Ako reagujete, keď na vás niekto vybehne neprávom?

14. jan 2024

Zaujíma ma ako reaguje keď na vás niekto vybehne neprávom, v tom horšom začne zdvíhať hlas. Cudzí človek podotýkam. Ďakujem.

autor
14. jan 2024

Dnes sa mi stala taká situácia v práci. Máme spoločný dvor s mestskými bytmi, celý objekt vrátane našej organizácie patrí mestu (platíme prenájom). Problém je, že dvor je maličký a problém zaparkovať. Prišiel naštvaný chlap, vôbec neviem kto to bol, vraj tu býva 40 rokov a nemohol zaparkovať. Tak na mňa vybehol, či mám auto na dvore. Hovorím mu, že ja autom nejazdím. Potom sa začal pýtať, že či neviem komu patria autá, hovorím, že nie. Docela bol hnusný, ale neriešila som. Potom spustil monológ, že nemá kde parkovať a že ako si to predstavujeme ja alebo moji kolegovia tu parkovať. Tak už som mu povedala, že ak má nejaký problém nech sa s tým obráti na mesto. Vyzeralo to,.že sa chce stoj čo stoj hádať, požiadala som ho nech odíde a ze takto sa môže správať doma. Odmietol odísť,.tak som mu pohrozila, že zavolám políciu. Potom odišiel s nadávkami na mňa a že sa na mňa bude sťažovať. A že odtiaľto všetci poletíme. Zaparkoval tak, že zablokoval minimálne tri autá.
Tak ma zaujíma, či som to vyriešila dobre alebo by ste to riešili inak.

0silvia0
14. jan 2024

Vyzvem ho velmi dorazne, aby na mna nezvysoval hlas. Vyriesila si to super.

autor
14. jan 2024

@0silvia0 Ja rekapitujlujem, či som nemala byť ostrejšia trochu. Ale zas za každú cenu konflikty nechcem.

autor
14. jan 2024

Hovoril ešte, že to miesto (ukazoval pritom na miesto kde parkovalo druhé auto) je jeho, že tak on parkuje. Tak som sa ho spýtala, či má to miesto zaplatené a označené. Žiadna odpoveď, len nadávky.

zuzanka.zuzu
14. jan 2024

celkom dosť si rypala aj ty 😉 načo tie provokačné otázky a konfrontacne odpovede na človeka ktorý ako si sama usúdila sa prišiel hádať? to je debil, nechala si sa stiahnuť na jeho úroveň (teda za predpokladu že taká nie si aj ty)

autor
14. jan 2024

@zuzanka.zuzu Aby sa uvedomil. Pretože nemal pravdu 😉

egonsk
14. jan 2024

Ked nieje niekde problem, tak si ho spravime 🙂 Si mala uplne kludne zareagovat a povedat mu milym tichsim hlasom, ze ty tu niesi autom a netusis komu ktore auto patri, ale ze mu prajes pekny novy rok a snad sa mu podari to vyriesit. Ziadne diskutovanie, otocit sa na opatku a ist si po svojom. To odzbroji aj hňupa.

zuzanka.zuzu
14. jan 2024

😂 najhorší možný dôvod !!! načo si mu niečo potrebovala dokazovať? či to sebe?

autor
14. jan 2024

@zuzanka.zuzu On si privlastnil niečo čo mu nepatrí, možno som to mala nechať tak.

zuzanka.zuzu
14. jan 2024

a ty si policajt? nie, ty si to chcela riešiť. stretli sa dvaja rovnakí 😀

simsalabim
14. jan 2024

S blbcom sa iba tazko hada. Ja len razne odseknem, ale dalej sa nehadam.
Nedavno sme boli s muzom v Lidli, stavili sme sa fakt po 4 veci. Akurat otvorili novu pokladnu, do ulicky k nej vosiel ako prvy manzel, ja som bola krok za nim s vecami v rukach a medzi nas dvoch sa strcil chlap. Manzel uz stal pri pokladni, za nim ten chlap s vylozenymi vecami (tiez ich mal len par). Ja som si ho obehla a pred jeho veci dala tie nase. A on na mna zhucal - toto co su za sposoby???? Tak mu hovorim, ze tu je moj manzel a ze ake ma on sposoby, ze sa strcil medzi nas 🤣 To si mala vidiet ten pohlad, skoro ma prizabil. A este nieco hucal, ale proste sme zaplatili a odisli.

