Časté sny o bývalom

13. dec 2022

Dobrý deň, stretli ste sa s tým ?

Teraz 3 dní po sebe sa mi sníva stále o mojom bývalom priateľovi.
Niesme spolu ale 5 rokov, ja už mám svoju rodinu a priateľa ktorého milujem, preto nechapem prečo sa mi bývalý priateľ vkradá do snov tak často.
Môže to znamenať že v sebe nemám nejako este ten rozchod spracovaný celkom ?
Lebo rozchod bol pre mňa veľmi ťažký, z rozchodu som sa dostávala rok, brala som aj AD.

viestta
13. dec 2022

Vobec to nemusi byt tym, ze to nemas spracovane. Mozno mas len stresujuce obdobie a hlava si vybera sama o com sa ti bude snivat

slapina
13. dec 2022

presne, človek si nevyberie, aké obrazy sa ti vytvárajú počas spánku :D niekedy to vedia byť totálne hlúposti, to ovplyvniť proste nevieš :D neprikladala by som tomu žiadnu vážnosť.

ianovec
19. dec 2022

Človek si nevyberá to o čom sa mu sníva, a ani to nemusí znamenať že hneď tvoje podvedomie chce niečo doriešiť čo nemáš. Niekedy stačí nálada, náhodná udalosť cez deň ktorá privedie tvoj mozog v spracúvaní zážitkov počas spánkového cyklu k tomu, že zaradí niektoré obrazy, udalosti, alebo osoby do procesu. Občas to bývajú aj ľudia z minulosti s ktorými sme mali spoločné zážitky, boli pre nás nejakým spôsobom dôležití a preto aj po sne s takýmto človekom opakovaná emócia nás môže priviesť do stavu že sa nám po tom človeku sníva opakovane. Ak by ste sa nevedeli vyrovnať s dlho opakujúcimi sa snami, je dobré navštíviť odborného poradcu (psychoterapeuta), ktorý s Vami rozoberie pocity a pomôže Vám identifikovať príčinu.