Veritas famul - nastavenie hustoty stehu

kucerawa
22. apr 2017

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť, ako sa na stroji Veritas Famula 4890 nastavuje hustota stehu? Kúpila som tento stroj od jedného pána a je super, šlape ako hodinky, len som neprišla na to, ako na ňom môžem nastaviť hustotu stehu. Iné verzie Veritas Famula majú to koliesko na nastavenie hustoty ale tento typ ho nemá a rozmýšľam, či vôbec existuje stroj, na ktorom sa to nastaviť nedá 😀 ak ho niekto máte doma, poraďte mi prosím 🙂 vďaka za každú radu. Fotografiu stroja prikladám, keby mi niekto neveril, že to tu nie je 😉 (tie tlačítka vpravo dole sú na určenie polohy ihly, na rýchlosť šitia a stop tlačítko, takže nič čo by mi pomohlo)

ivage
22. apr 2017

Ahoj, viem o com hovoris 🙂. Ja som si vyrobila "super pomocku" 😂 z hrubsieho kartonu som si vystrihla pasik cca 1 - 1,5 cm siroky a dlhy asi 5 cm a ten si zastrcim do zvisleho otvoru nad tu packu vpravo v modrej ploche pri napise famula a mam nastaveny hustejsi steh. Pisem ako hotentot, snad si pochopila, ako to myslim. 😀 Ak nie, ozvi sa, poslem zajtra foto.

kucerawa
autor
22. apr 2017

@ivage joj veru to som úplne mimo teraz :D veď tá páčka je na spätný chod 🙂

sykorkauhliarka
23. apr 2017

tento sicibstroj som nemala ale mala som staru veritasku a na nej to nebolo ;)

kucerawa
autor
23. apr 2017

@sykorkauhliarka no do kelu, to som nevedela, že to fakt niektoré stroje nemajú 😔

ivage
23. apr 2017

@kucerawa ano je to packa na spatny chod. Ja ten moj vynalez pouzivam, ked chcem hustejsi cik-cakovy steh (obnitkovanie krajov). Pri inych stehoch neviem pomoct ☹(.

kucerawa
autor
23. apr 2017

@ivage ja by som sa len bála, či sa nepokazí, keď ho budem takto používať :( už som to včera testovala a funguje to len či je to s kostolným poriadkom 😀

ivage
23. apr 2017

@kucerawa ja to takto robim uz vyse 20 rokov a stroj funguje bez najmensej chybicky 😉

kucerawa
autor
23. apr 2017

@ivage super 🙂 a odfotila by si mi prosím ten "zlepšovač" 🙂

ivage
23. apr 2017

@kucerawa paci sa 😂 "vynalez" uz nahlodal zub casu.

kucerawa
autor
23. apr 2017

@ivage ďakujem 👍

asfodelka
28. apr 2017

@kucerawa ten vynalez co Ti odporucili je podla navodu uplne v poriadku... pozri na tomto navode str. 32 http://navod-veritas.blog.cz/1002/navod-na-sici...
Len Ti ten dielik zrejme k stroju pri kupe nedali.