

Je možné, že je to len teraz takto. Možno by sa to zmenilo, to že roky lipne na rodine a je na niečo zvyknutý neznamená, že sa to nemôže zmeniť, formovať. 🙂

angela85
29. sep 2023

Pozri on je s rodinou vyše 30 rokov,ty si v jeho živote iba rok, je na to takto zvyknutý,veď spolu oslavite keď nebudeš v práci. Pre neho je to takto pohodlné. Povedz mu ty svoje predstavy a povedz mu že to už chces riešiť. Ak bude mať záujem o vzťah s tebou,tak to začne riešiť.ale nečakaj že takéto veci zmení zo dňa na deň a to že je takto zvyknutý oslavovať s rodinou tak ich hneď zruší,je to jeho rodina, s ktorou dobre vychádza a má ich rád. Ale nikdy nesúhlas aby ste ostali u jeho rodičov,môžete si pokaziť vzťahy či už s partnerom alebo s jeho rodinou.

letfenixa
29. sep 2023

@autorka máš tam veľa "Ja som si myslela, že...". Tak to nefunguje. Treba sa rozprávať na rovinu. Nik ti necita myšlienky a mužovi musíš hovoriť na rovinu.

zuzanalukasko
29. sep 2023

Ahoj, nechcem súdiť, ale moja osobná skúsenosť je, že som s takým otehotnela, presne tie reči, že sa všetko časom porieši, až tesne pred pôrodom mi povedal, že je príliš zvyknutý na život u mamy a už 8 rokov sa starám o synčeka sama. Takže ja osobne by som taký vzťah pustila k vode, možno budeš na 2. mieste, možno na žiadnom...

deti95060810
29. sep 2023

ja si myslím že na neho neskutočne tlačíš... ak takto budeš pokračovať môžeš si rovno hľadať niekoho iného...
čo ťa tlačí vek? evidentne mladý muž sa neponáhľa - možno nie si pre neho to pravé "orechové"...

ivana11155
29. sep 2023

Tie meniny to bolo cez vikend asi, ci? Ked si to otocis, tak ty by si celu sobotu na svoje meniny sedela doma a cakala priatela kym pride z prace, aby ste oslavili? Alebo by si zasla napr. k sestre?...Cele toto trebalo vykomunikovat skor, ked este nebol dohodnuty s bratom a s mamou. Pises, ja som myslela... podla mna v tomto treba predbehnut mamu a nie len si mysliet, ze to bude tak alebo onak. Ja by som vo vztahu zatial ostala, ale vsimala by som co mi vadi a podsuvala mu svoje predstavy ako by to mohlo byt. Uvidis ci sa potom nieco zmeni.

inana11
29. sep 2023

Ja toto veľmi nechapem… berie mi hlava že mame sa od rodicov odstrihnúť a zit svoje životy ale akoze to mam úplne sa od rodiny odpútať? My sme aj ja aj muž veľmi silno naviazaní má svoje rodiny ale aj na seba. Chceme oslavit so všetkými každý sviatok a aj to tak robíme,že ja nebránim jeho rodine oslavovat s ním a ani mojej so mnou,veď ktovie dokedy tu kto bude. A neuverite,bývala som s rodičmi,muž tiež,potom sme kupili dom,bývali sme u našich kým sme prerabali,medzitým aj svadba prebehla, do nového sme prisli spolu,muž mal volno ,ja kým som ešte dokupovala veci po praci tak som povedala mužovi že kým pridem nech všetci vypadnú a všetci to pochopili🤷‍♀️akoze podľa mna je zlata stredná cesta kedy sa dá venovat aj sebe navzajom aj svojim rodinám. Ale možno to takto beriem len kvôli tomu že nase rodiny si veľmi sadli a dokonca sa stretávajú aj mimo nás… ale narodeniny a meniny a všetko takéto oslavujeme spoli čo znamená že mame veľmi pestre vikendy keďže je nás veľa🤷‍♀️😃ja by som nebránila dobre vzťahy v rodine,take si vie budovať aj vo svojej rodine