candii
14. jan 2024

Pri*ebem mu 🤣🤣🤣🤣🤣

marca12
14. jan 2024

Ja sa takymito ludmi nenecham stiahnut na ich uroven. Som kludna,slusne vysvetlim,nezvysujem hlas a ani nie som ostra. Na konci sa mi este aj vacsinou ospravedlnia,ze vyleteli. Odzbrojim ich mojim kludom

lindous
14. jan 2024

Do takejto situácie sa dostanem našťastie naozaj výnimočne, ale riadim sa tým, že debilovi nevysvetlíš, že je debil.. keď vidím, že mu ide o to sa hadáť, tak mu to nedoprajem, nemám potrebu sa obhajovať, ani nikomu nič dokazovať a zvyčajne to zahrám do outu, neoponujem, príde mi to zbytočná strata energie... jeden jediný krát som išla otvorene do konfliktu a to keď v MHD obťažoval pán slečnu a napriek tomu, že mu hovorila, že si jeho pozornosť nepraje (opatrne, ustráchane to opakovala) do nej stále niečo hučal, to bolo prvý krát v živote čo som zdvihla hlas na cudzieho človeka a pohádala sa s ním, potom som bola v šoku, kde sa to vo mne vzalo 😅

mikadooo
14. jan 2024

Áno, reagovala si dobre. Súhlasím, že ak si myslí, že je v práve, mal zavolať políciu, ktorá vie zistiť majiteľov vozidiel. Dúfam, že šoféri tých 3 blokovaných áut tú políciu zavolali a pánko dostal aspoň "dohovor".

mikadooo
14. jan 2024

Ešte ma napadá lepšia reakcia - nie si povinná dávať nikomu okrem polície akékoľvek informácie o tom, či a kde parkuješ 😉. A takisto iné informácie, týkajúce sa tvojej osoby, tvojho pohybu a tvojho majetku... 😁

autor
14. jan 2024

@mikadooo Bohužiaľ, ak je to na súkromnom pozemku tak to neplatí a odtiahnuť ho nemôžu.

mima172
14. jan 2024

Píšem to pri všetkej úcte k starším ľuďom. Bývame v malom meste, v dlhom nízkom paneláku, po celej dĺžke mame parkovisko, každý byt na 2 parkovacie karty (1 na našu značku a 1 pre návštevy), vyhradené parkovacie miesto majú len invalidi, my to máme tak, že prídeš, nájdeš, zaparkuješ alebo nenájdeš, tak smola a hľadáš inde v meste. Môj manžel raz zaparkoval na jednom mieste a tu zrazu vyletel ujo naštvaný ako tiger a spustil, že to je jeho miesto. Kukáme, hľadáme vyznačenie pre invalida, že sa ospravedlníme a prejdeme inam. S kľudom sme sa ho spýtali, kde je označenie, no a ľudia to bolo ródeo 😂 Ako si to my, sopliaci (mame 35, takže celkom kompliment) dovoľujeme, že to je jeho miesto, lebo naň dobre vidí z balkóna!!! A ako dlho tu bývame my, že on 40 rokov a mame ísť odkiaľ sme prišli 😂 Ano, reálne toto bol jeho argument. My bývame na 4tom poschodí, pred obývačkou mame vysoký ihličnan, na parkovisko vidíme len okrajom, tak my asi máme parkovať na tom strome, nech si vidíme auto. To len na pobavenie 🙂
Autorka, reagovala si úplne v poriadku, podľa toho čo píšeš si bola slušná, no ku koncu už rázna a to je v poriadku. Nerieš toho pána, zoziera ho vlastná žlč zjavne, to sú tie samonasieracie typy ľudí. Sami seba ničia.

mikadooo
14. jan 2024

Mestské byty sú na súkromnom pozemku? Hmm, každopádne, by som ho poslala odkiaľ prišiel, čo ma do toho, že tam býva 40r. a nemá kde parkovať. Tak nech sa presťahuje alebo to rieši s majiteľmi pozemku a nie po mne bude štekať...

sense
14. jan 2024

Tak ja B som po otázke ci je to moje auto a odpovedí ze nie odišla a ďalej nediskutovala

autor
14. jan 2024

@mikadooo Je to majetok mesta, ale každopádne sa spýtam vedúcej ako to je a v prípade či je možné zavolať políciu nech ho odtiahnu, keďže blokoval autá. Stačí, že niekto buď potrebovať do nemocnice a nedostane sa tam, lebo sa postavil ako blbec.

eeffka
14. jan 2024

Ty si zamestnana v nejakej predajni a ides riesit problemy obyvatelov bytovky nad vami? Ako uprimne si taka ista ako on. Autom nie som dovidenia pekny den.

autor
14. jan 2024

@eeffka Ak by sme museli volať sanitku, tak nemá ako vojsť lebo ten blb to zablokoval.

zuzanka.zuzu
14. jan 2024

mne sa páči ako to furt riešiš 😀 aj tu, aj tam.... AK by volali sanitku? AK? morálna polícia 😀

autor
14. jan 2024

@zuzanka.zuzu A ty máš potrebu sa stále zapájať aj s prihlúplymi smajlíkmi 😃 Sanitka u nás už bola niekoľkokrát.

eeffka
14. jan 2024

Ak ste opatrovne alebo zdravotnicke zariadenie mate mat jasne vyhradeny vstup a pristup do budovy. Mate? Veduca vola odtahovku, nemate? Uprimne nie tvoj problem ale zriadovatela.

autor
14. jan 2024

@eeffka Vstup máme spoločný s obyvateľmi mestských bytov.