Mali ste pauzu vo vzťahu?

1. mar 2024

Nikdy som si nemyslela že niečo takéto napíšem, aj keď to píšem sa cítim zvláštne a možno to budem neskôr ľutovať.
Mám dlhoročného partnera a aj život s ktorým som určite viac spokojná ako nie ( málokto je na 100%, bývajú lepšie aj horšie obdobia) ale v poslednom čase sa cítim taká zaseknuta že ani neviem čo chcem. Netúžim po inom partnerovi do života a inom živote ( iná rodina, okruh známych, zvykanie si na všetko nové a budovanie niečoho ) ale skôr po akejsi slobode ktorú tu neviem nadobudnúť. Pravdaže môžem ísť kam chcem venovať sa čomu chcem ale normálne by som potrebovala možno taký mesiac kedy by som žila akoby nikoho nemám, robila si uplne čo budem chcieť a v tom momente cítiť, ísť len tak na kávu s iným mužom ( najmä myšlienky na intímnosti a vášeň s niekym iným ma v poslednom čase veľmi prenasledujú, inak take že vypisovanie si s cudzími a takéto veci to vôbec ).
Proste akoby som potrebovala pauzu od vzťahu, stopnúť toto co je, prežiť chvíľku sama a možno si počas toho uvedomiť že to nie je ono pre mna a mat vzťah naďalej.

Skor ako mi naložíte ako si nevážim to čo mám napíšem že každá z nás môže a aj ma myšlienky ktoré možno nikomu nepovieme, necháme si ich vo svojej hlave pripadne sa s nimi môžeme anonymne podeliť aby sme to dali zo seba von. Jediná určite nie som.
Viem že pauzy od vzťahu si veľa párov dáva a vždy za tým vidím to iste hoci to nikto nepovie narovinu. Neviem vôbec čo sa to so mnou deje a ako sa ku tomu postaviť

hermionecka
1. mar 2024

Ahoj, prežívam niečo podobné a taktiež neviem, ako to vyriešiť ... tiež som písala na mk ale ženy ma zlinčovali 😁

domi2425
1. mar 2024

@hermionecka ja ked som mala taketo obdobie tak som sa do toho vztahu uz nevratila.. myslim si ze to je tym ze clovek je jednoducho nevybureny, neskuseny, v mladom veku alebo prilis skoro si najde vazny vztah a casom ho to zacne dusit aj ked partner za to nemoze

maminkadeticiek
1. mar 2024

"Dat si pauzu" znamena nedostatok odvahy odist zo vztahu v ktorom sa necitim naplnena.

egonsk
1. mar 2024

Celkom urcite pocitaj s tym, ze takato pauza najcastejsie konci rozchodom, takze ak si chces dopriat chvilu oddychu a slobody, ktoru si v tom aktualnom nevies predstavit, alebo nejako urobit cez vzajomnu diskusiu, kludne chod do toho, ale potom neplac, ked muz si povie, ze uz nebude taky aky bol a ty zistis, ze sa zahadne zmenil...
Vravi sa, ze ked je koze dobre, ide tancovat na lad.

doriiis
1. mar 2024

Áno,mali sme pauzu.3 roky.

betulinka1
1. mar 2024

Dva tyzdne dovolenka o samote niekde to nespravi? Lebo partnera to moze dost zraniť, ked povies slovo pauza.

veselo_neveselo
1. mar 2024

Nikdy sme pauzu nepotrebovali. Chod na dovolebku sama, poflirtuj si tam s muzmi a potom, ked sa vratis domov, tak si sadnite s muzom a skuste trochu rozvasnit ten vas vztah.

Lebo ked povies, ze chces pauzu, tak si hned vsetxi myslime ze chces nezavazne posexovat s inym a potom sa vratit domov akoby sa nic nestalo.

svetlonos
1. mar 2024

Od kolkych rokov a ako dlho ste spolu? Obcas sa stane, ze jeden z partnerov sa "posunie dalej" ako ten druhy.
Skus mu na rovinu povedať, ze potrebujes utruedit myslienky a byt sama. Pokial mas možnosť vziat si v praci volno alebo aj neplatene a idealne aj zmenit na ten mesiac miesto pobytu - chod do toho.
Lepsie teraz ako zbytocne stracat cas. Co by som vsak zvazila, by bol sex s inym. Najskor treba upratať jeden vztah az potom riesit iny - trebars aj jednorazovu zalezitost.

momoqui
1. mar 2024

Mesiac je malo. Prvy mesiac budes vidiet iba pozitiva na tom ze si sama, skus vysrzat dlhsie, ale bud pripravena aj na taku moznost ze zistis ze naspat nechces uz ist

maryetta
1. mar 2024

My sme boli spolu 2roky. Tak 2roky od seba a uz sme spolu dalsich 14 rokov ak dobre ratam.

gabika0825
1. mar 2024

Dať si pauzu znamená koniec. Nepoznám nikoho komu by to prospelo. Podľa mna tých prípadov aj tak nebude veľa, kedy by sa k sebe ľudia vrátili ako keby nič po pauze. Neviem, ked predsa nie som vo vzťahu spokojná a nenapĺňa má, naco v takom vzťahu budem? Už len to že by ma napadlo že potrebujem pauzu od vzťahu, tak ten vzťah za to asi nestoji.

mandzula
1. mar 2024

Nikdy som pauzu nemala a neviem si to ani len predstavit. Okrem ineho musis pocitat aj s tym, ze partner mozno pocas pauzy pochopi, ze mu je bez teba lepsie, zvaz aj to.

olsan
2. mar 2024

Pauza znamená koniec

rorino
2. mar 2024

@maminkadeticiek pekne,jasne,výstižne,pravdivo napísané👍

rorino
2. mar 2024

@momoqui alebo on už ju nebude chcieť...

drago12587
2. mar 2024

Začala si sa nudiť, prišiel stereotyp, hormony sa ti buria, nemysliš logicky :D.. to co sa ti teraz deje, sa bude diať v každom a jednom vztahu ktory budes mat potom, len stagnacia pride ovela ovela rychlejsie.. nebudes sa uz vediet zamilovat , prides o emocie.. budes len dalšia vyhorena slobodna mamička, ktora hlada dobreho chlapa :D .. jasne, sto krat preskoči iskra s hociakym, najprv na mesiac, potom na tyžden a neskor už vobec . Už som to pocul a videl vela krat.. hovoriš si, že trava je mozno zelenšia inde, fantaziruješ o fešakovi s ktorym zažiješ adrenalin :D snivaj dalej.. za pa. rmesiacov budeš tam kde si teraz :D znovu budeš chciet skusit dalšieho a dalsieho a ostaneš sama samozrejme..my chlapi rovnako chceme pokoj od zien, preto chodime na ryby, na pivo s kamosmi, prejst sa na aute dakde daleko a nevem co.. samozrejme je lahsie ju nechat a skusit inu, a robit tak donekonečna ale o tom vztah samozrejme nieje. Po par pokusoch zistiš, že stereotyp aj tak pride.

hugger
2. mar 2024

@doriiis mali ste pauzu s istotou ze sa k sebe vrátite alebo ste sa rozišli, mali ine vztahy a neskor ste sa k sebe vrátili aj ked to povodne nebolo v plane?

luccija
2. mar 2024

@mandzula alebo ona🙂

luccija
2. mar 2024

@drago12587 na fotke vyzeráš ako Krause psychológ🙂ale píšeš dobre

doriiis
2. mar 2024

@hugger ....rozišli sme sa,mali iné vzťahy a potom sa k sebe vrátili.

katy084
2. mar 2024

Mali sme 2 ročnú pauzu...

katkaseiner
3. mar 2024

pauzu som nikdy s nikym nemala. Bud sme si to vysvetlili alebo nechali najhorsie same prehrmiet a povzniesli sme sa nad problemom... alebo som vedela ze vztah nema zmysel a isli sme kratsiou cestou po kratšom čase...Mna by pauza zabolela asi viac ako rozchod

wildria
4. mar 2024

Ahoj, uplne ta chapem a ja mávam rovnaké pocity. Skratka clovek uz je niekedy toho prehlteny, hlavne ked ste spolu dlhodobo je podla mna uplne normalny pocit ze sa chces na chvilu stratit, schovat sa, vypnut a byt nejaky cas sama. A clovek to aj potrebuje. Len partnerovy sa to tazko vzdy vysvetluje. Ale ja tiež mavam obcas tie ppcity a moj terajsi vztah si vyslovene niekedy pyta pauzu lebo to nie je dobre ale mojmu sa to vysvetlit neda, ked sa nieco zle stane a ja sa stiahnem do uzadia na par dni , bombraduje ma a neda mi pokoj, takze potom este viac vo mne narastaju tieto pocity. Ale s byvalim partnerom sme si davali pauzy, a za mna to bolo top, kazdy si to vzdy v hlave utriasoo v klude a sam, clovek travi sam so sebou viac casu bez obmedzenia druhym a späť do vztahu (ak sa teda clovek vrati) zase vykrocis s cerstvou hlavou. Nas ti napr vzdy omnoho viac zblizilo lebo sme si uvedomili ako velmi sa potrebujeme 🙂

drago12587
7. mar 2024

Problemy sa maju riešit, nie " prečakať" . Nauč sa komunikovať , dospej, lebo v 35 tke budeš plakat, že kamosky maju chlapov, svatby, deti a ty budeš sama vyplakavat na konikovi , " kde su vsetci dobri chlapi" lebo počuvaš rady 3x rozvedenych 40 ročnych harpii s 3 detmi na krku, ktore si zničili každy jeden vztah v živote a aj tak nevidia chybu v sebe :D ..

mk1111111111
7. mar 2024

Fuuu, tak neviem, ci by som predychala, ze som niekomu dovolila mat vztah s niekym inym. Za mna nie, pre mna by to bol koniec.